Afirmatie controversata a purtatorului de cuvant de la Ministerul Sanatatii, dupa ce o femeie a murit in urma unui avort: "Obligatia medicului nu exista in cazurile de avort la cerere"

Vineri, 25 Septembrie 2020, ora 20:32
5015 citiri
Afirmatie controversata a purtatorului de cuvant de la Ministerul Sanatatii, dupa ce o femeie a murit in urma unui avort: "Obligatia medicului nu exista in cazurile de avort la cerere"
Oana Grigore

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore, a facut declaratii controversate in cazul decesului unei femei din judetul Prahova, in timpul unei intreruperi de sarcina la cerere.

Grigore a declarat ca "obligatia medicului nu exista in cazurile de avort la cerere" si ca "Ministerul Sanatatii incurajeaza natalitatea". Jurnalistii Pressone.ro au documentat cazul unei femei de 45 de ani din Baicoi, insarcinata in 12 saptamani, care a mers la un cabinet privat din Ploiesti pentru avort. In timpul procedurii, femeia a murit.

Contactata de jurnalistii Pressone.ro, Oana Grigore a facut mai multe declaratii controversate referitoare la avort si obligatiile medicilor sau responsabilitatea Ministerului Sanatatii, institutia al carui purtator de cuvant este:

"Ministerul Sanatatii incurajeaza ducerea sarcinii pana la capat, nu incurajeaza avorturile. Doar in situatia in care pune viata mamei sau a fatului in pericol, evident. O situatie medicala. Dar noi nu incurajam intreruperile de sarcina la cerere (...) Noi nu incurajam aceste intreruperi de sarcina. Nu se considera responsabilitatea ministerului un act care este o vointa personala. Noi ne ocupam de persoane care sunt bolnave. Noi incurajam natalitatea. Incurajam alaptarea copiilor la san.

Sunt politici ale Ministerului Sanatatii. Avortul la cerere este la latitudinea medicului daca accepta sau nu accepta o asemena practica. Nu este o obligatie (...) Obligatia medicului nu exista in cazurile de avort la cerere. Obligatia medicului este de a salva viata fatului sau a mamei in momentul in care o sarcina nu poate fi dusa la capat. Iar Ministerul, v-am mai spus, va mai repet inca odata, ca poate asa intelegeti ceea ce vorbesc eu, limba romana, Ministerul incurajeaza natalitatea".

Cum a murit femeia

Medicul din Ploiesti care a facut chiuretajul a recunoscut ca a plecat de langa pacienta care sangera puternic. A lipsit aproape o ora, timp in care femeia s-a stins sub ochii fiicei sale, care o insotea. Magdalena avea 45 de ani si trei copii. Gravida in 12 saptamani, femeia a mers sa faca intrerupere de sarcina la un cabinat particular din Ploiesti.

Fiica cea mare o insotea si povesteste ca imediat dupa chiuretaj i s-a declansat o hemoragie, dar medicul nu parea ingrijorat. Medicii de la Ambulanta Prahova spun ca pacienta a fost gasita in stop cardiorespirator, s-au initiat manevrele de resuscitare timp de 45 de minute: "din pacate fara raspuns poztiv, a fost declarata decedata."

Regele Charles al III-lea își reia activităţile publice. Prima vizită va fi chiar la un centru de combatere a cancerului
Regele Charles al III-lea își reia activităţile publice. Prima vizită va fi chiar la un centru de combatere a cancerului
Începând de marți, 30 aprilie, Regele Charles al III-lea se întoarce la muncă. El își va relua activităţile publice, medicii săi considerând "foarte încurajatoare" evoluţia stării...
Carnea de miel – de la cum o alegi la cum o prepari
Carnea de miel – de la cum o alegi la cum o prepari
Mielul este una dintre cele mai sănătoase cărnuri: conține grăsimi bune, este o sursă importantă de zinc, de seleniu și este bogată în vitamine din complexul B. În plus, carnea slabă de...
#minister, #sanatate, #Oana, #grigore, #controversa, #femeie, #deces, #sarcina , #deces