8.000 de angajati din MAI sunt vizati de restructurari

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 16:04
3991 citiri
8.000 de angajati din MAI sunt vizati de restructurari
Foto: Arhiva

Aproximativ 8.000 de angajati din aparatul central al Ministerului Administratiei si Internelor si din structurile subordonate sunt vizati de viitoarele restructurari, cei mai multi din cadrul IGSU, dar si din Politie, Jandarmerie si Politia de Frontiera, au declarat surse ministeriale.

Sursele au precizat pentru NewsIn ca cele circa 8.000 de posturi care ar urma sa fie restructurate nu vor mai fi bugetate, incepand cu luna aprilie.

De asemenea, cei mai multi angajati ai MAI care urmeaza sa fie restructurati provin din randul pompierilor, fiind vorba de peste 3.000 de angajati, cu precadere din judetele unde majoritatea interventiilor au fost ale SMURD, mai putin la incendii, inundatii sau alte calamitati naturale.

Alti aproximativ 1.500 de politisti, 2.000 de jandarmi si 1.000 de politisti de frontiera ar urma sa fie restructurati, au precizat sursele citate.

Presedintele Traian Basescu a cerut marti, in cadrul discursului sustinut la prezentarea bilantului activitatii MAI pentru anul 2010, reformarea si eficientizarea Ministerului de Interne, prin crearea unor criterii de performanta in institutie, atentionand ca schema clasica de "invartit casute in organigrama" si conservatorismul trebuie sa inceteze.

"Unul din elementele fundamentale in procesul de restructurare al MAI nu este schema clasica, adica invartim niste casute si lasam oamenii la fel. Toate procesele de restructurare petrecute in acest Minister de foarte multi ani incoace s-au limitat la aceasta pacaleala servita oamenilor politici. "Ne-am restructurat, ne-am organizat, ne-am facut mai buni". Nu este adevarat si nu mai putem spune ca restructuram si eficientizam MAI doar invartind casute in organigrama", a spus Basescu, explicand ca toate actiunile bune ale ministerului sunt puse sub semnul intrebarii ca eficienta din cauza calitatii unora dintre functionari.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#disponibilizari ministerul Interne, #disponibilizari pompieri politisti , #disponibilizari