Seful CJ Arad, prins in flagrant in timp ce lua mita, a fost retinut

Vineri, 24 Iulie 2015, ora 22:45
6109 citiri
Seful CJ Arad, prins in flagrant in timp ce lua mita, a fost retinut
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, a ajuns, vineri seara, in Arestul Politiei Timis, dupa cateva ore de audieri la DNA Timisoara, el fiind retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore.

Nicolae Iotcu a fost prins in flagrant vineri de procurorii DNA in timp ce primea 10.000 de euro mita.

Procurorii DNA au gasit asupra lui Iotcu un plic continand 10.000 de euro, bani pe care acesta i-a primit cu titlu de mita de la un om de afaceri pentru cumpararea din bani publici a unor instrumente medicale pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad. In momentul in care a vazut procurorii, Iotcu a aruncat plicul cu bani pe capota autoturismului sau, sustinand ca nu stie cum a ajuns plicul cu bani in masina sa.

De mentionat ca inainte cu trei zile, Nicolae Iotcu a fost filmat in timp ce primea de la acelasi om de afaceri, suma de 35.000 de lei, flagrantul fiind operat la fel ca si cel de astazi, de DNA Timisoara in colaborare cu SRI.

Seful CJ Arad, prins in flagrant in timp ce lua mita: Perchezitii in biroul si in casa liderului PNL (Video)

Dupa aproape patru ore si jumatate, timp in care procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au perchezitionat locuinta din comuna Vladimirescu a lui Iotcu, acesta a fost adus la audieri la DNA Timisoara.

La solicitarea lui Iotcu, la perchezitia domiciliara a asistat si avocatul sau, Gheorghita Mateut, acesta urmandu-l si la Timisoara, pentru a-i acorda asistenta juridica in timpul audierilor.

In paralel cu perchezitia domiciliara, a fost perchezitionat si biroul lui Iotcu din incinta cladirii Consiliului Judetean Arad.

Nicolae Iotcu se afla la al doilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Arad, ocupand aceasta functie din 2008. Si-a inceput cariera politica in 1996, ca membru al Partidului Democrat. In numai un an a devenit vicepresedinte al Organizatiei de Tineret, iar in 1999 a ajuns seful OTD Arad. In 2001, Nicolae Iotcu devine vicepresedinte in Organizatia Judeteana a PD Arad, iar in 2005 a devenit secretar general al PD Arad. In anul 2014 a candidat la presedintia PD Arad, pierzand alegerile in favoarea lui Gheorghe Falca. A fost senator in perioada 2004 - 2008.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#perchezitii CJ Arad, #sef CJ Arad retinut, #Nicolae Iontu retinut , #DNA