360 de proiecte de creare si modernizare a spatiilor verzi

Luni, 15 Septembrie 2008, ora 17:34
1076 citiri
360 de proiecte de creare si modernizare a spatiilor verzi

Primariile au depus la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) peste 360 de proiecte pentru infiintarea si modernizarea spatiilor verzi, cele mai multe provenind din judetele Arad, Iasi, Mures, Bihor si Giurgiu.

Intre 25 august si 5 septembrie, au depus proiecte si autoritatile locale din cateva orase mari, printre care Bucuresti (primaria sectorului 6), Constanta si Brasov. Cele mai multe proiecte depuse au provenit din judetele Arad (26 de proiecte), Iasi si Mures (cate 25 de proiecte), Bihor (22 de proiecte) si Giurgiu (21 de proiecte), potrivit unui comunicat al MMDD.

In cadrul selectiei, care se va desfasura in perioada urmatoare, vor avea prioritate proiectele din localitatile cu suprafata mica de spatiu verde, care au un numar mare de locuitori si care propun o suprafata mare de plantare.

Prioritate vor avea, totodata, proiectele prin care se creeaza noi spatii verzi, in care se vor planta un numar mare de copaci din flora autohtona si utilizarea de materiale ecologice.

Programul a fost initiat anul trecut, prin O.U.G. nr.59/2007, in scopul extinderii suprafetei spatiilor verzi din localitati si din apropierea acestora si se va desfasura pe o perioada de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia.

Pentru continuarea Programului in acest an, prin H.G. nr.831/2008 a fost aprobata alocarea sumei de 146 milioane de lei din Fondul pentru mediu, suma alocata initial fiind suplimentata cu inca 86 milioane de lei.

"Este cel mai mare numar de proiecte depuse in cadrul Programului, de la demararea acestuia, in 2007. O alta noutate este aceea ca au depus proiecte orase mari, care pana acum nu s-au inscris in Program, deficitare la capitolul spatii verzi. Sper ca acum, dupa suplimentarea bugetului, un numar cat mai mare de proiecte sa beneficieze de finantare iar spatiile verzi sa devina o prezenta obisnuita in cadrul marilor orase", a precizat Lucia Ana Varga, secretar de stat in cadrul MMDD.

Visul chinezilor de a ajunge pe Lună prinde contur. Un nou echipaj a fost trimis pe stația spațială Tiangong VIDEO
Visul chinezilor de a ajunge pe Lună prinde contur. Un nou echipaj a fost trimis pe stația spațială Tiangong VIDEO
Chinezii vor să ajungă pe Lună până în anul 2030. În cadrul acestui program, țara asiatică a trimis joi, 25 aprilie, un nou echipaj spre staţia sa spaţială Tiangong, au anunţat media...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#proiecte, #modernizare, #spatiu, #verde, #Ministerul Mediului , #frauda