CNSAS va contesta decizia Curtii Constitutionale

Luni, 04 Februarie 2008, ora 14:36
1169 citiri
CNSAS va contesta decizia Curtii Constitutionale

Presedintele Colegiului CNSAS, Ladislau Csendes, a declarat ca membrii Colegiului vor contesta decizia Curtii Constitutionale intr-o forma sau alta, prin recurs sau prin cerere de revizuire, adaugand ca accesul la propriul dosar va fi posibil in continuare.

Pe de alta parte, Mircea Dinescu a afirmat ca decizia CCR este lovita de nulitate din cauza faptului ca un membru al Curtii Constitutionale a plecat de la sedinta CCR la care se dezbatea problema CNSAS. El a adaugat ca deocamdata isi vor continua activitatea fara a da decizii de politie politica.

In plus, Dinescu a vorbit despre zvonurile potrivit carora premierul ar vrea sa treaca CNSAS in subordinea Guvernului, calificandu-le drept speculatii in conditiile in care insusi primul-ministru Tariceanu negase aceasta teorie cu cateva minute inainte.

Cazimir Ionescu, un alt membru al Colegiului CNSAS, a explicat ca decizia Curtii Constitutionale nu priveste trei elemente importane din activitatea institutiei motiv pentru care, pe palierele respective, activitatea CNSAS poate continua.Pe de alta parte, desi a spus ca initial si-a exprimat increderea in institutiile statului, Ionescu a afirmat ca are acum "un mare semn de intrebare" in legatura cu deciziile luate de aceste institutii.

O opinie similara a exprimat si Constantin Ticu Dumitrescu, cel care s-a aratat indurerat de soarta pe care a avut-o Legea CNSAS, al carei initiator a fost in urma cu aproape 10 ani. El a spus ca nu poate exprima in cuvinte de revolta ceea ce a savarsit Curtea Constitutionala.

Membrii Colegiului CNSAS au mai spus ca noul act normativ va prevedea accesul presei la dosarele celor verificati.

Mai mult, Mircea Dinescu a mai spus ca arhivele vor ramane in cadrul CNSAS. Pe aceeasi idee s-a pronuntat si Ticu Dumitrescu care a amintit ca pana acum, in Monitorul Oficial au fost publicate in sapte ani doar 68 de nume si totusi s-a produs o mare "tevatura".

Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a transmis, luni, membrilor Colegiului CNSAS ca, cel mai probabil, va emite o Hotarare de Guvern pentru ca institutia sa isi poata continua activitatea, ulterior urmand sa fie elaborata si o ordonanta de urgenta, in acord cu decizia CCR.

La finalul intrevederii pe care a avut-o cu reprezentantii CNSAS, Tariceanu a precizat ca va cauta cea mai buna formula juridica pentru iesirea din impasul in care a ajuns aceasta institutie dupa decizia CCR, iar Hotararea de Guvern ar putea fi urmata de o Ordonanta de Urgenta care sa reglementeze situatia, in acord cu verdictul magistratilor de la Curtea Constitutionala, premierul subliniind ca nu se are in vedere subordonarea aceste institutii fata de Executiv.

Premierul a mai spus ca Colegiul are un grup de cercetatori foarte buni care trebuie sa isi continue activitatea, si, in perioada urmatoare va gasi o formula juridica, probabil o Hotarare de Guvern, care va permite Colegiului sa isi continue activitatea.

Cateva sute de persoane au participat, duminica, in Piata Universitatii, la o manifestatie impotriva deciziei Curtii Constitutionale de a desfiinta CNSAS, reprezentantii societatii civile cerand modificarea legii astfel incat membrii Curtii sa poata fi revocati.

Curtea Constitutionala a decis saptamana trecuta ca Legea de baza privind functionarea si organizarea CNSAS este neconstitutionala.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#CNSAS, #Csendes, #Dinescu , #frauda