Cutean: Sunt nevinovat, nu am facut nimic ilegal

Marti, 16 Iunie 2009, ora 11:28
1591 citiri
Cutean: Sunt nevinovat, nu am facut nimic ilegal
Foto: Antena3

Fostul secretar de stat pentru probleme ale revolutionarilor, Emilian Cutean, sustine ca este complet nevinovat cu toate ca luni, judecatoria sectorului 1 l-a condamnat la 5 ani de inchisoare, decizia putand fi atacata cu recurs.

"Ma consider nevinovat, nu am facut nimic ilegal, nu am incalcat demnitatea revolutionarilor", a sustinut Cutean intr-o declaratie de presa sustinuta marti.

Fostul deputat PSD a mai spus ca toate problemele sale au inceput de fapt dupa ce a inceput "lupta cu impostorii".

"Am declansat acest razboi cu cei care au obtinut certificate de revolutionar fara sa le merite", a spus acesta recunoscand ca a gresit intr-un singur loc : "nu am stiut sa gestionez situatia si relatia cu presa".

Fostul secretar de stat a mai spus ca s-a asteptat ca toti cei interesati sa ii demaste pe falsii revolutionari sa fie alaturi de el, dar s-a intamplat exact contrariul.

Cutean s-a plans de faptul ca dosarul sau a avut "un circuit putin diferit fata de alte dosare".

"Reclamatia a fost facuta la DNA de catre asociatia Metrou, condusa de George Costin, fara niciun fel de proba. DNA nu m-a lasat sa ma apar, nu s-a acceptat nicio expertiza contabila", a mai afirmat Cutean.

Am aflat din presa de inceperea urmaririi penale

In plus, acesta s-a aratat surprins de faptul ca a aflat din presa de inceperea urmaririi penale in cazul sau, de la jurnalistii de la ProTV care i-au cerut o reactie. "Abia dupa 5 minute am primit un fax prin care scria ca sunt invitat la DNA pentru audieri", a mai spus Cutean.

Totodata, fostul secretar de stat a precizat si faptul ca a fost reclamat ca a deturnat 3 miliarde de lei dar a fost trimis in judecata pentru 12 miliarde, "de care nu m-a intrebat nimeni niciodata".

Secretarul de stat pentru probleme ale revolutionarilor, Emilian Cutean, a fost condamnat luni la 5 ani de inchisoare, pentru ca a prejudiciat Guvernul cu peste 200.000 de lei. Decizia luata de judecatoria sectorului 1 nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs. Cu toate acestea, premierul Emil Boc l-a demis luni seara pe Cutean din functia de secretar de stat pe problemele revolutionarilor.

Emilian Cutean a fost numit secretar general pentru problemele revolutionarilor in februarie, de catre premierul Emil Boc, in ciuda faptului ca era judecat pentru fapte de coruptie. El a mai condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, in mandatul premierului PSD Adrian Nastase.

Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
#Emilian Cutean condamnat, #Cutean urmarie penala , #frauda