Cutean: Sunt nevinovat, nu am facut nimic ilegal

Marti, 16 Iunie 2009, ora 11:28
1591 citiri
Cutean: Sunt nevinovat, nu am facut nimic ilegal
Foto: Antena3

Fostul secretar de stat pentru probleme ale revolutionarilor, Emilian Cutean, sustine ca este complet nevinovat cu toate ca luni, judecatoria sectorului 1 l-a condamnat la 5 ani de inchisoare, decizia putand fi atacata cu recurs.

"Ma consider nevinovat, nu am facut nimic ilegal, nu am incalcat demnitatea revolutionarilor", a sustinut Cutean intr-o declaratie de presa sustinuta marti.

Fostul deputat PSD a mai spus ca toate problemele sale au inceput de fapt dupa ce a inceput "lupta cu impostorii".

"Am declansat acest razboi cu cei care au obtinut certificate de revolutionar fara sa le merite", a spus acesta recunoscand ca a gresit intr-un singur loc : "nu am stiut sa gestionez situatia si relatia cu presa".

Fostul secretar de stat a mai spus ca s-a asteptat ca toti cei interesati sa ii demaste pe falsii revolutionari sa fie alaturi de el, dar s-a intamplat exact contrariul.

Cutean s-a plans de faptul ca dosarul sau a avut "un circuit putin diferit fata de alte dosare".

"Reclamatia a fost facuta la DNA de catre asociatia Metrou, condusa de George Costin, fara niciun fel de proba. DNA nu m-a lasat sa ma apar, nu s-a acceptat nicio expertiza contabila", a mai afirmat Cutean.

Am aflat din presa de inceperea urmaririi penale

In plus, acesta s-a aratat surprins de faptul ca a aflat din presa de inceperea urmaririi penale in cazul sau, de la jurnalistii de la ProTV care i-au cerut o reactie. "Abia dupa 5 minute am primit un fax prin care scria ca sunt invitat la DNA pentru audieri", a mai spus Cutean.

Totodata, fostul secretar de stat a precizat si faptul ca a fost reclamat ca a deturnat 3 miliarde de lei dar a fost trimis in judecata pentru 12 miliarde, "de care nu m-a intrebat nimeni niciodata".

Secretarul de stat pentru probleme ale revolutionarilor, Emilian Cutean, a fost condamnat luni la 5 ani de inchisoare, pentru ca a prejudiciat Guvernul cu peste 200.000 de lei. Decizia luata de judecatoria sectorului 1 nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs. Cu toate acestea, premierul Emil Boc l-a demis luni seara pe Cutean din functia de secretar de stat pe problemele revolutionarilor.

Emilian Cutean a fost numit secretar general pentru problemele revolutionarilor in februarie, de catre premierul Emil Boc, in ciuda faptului ca era judecat pentru fapte de coruptie. El a mai condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, in mandatul premierului PSD Adrian Nastase.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Emilian Cutean condamnat, #Cutean urmarie penala , #frauda