DNA cere Senatului aviz pentru anchetarea lui Paul Pacuraru

Vineri, 18 Aprilie 2008, ora 15:10
1916 citiri
DNA cere Senatului aviz pentru anchetarea lui Paul Pacuraru

DNA a cerut avizul Senatului pentru inceperea urmaririi penale a ministrului Paul Pacuraru.

Vicepresedintele Senatului, social-democratul Doru Ioan Taracila, a confirmat ca cererea DNA de incepere a urmaririi penale a lui Pacuraru a ajuns la Parlament.

Taracila a precizat ca, in sedinta secreta, Comisia va da un aviz, urmand ca plenul sa decida inceperea sau nu a urmaririi penale.

Paul Pacuraru este acuzat de procurorii DNA de luare de mita, intr-un dosar in care mai este implicat si liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega.

Intr-o interventie telefonica in direct la Realitatea TV, ministrul Paul Pacuraru s-a aratat totusi multumit de cererea adresata de DNA Senatului, fiind convins ca lucrurile se vor clarifica, in sfarsit.

Pacuraru a reamintit ca in urma cu 5 luni s-a adresat Senatului, cerand sa fie audiat in acest caz. "M-am adresat atunci Senatului sa ma audieze pentru ca ma agasa ce facea DNA", a spus Pacuraru.

Senatul a cerut atunci in scris Directiei Nationale Anticoruptie documentele care au stat la baza deschiderii acestui dosar, dar cei de la DNA au refuzat sa faca acest lucru. Paul Pacuraru a mai precizat ca a fost totusi audiat de comisia juridica a Senatului unde a prezentat documentele pe care le detinea, care, in opinia sa, demonstreaza ca dosarul este "cu zero lei si zero fapte".

Mai mult, Pacuraru spune ca pana acum in acest dosar au fost audiate de procurori nu mai putin de 14 persoane care au infirmat toate aceste suspiciuni, si ca in urma depozitiilor acestora se poate lesne constata ca "este o eroare, ca nu exista niciun prejudiciu, nici macar un leu".

Sesizarea DNA a fost facuta in conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei si art. 12 si 19 din Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala, republicata si avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr. 270 din 10 martie 2008.

In dosarul lui Paul Pacuraru este vorba despre suspiciunea de luare de mita. Paul Pacuraru l-a rugat pe Dan Ilie Morega, fostul presedinte al PNL Gorj sa intervina pentru favorizarea unei firme de constructii, care apartine fiului sau.

Aceasta nu este prima oara cand ministrul Pacuraru este urmarit penal de DNA. In ianuarie 2008, procurorii DNA au cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui, dupa ce au intrat in posesia unei inregistrari telefonice in care se vorbea chiar despre aceasta interventie.

Ministrul Muncii spune ca fiul sau, Mihnea Pacuraru, are de sase ani o firma care organizeaza cursuri de perfectionare in domeniul resurselor umane. Fiul ministrului ar fi obtinut in urma unor licitatii, doua contracte, unul la Turceni si altul la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Pacuraru a spus ca nu a intervenit niciodata pentru fiul sau, ci, de fapt, liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega s-ar fi oferit sa-l ajute pe Mihnea. Ministrul Muncii mai sustine ca fiul sau a refuzat oferta lui Morega.

La randul sau, liberalul gorjean sustine ca nu a intervenit niciodata in favoarea lui Mihnea Pacuraru. Singurul care i-a acuzat de licitatii aranjate pe cei doi este Adrian Gorun, presedintele Consiliului Academic al Universitatii Constantin Brancusi din Targu Jiu.

Acesta spune ca Universitatea nu a fost chemata la licitatia respectiva, tocmai pentru ca fiul ministrului sa castige contractul.

Vești proaste pentru Ion Iliescu. Avocat: „Vârsta înaintată nu e o scuză pentru răspunderea penală”
Vești proaste pentru Ion Iliescu. Avocat: „Vârsta înaintată nu e o scuză pentru răspunderea penală”
Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a fost informat că este urmărit penal pentru infracţiuni împotriva umanității. În vârstă de 94 de ani, Iliescu a cerut audierea la domiciliu,...
Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
ÎCCJ va judeca, marţi, 23 aprilie, conflictul între instanţe privind competenţa de soluţionare a cererii DNA de redeschidere a urmăririi penale în legătură cu modul în care...
#Paul Pacuraru, #cerere, #Senat, #urmarire penala, #aviz , #frauda