Dosarul Pacuraru-Morega va fi trimis la Curtea Constitutionala

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 14:17
846 citiri
Dosarul Pacuraru-Morega va fi trimis la Curtea Constitutionala
Foto: Evenimentul Zilei

Avocatul fostului ministru al Muncii, Paul Pacuraru, a invocat o exceptie de neconstitutionalitate in dosarul in care acesta, impreuna cu Dan Ilie Morega, sunt acuzati de fapte de coruptie, pe motiv ca la infiintarea Parchetului National Anticoruptie prin Ordonanta de Urgenta nu s-a demonstrat urgenta.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea si a suspendat, astfel, judecata procesului, care va fi reluata dupa intoarcerea dosarului de la CCR.

Fostul ministru al Muncii a fost acuzat in 2008 de procurorii DNA ca ar fi intervenit pe langa Dan Ilie Morega, membru in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) la societatile comerciale Complexele Rovinari si Turceni, pentru ca firma fiului sau sa obtina contracte cu Rovinari si SNLO.

Mai precis, in martie 2007 procurorii s-au sesizat ca Morega ar fi cerut bani de la institutii descentralizate, in calitatea sa de lider al filialei PNL Gorj, pentru alegerile europarlamentare. Morega a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Convorbirile telefonice cu Morega au dus la acuzatii de coruptie

Printre convorbirile telefonice interceptate de SRI in acest caz s-au aflat si convorbiri ale lui Morega cu fostul ministru al Muncii, Paul Pacuraru, din care ar reiesi ca Pacuraru ii cerea liberalului sa intervina pe langa directorii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia si cei ai complexurilor energetice Turceni si Rovinari, astfel incat acestia sa acorde contracte societatii Intrates, firma condusa de Mihnea Pacuraru.

Fiul ministrului depusese o oferta de participare la o licitatie organizata de Complexul Energetic Turceni in vederea achizitionarii contractului "Instruire cursuri protectia muncii" in valoare de 45.500 lei, iar ulterior a depus o oferta pentru a participa la licitatia organizata de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia pentru contractul de achizitie publica "Comunicare si spirit de echipa" in valoare de 68.000 lei.

In urma scandalului, Morega a declarat ca dezvaluirile privind convorbirile sale cu Pacuraru ar fi fost facute in conditiile in care el a intrat in cursa pentru un fotoliu de parlamentar iar dosarul este "unul al noii politii politice".

Fostul ministru al Muncii a declarat ulterior ca din convorbirile facute publice reiese ca nu ar fi facut nicio intelegere cu Morega.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#exceptie neconstitutionalitate, #Paul Pacuraru Morega , #frauda