Ioanei Maria Vlas i s-a redus pedeapsa in cazul FNI

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 14:25
2217 citiri
Ioanei Maria Vlas i s-a redus pedeapsa in cazul FNI

Curtea de Apel Bucuresti a condamnat-o, miercuri, pe Ioana Maria Vlas la 10 ani de inchisoare, decizie care o inlocuieste pe cea data de Tribunal in 2007, prin care fostul administrator al SOV Invest a primit 13 ani de detentie in cazul FNI.

Astfel, Vlas primeste o pedeapsa mai mica. Decizia poate fi ataca prin recurs. Din aceasta pedeapsa va fi scazuta perioada in care Ioana Maria Vlas a fost deja incarcerata.

Ioana Maria Vlas a declarat ca atat timp cat Sorin Ovidiu Vantu nu a fost judecat si condamnat in acest dosar, ea considera ca nu s-a facut dreptate, magistratii Curtii de Apel Bucuresti condamnand-o pe fostul administrator al SOV Invest la 10 ani de inchisoare, informeaza NewsIn.

"Voi face recurs la aceasta decizie din cauza ca vreau ca profitorul principal sa fie condamnat. Am sa lupt pentru asta in continuare. Nu sunt singura vinovata pentru prabusirea FNI. Sper ca mai exista un dram de justitie in Romania ca cel care a facut aceasta uriasa inselaciune sa fie condamnat", a mai completat Vlas.

Ioana Maria Vlas nu a dorit sa comenteze decizia judecatorului, argumentand ca "daca asta a decis, asta este, nu spun nimic".

Ioana Maria Vlas, condamnata la 8 ani inchisoare de magistratii Tribunalului Bucuresti, in dosarul FNA, si la 10 ani de inchisoare de Curtea de Apel, in dosarul FNI, a declarat ca nu are bani sa-si plateasca un avocat care sa-i faca apararea la instantele superioare, unde se vor judeca apelul in FNA (Curtea de Apel) si recursul in FNI (Inalta Curte de Casatie si Justitie).

"O sa ma apar singura, ca si pana acum. Eu cred ca sunt un avocat destul de bun pledant", a mai spus Vlas.

La inceputul lunii decembrie 2000, 13 inculpati - printre care si Vlas - au fost trimisi in judecata in dosarul privind prabusirea Fondului National de Investitii (FNI), procesul lor incepand in februarie 2001 la Judecatoria sectorului 2 Bucuresti.

In seara de 27 martie 2003, Ioana Maria Vlas a fost extradata de autoritatile israeliene, la solicitarea sa.

Prabusirea FNI, in mai 2000, a fost inceputul unui scandal cu efecte sociale, economice si politice, in a carui solutionare au fost implicate, la diferite momente, justitia, Politia, Parchetul, institutiile financiare sau Comisiile de abuzuri ale Parlamentului.

Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Justiţia britanică a decis să închidă procedura de faliment personal împotriva fostului jucător german de tenis Boris Becker, în urma unui acord cu avocaţii săi, a anunţat joi...
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
#inchisoare, #Ioana Maria Vlas, #curtea de apel bucuresti, #zece ani , #frauda
Comentarii
Poza Rapsodul
Rapsodul
rank 2
Vantu'' zburda linistit si face echipa cu Basescu si Becali!