Seful unui serviciu secret din Iasi, prins baut la volan

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 18:19
2502 citiri
Seful unui serviciu secret din Iasi, prins baut la volan

Comisarul sef Catalin Blanaru, ofiter in Serviciul Independent de Informatii si Protectie Interna Iasi, este cercetat administrativ de o echipa a Directiei de Informatii Protectie Interna, dupa ce agentii de circulatie i-au intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Potrivit unor oficiali ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Directia Generala de Informatii si Protectie Interna a deschis propria ancheta in cazul comisarului sef Catalin Blanaru, din cadrul Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna Iasi, urmand ca la sfarsitul acesteia sa aplice masurile administrative ce se impun.

In acest sens, au declarat oficialii MAI, o echipa de la Bucuresti se afla la Iasi pentru cercetari prealabile.

Politistii ieseni i-au intocmit dosar penal comisarului sef Catalin Blanaru, din cadrul Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna Iasi, si i-au retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile dupa ce a fost prins la volan sub influenta alcoolului.

"Rezultatul primei probe biologice a fost de 0,90 la mie, iar a doua de 0,75 la mie. Acest lucru inseamna ca a fost intocmit dosar penal", a declarat, joi, corespondentului NewsIn, subinspectorul Virginia Pralea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Iasi.

Seful SIIPI Iasi a fost implicat, miercuri seara, intr-un usor accident de circulatie. Ulterior, acestuia i s-au recoltat probe biologice la Spitalul de Neurochirurgie, fiind invitat si la sectia de politie pentru declaratii privind imprejurarile accidentului.

Comisarul sef SIIPI a declarat presei ca accidentul a fost o "inscenare", el sustinand ca a fost urmarit de un autoturism Logan dupa ce a iesit dintr-un restaurant unde a luat masa cu cativa colegi. Potrivit lui Blanaru, soferul masinii in cauza l-a depasit in trafic si a franat brusc provocand astfel incidentul rutier.

"In cazul acestui accident nu se face dosar penal, deoarece nu s-au inregistrat victime omenesti, a fost doar o tamponare usoara cu pagube materiale", a mai spus subinspector Virginia Pralea.

La cateva minute dupa producerea accidentului, seful SIIPI a fost testat cu etilotestul, aparatul stabilind o alcoolemie de 0,45 miligrame pe litru de alcool pur in aerul expirat.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#sef serviciu secret, #serviciu secret Iasi, #baut la volan , #frauda