Toti angajatii CSM au luat prima de Ziua Justitiei

Joi, 02 Iulie 2009, ora 21:28
1392 citiri
Toti angajatii CSM au luat prima de Ziua Justitiei

Intreg aparatul Consiliului Superior al Magistraturii a fost premiat, ca in fiecare an, cu o suma "modica" din fondul aflat la dispozitia presedintelui CSM, de Ziua Justitiei, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Cecilia Morariu.

Aceasta nu a putut specifica suma exacta, insa a precizat ca fiecare angajat al institutiei a primit o suma "modica".

"CSM are un buget propriu care a suferit o rectificare negativa asemenea intregului sistem judiciar. Din fondul presedintelui CSM s-a acordat angajatilor din aparatul propriu o suma modica, cu convingerea ca si ceilalti ordonatori principali de credite vor gasi resursele necesare recunoasterii meritelor tuturor angajatilor din sistemul judiciar prin acordarea unei astfel de prime, chiar si modice.

Sumele respective nu afecteaza bugetul si nici buna functionare a institutiei", a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Cecilia Morariu.

Manifestari anulate, din lipsa de fonduri

Saptamana trecuta, Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat ca evenimentele prilejuite de organizarea Zilei Justitiei sa se desfasoare doar la nivelul instantelor si parchetelor din sistemul judiciar.

CSM a anuntat, printr-un comunicat remis pe 23 iunie, ca a anulat manifestarile care erau programate sa aiba loc pe 5 iulie la Cluj. "Pe fondul situatiei bugetare dificile in care se gaseste sistemul judiciar romanesc, a rectificarii bugetare negative, Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat anularea manifestarilor programate pentru data de 5 iulie 2009 la Cluj Napoca, care sa celebreze " Ziua Justitiei", se arata in comunicatul de presa .

Guvernul alocase Consiliului Superior al Magistraturii suma de 50.000 lei din fondul de rezerva bugetara, pentru organizarea Zilei Justitiei, CSM dispunand, astfel, in total, de 100.000 lei, conform hotararii publicate, cu o zi inainte, in Monitorul Oficial.

"Se aproba alocarea sumei de 100.000 lei in vederea organizarii Zilei Justitiei pe data de 5 iulie 2009. Pentru asigurarea sumei, se aproba suplimentarea bugetului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2009, cu suma de 50 mii lei", se arata in Hotararea de Guvern publicata in Monitorul Oficial.

Din aceasta suma, urmau sa fie platite masa si cadourile pentru invitatii CSM la Ziua Justitiei, care trebuia sa aiba loc pe 5 iulie la Cluj. Potrivit reprezentantului CSM, Carmen Georgica, la Ziua Justitiei ar fi trebuit sa participe aproximativ 850 de persoane, in majoritate magistrati, dar si reprezentanti ai societatii civile si ai asociatiilor profesionale.

Carmen Georgica a declarat ca suma de 100.000 lei fusese atribuita CSM pentru Ziua Justitiei inainte de rectificarea bugetara, astfel ca dupa realocarea sumei de 50.000 lei s-a ajuns la situatia initiala in privinta acestui buget.

De asemenea, reprezentantul CSM a spus ca suma alocata in acest an era mai mare decat cea de anul trecut, deoarece locul de desfasurare era Curtea de Apel Cluj, care are arondate trei judete, fata de doua judete, cate erau arondate Curtii de Apel Constanta.

Guvernul a hotarat, in anul 1994, ca prima duminica din luna iulie a fiecarui an sa fie declarata Ziua Justitiei, evenimentul fiind organizat la cate o curte de apel din tara.

Lovitură în Dosarul 2 Mai. Judecătoarea care a produs indignare după ce a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți este la proces nu va fi suspendată
Lovitură în Dosarul 2 Mai. Judecătoarea care a produs indignare după ce a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți este la proces nu va fi suspendată
Ioana Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului accidentului de la 2 Mai, deși Inspecţia Judiciară ceruse suspendarea acesteia. Decizia a fost luată miercuri, 24 aprilie, de Consiliul...
CSM discută astăzi propunerea de suspendare a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai
CSM discută astăzi propunerea de suspendare a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai
Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii discută, miercuri, propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea...
#Consiliului Superior al Magistraturii, #prime Ziua Justitiei, #CSM , #frauda