Greva generala: Sute de mineri pensionari au iesit in strada

Luni, 31 Mai 2010, ora 16:05
2020 citiri
Greva generala: Sute de mineri pensionari au iesit in strada

Sute de pensionari din minerit au iesit luni dimineata in strada la Lupeni sa-si strige disperarea. Oamenii au cerut demisia celor de la Guvern pe care ii considera vinovati de faptul ca au ajuns muritori de foame, dupa ce ani de zile au lucrat in subteran.

Cei mai multi sunt oameni cu pensii foarte mici si spun ca vor muri de foame si vor ajunge pe drumuri pentru ca nu vor mai avea bani sa-si plateasca utilitatile.

"Am o pensie cu care abia reusesc sa traiesc de la o luna la alta. Ce voi face daca imi mai ia din ea? O sa murim", spune un pensionar. "Am ajuns la capatul rabdarii cu Guvernul asta. Daca nu sunt in stare, sa plece si sa ii lase pe altii competenti", sustine un alt pensionar.

Protestatarii au fost asistati de un echipaj al ambulantei, chiar daca acestia erau in greva generala.

Romania, in greva. Vezi cine protesteaza (Video)

"Noi suntem in greva generala, dar am venit sa asiguram buna desfasurare a manifestarii, sa intervenim in caz de nevoie. In functie de vechime un angajat de la Ambulanta primeste 1.200 de lei cu toate sporurile", declara Petrisor Ciuica, coordonator Ambulanta Valea Jiului.

Pensionarii si-au continuat, cu mici incidente, mitingul pana in Barbateni si lor li s-au alaturat pana si copiii care nu s-au dus la scoala pentru ca si profesorii lor au fost in greva.

Proclamatia de la Petrosani

si la Petrosani sute de pensionari mineri au iesit in strada, iar lor li s-au alaturat si lideri ai minerilor ce au facut puscarie. Fostul locotenent a lui Miron Cozma, Constantin Cretan, presedintele Federatiei Nationale a Muncii, din Gorj a tinut sa se alature protestatarilor, carora le-a marturist ca tara a ajuns aici din cauza liderilor de sindicat care sunt corupti.

Pensionarii, hotarati sa ajunga la CEDO pentru a nu li se taia pensiile

"Am facut 3 ani si 2 luni puscarie si ma cutremur ca trebuie sa ies din nou in strada. Se pare ca in Romania doar sindicatul pensionarilor mai face ceva pentru oameni, pentru ca restul sindicalistilor nu se pot ridica atata timp cat au afaceri si sunt santajabili. Liderii de sindicat sunt mai murdari decat clasa politica si miscarea sindicala a capitulat din cauza acestor manjiti. Am documente din care reiese ca un lider din Gorj are salariul de 1,2 miliarde de lei vechi lunar, iar mie acest sistem mi-a ucis fetita", a declarat Constantin Cretan, presedintele FNM.

Liderii pensionarilor au dat citire unui document pe care l-au numit "Proclamatia de la Petrosani" si in care au cerut revizuirea felului in care se calculeaza acum pensiile.

Si functionarii din Primaria Petrosani au fost in greva. Liderul de sindicat Isvan Hodos sustine ca din cei 255 de membri de sindicat doar 1/3 au muncit, conform legii. "Au lucrat doar cei care trebuiau sa ridice gunoiul menajer si cei care au avut de rezolvat probleme mai deosebite precum si cei de la starea civila. Noi nu am iesit in strada, greva am tinut-o in birouri", declara Hodos.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#greva pensionari mineri Petrosani, #greva pensionari mineri Lupeni, #greva pensionari scadere pensii , #greva generala