Ziare.com

Opt cazuri de gripa porcina in Mehedinti

Duminica, 08 Noiembrie 2009, ora 11:25

   

Opt cazuri de gripa porcina in Mehedinti
Elevii unei clase de la Scoala Generala 14 din Drobeta Turnu Severin vor sta acasa timp de o saptamana din cauza gripei porcine, iar de luni toate scolile din judetul Mehedinti vor incepe un triaj epidemiologic riguros.

Gripa porcina a ajuns in scoala din Drobeta Turnu Severin printr-o fata al carei tata s-a intors de curand din Spania, informeaza Adevarul.

Rusinaru Constantin de 39 de ani a fost diagnosticat cu gripa porcina si internat, iar ceilalti doi membri ai familiei, respectiv sotia de 35 de ani si fiica lor, eleva in clasa a VII-a la Scoala generala nr. 14, sunt izolati la domiciliu.

Doi frati gemeni care sunt colegi cu fata barbatului au contractat si ei virusul. De asemenea, in spital se mai afla si un barbat de 35 de ani intors recent din Italia.

Din luna mai, in Mehedinti au fost confimate 17 cazuri de suspiciune de gripa noua, din care 4 au fost tratate si vindecate, 12 se afla in tratament, iar la ultimul se asteapta rezultatele analizelor, a anuntat directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Mehedinti, Marinica Stoian.

Toate unitatile de invatamant din judet vor incepe luni dimineata un triaj epidemiologic riguros al tuturor elevilor. Profesorii vor efectua un triaj al tutruror elevilor ce vor trece pragul scolilor, iar toti ei care vor prezenta simptome de raceala, vor fi trimisi la cabinetele medicale.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1279 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor