Incendiu in Bamboo: Pompierii fac apel sa nu fie emise supozitii si sa nu indicam deja vinovatii

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 20:49
3583 citiri
Incendiu in Bamboo: Pompierii fac apel sa nu fie emise supozitii si sa nu indicam deja vinovatii
Foto: Facebook/IGSU

Dupa incendiul din clubul Bamboo, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta face un apel sa nu fie emise supozitii si sa nu indicam deja vinovatii, pentru ca este mult prea devreme.

"Apelul pe care institutia noastra il face este de a nu emite supozitii si a indica vinovatii pana cand anchetele initiate nu vor fi incheiate si nu vor ajunge la niste concluzii", scrie pe Facebook IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Apoi, reprezentantii IGSU arata au simtit nevoia sa vina cu unele precizari, dupa ce au aparut in spatiul public "articole cu referire la cadrul legal privind apararea impotriva incendiilor si obligatiile ce revin atat autoritatilor, cat si beneficiarilor/investitorilor/ administratorilor unor cladiri sau altor factori implicati in asigurarea calitatii in constructii (proiectanti, executanti si responsabilii cu calitatea lucrarilor de constructii) ".

IGSU precizeaza ca:

"- obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu certifica, la momentul obtinerii, indeplinirea unui nivel de siguranta, prin asigurarea unor conditii tehnice impuse prin reglementari;

- obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu nu elimina total posibilitatea initierii si propagarii unui incendiu. Un astfel de eveniment se poate initia din diverse cauze si in imprejurari care tin de particularitatile exploatarii unui spatiu sau a unei constructii.

Astfel, in exploatarea constructiei din punct de vedere al apararii impotriva incendiilor, astfel de evenimente pot fi cauzate sau favorizate de situatii care tin de actiuni premeditate, de crearea unor stari de pericol de moment in exploatarea constructiilor, de neglijenta sau exploatarea necorespunzatoare a unor instalatii, de interventii neautorizate asupra unor elemente ale constructiilor sau asupta instalatiilor care le doteaza;

- pe de alta parte, lipsa autorizatiei de securitate la incendiu nu poate fi asociata cu existenta elementelor de pericol, cat timp masurile de securitate la incendiu au fost implementate si, totodata, sunt respectate".

Un incendiu puternic a distrus, sambata dimineata, clubul Bamboo din Capitala. 44 de victime au fost duse la diverse spitale din Bucuresti.

Urmareste LIVE desfasurarea evenimentelor de la Bamboo

Nu se cunosc cauza, nici locul precis de unde a izbucnit focul sau numarul exact de oameni care se aflau in club si daca a mai ramas cineva prins in interior.

Clubul nu avea autorizatie de securitate la incendiu si a fost amendat de 5 ori de ISU, care insa nu putea sa il inchida, potrivit legii, pentru neregulile constatate.

Clubul nu avea nici autorizatie de functionare ca unitate de alimentatie publica, de la Primaria Sectorului 2, care la randul sau l-a amendat.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a inceput urmarirea penala intr-un dosar penal privind infractiunea de distrugere din culpa.

B.B.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#ISU incendiu Bamboo , #incendiu Bamboo