Autorul dublei crime de la Onesti urmeaza sa fie externat si transferat in arestul politiei

Luni, 22 Martie 2021, ora 15:07
1733 citiri
Autorul dublei crime de la Onesti urmeaza sa fie externat si transferat in arestul politiei
Gheorghe Morosan urmeaza sa fie externat din spital si transferat in arestul politiei FOTO Facebook

Gheorghe Morosan, autorul dublei crime de la Onesti de la inceputul lunii martie, va fi externat, luni, din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau si va fi transferat in arestul Politiei, a anuntat purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, Mirela Romanet.

"Pacientul G. M, din Onesti, va fi transferat in arestul Politiei. Din punct de vedere medical, pacientul este vindecat si i se face externarea. El a fost transferat la unitatea noastra la inceputul lunii martie si a fost internat pe sectia Chirurgie.

Initial a stat cateva zile pe ATI dupa ce a suferit o interventie chirurgicala, iar dupa ce si-a revenit a fost transferat pe sectie, intr-o rezerva", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al SJU Bacau.

Gheorghe Morosan, autorul dublei crime din municipiul Onesti, a fost acuzat oficial de omor calificat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, pe data de 8 martie, la o saptamana de la comiterea crimelor.

Potrivit actului de inculpare, autorul si sotia acestuia au fost anuntati, pe 1 martie, de o persoana ca in fostul lor apartament se efectueaza lucrari de renovare.

Cei doi soti au plecat de la domiciliul lor, din localitatea Bogdanesti, cu intentia de a se razbuna si de a atrage atentia asupra cauzei lor vizand situatia juridica a acestui imobil, sustin procurorii.

"Inainte de a ajunge la locatia mentionata inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din municipiul Onesti, de unde in intervalul orar 11.26-11.29 a achizitionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagra, cu dimensiunea de 50 de centimetri fiecare, pe care avea sa le foloseasca ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdanesti, inculpatul a luat asupra sa un cutit, iar dupa savarsirea faptei retinute in sarcina sa s-a constatat ca in hanoracul cu care a fost imbracat avea si doua recipiente spray piper.

Ajuns la locul faptei, inculpatul M.G. a patruns in interiorul fostului sau apartament pe usa care nu era asigurata, in apartament aflandu-se la acel moment victimele P.D. si I.S., angajati ai SC C. SA, care executau reparatii la instalatia electrica.

Fiind inarmat cu un cutit, inculpatul M.G. i-a amenintat pe cei doi muncitori aflati in imobil si a reusit sa le lege mainile cu clemele din plastic achizitionate cu putin timp in urma, lipsindu-i de libertate in mod ilegal. Inculpatul M.G. a incuiat usa de acces in apartament, folosind cheile ce se aflau in yala, iar ulterior a trecut la punerea in aplicare a planului sau", preciza Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau.

Morosan a condus victimele intr-unul din balcoanele locuintei si timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de politie directionate la locul evenimentelor, avand asupra sa cutitul si amenintand ca ii va ucide pe cei doi daca nu ii sunt indeplinite toate solicitarile.

"In jurul orei 17.00, in timp ce inculpatul M.G. se afla in continuare in balcon, in partea stanga a acestuia aflandu-se victima P.D., iar in partea dreapta victima I.S., ca urmare a unui gest de aparare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a inceput sa ii agreseze pe cei doi cu arma alba avuta asupra sa, cu lungimea lamei de 27 centimetri.

Dupa prima lovitura aplicata victimei P.D. in interiorul balconului, aceasta, victima I.S. si inculpatul M.G. au parasit balconul, iar in interiorul apartamentului inculpatul a continuat sa loveasca in mod repetat cele doua victime cu acel cutit. La fata locului se aflau la acel moment echipaje ale Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul IPJ Bacau, iar cand s-a constatat ca inculpatul M.G. a inceput sa agreseze persoanele private de libertate, au intervenit prin spargerea usii de acces in imobil.

In acele imprejurari au fost executate mai multe focuri de arma asupra inculpatului M.G. in vederea inlaturarii starii de pericol, la momentul interventiei inculpatul avand in continuare cutitul in mana", mai aratau procurorii.

Una dintre victime a decedat la fata locului, iar a doua, la spital, cauzele deceselor fiind urmare a plagilor injunghiate multiple.

Si sotia lui Gheorghe Morosan a fost arestata preventiv pentru complicitate la lipsire de libertate.

Apartamentul in care s-au comis crimele fusese al agresorului, iar acum se afla in proprietatea Chimcomplex in urma unei executari silite.

Autorul dublei crime are patru condamnari la activ, in anii 1987, 1991, 1992 si 2010, ultima fiind in Italia pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Manifestaţiile studenţeşti propalestiniene care au avut loc la New York, în noaptea de luni spre marţi, 23 aprilie, în faţa sediilor prestigioasei universităţi NYU, s-au încheiat cu peste...
Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
S-au îmbătat și s-au luat la bătaie între ei. Așa începe povestea scandalului care a avut loc duminică, 21 aprilie, pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcănești. Cei patru s-au...
#gheorghe morosan, #criminal, #crima onesti, #politie , #justitie