Iovan si-a castigat post-mortem pensia taiata de Guvernul Boc

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 19:48
5238 citiri
Iovan si-a castigat post-mortem pensia taiata de Guvernul Boc

Adrian Iovan, pilotul care a murit in accidentul aviatic produs la inceputul anului in Muntii Apuseni, este unul dintre beneficiarii hotararii Tribunalului Prahova de repunere in drepturi a pensionarilor aviatori carora li s-a taiat pensia de catre Guvernul Boc.

Procesul a fost unul colectiv, iar pilotii pensionari au fost reprezentati de casa de avocatura "Piperea si Asociatii".

Astfel, instanta a decis nu doar "repunerea in drepturi a pensionarilor aviatori, dar si incasarea retroactiva a diferentelor de bani dintre pensia initiala si pensia revizuita si recalculata pe toti cei patru ani", se arata intr-un comunicat de presa citat de telegrama.ro.

In plus, Tribunalul Prahova a decis ca mostenitorilor lui Adrian Iovan trebuie sa li se acode sumele reprezentand diferenta dintre pensia initiala si pensia revizuita si calculata.

In comunicatul remis presei de casa de avocatura se precizeaza ca, initial, a fost deschis un proces dupa ce Guvernul a taiat prima oara pensiile a mii de aviatori, reducandu-le cu un procent ce a variat intre 60% si 97%. Curtea de Apel Bucuresti a admis irevocabil contestatia, repunandu-i in drepturile lor initiale pe pensionarii aviatori, dar Guvernul a emis o ordonanta de urgenta in 2011 prin care a decis "revizuirea pensiilor".

"Diferenta dintre cele doua masuri succesive de taiere a pensiilor a fost doar de denumire - recalculare/revizuire - intrucat efectul a fost acelasi, in sensul ca pensiile au fost diminuate in acelasi cuantum", se arata in comunicatul casei de avocatura, motiv pentru care pilotii pensionari au apelat din nou la instanta, iar Tribunalul Prahova le-a dat dreptate.

Intr-o interventie telefonica la postul Romania TV, avocatul Gheorghe Piperea a salutat decizia judecatorilor carora acest dosar le-a fost repartizat aleatoriu, reamintind faptul ca "in Tribunalul Bucuresti s-au pronuntat decizii contra acestei spete".

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...