Nicolae Capra, vizat de perchezitiile DIICOT in dosarul proprietarului Romprest - surse

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 10:47
3938 citiri
Nicolae Capra, vizat de perchezitiile DIICOT in dosarul proprietarului Romprest - surse
Foto: Hepta.ro

Unul dintre finantatorii FC Petrolul Ploiesti, Nicolae Capra, este implicat in dosarul de evaziune fiscala in care este cercetat omul de afaceri Florian Walter si in care procurorii DIICOT Ploiesti efectueaza miercuri mai multe perchezitii.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca Nicolae Capra si sotia acestuia, Cristina, controlau unele dintre firmele implicate in lantul infractional construit de Walter si de apropiati ai acestuia.

Potrivit surselor citate, suspectii ar fi folosit, in perioada 2012-2014, mai multe firme fantoma cu care au semnat contracte fictive de livrari de bunuri sau prestari servicii.

Evazionistii, calcati de mascati. Surse: Florian Walter, vizat de perchezitii

In lantul infractional apar si firme controlate de unul dintre finantatorii Petrolului Ploiesti, Nicolae Capra, si de sotia acestuia, Cristina, prin care s-au facut achizitii fictive de bunuri.

Nicolae Capra si sotia sa au fost trimisi in judecata in luna decembrie a anului trecut, alaturi de alte 14 persoane, intre care Daniel Capra, finantatorul principal al Petrolul Ploiesti, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro.

Procurorii DIICOT Ploiesti efectueaza miercuri 29 de perchezitii in Prahova, Bucuresti si Ilfov, pentru destructurarea unui grup infractional format din 23 de persoane in care este implicat si omul de afaceri Florian Walter, fost finantator al Petrolului Ploiesti.

Perchezitiile au loc la sedii Romprest, societate condusa de Walter, la domicilii ale suspectilor, inclusiv la cel al omului de afaceri, dar si la alte societati.

In acest dosar a fost inceputa urmarirea penala pentru infractiunile de evaziune fiscala, constituire de grup infractional organizat si spalare de bani, prejudiciul fiind calculat la 20 de milioane de euro, au afirmat sursele judiciare.

Aproximativ 50 de persoana vor fi conduse la sediul DIICOT Ploiesti pentru audieri.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Capra perchezitii DIICOT, #Florian Walter DIICOT , #justitie