Românii care au ajuns pe lista roșie a Interpolului. Gregorian Bivolaru, căutat de autoritățile din Finlanda pentru abuz sexual

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 03:05
21809 citiri
Românii care au ajuns pe lista roșie a Interpolului. Gregorian Bivolaru, căutat de autoritățile din Finlanda pentru abuz sexual
Gregorian Bivolaru FOTO Interpol

Avizele roșii sunt emise de Interpol pentru fugarii căutați fie pentru urmărire penală, fie pentru executarea unei pedepse. O notificare roșie este o solicitare adresată forțelor de ordine din întreaga lume pentru a localiza și aresta provizoriu o persoană în așteptarea extrădării sau predării.

Nu mai puțin de 38 de români figurează pe ”lista roșie” a Interpolului, căutați pentru fapte monstruoase, printre care sunt și personaje celebre, cum ar fi Gregorian Bivolaru, care este căutat de autoritățile din Finlanda.

Gregorian Bivolaru

Gregorian Bivolaru (69 de ani) este dat în urmărire internațională de autoritățile din Finlanda, fiind condamnat pentru trafic de persoane și abuz sexual.

Este un personaj controversat în România, care practică și predă yoga încă din 1970. A fost permanent în vizorul Securității înainte de Revoluție, iar în 2005 a plecat în Suedia, unde a și primit azil politic un an mai târziu.

Concret, în 1971 predă primul său curs de yoga, la Ecran Club, o casă de cultură aflată în apropierea campusului Politehnicii.

În anul 1972 a fost luat în vizorul Securității, iar cu ocazia unei percheziții domiciliare s-au ridicat o serie de materiale în urma cărora s-a concluzionat ca Gregorian Bivolaru are manifestări necorespunzătoare, corespondează cu foarte multe persoane din străinătate și dovedește un interes deosebit pentru științele oculte. După ce a început să corespondeze cu Mircea Eliade, marele istoric al religiilor care trăia în Franța, considerat însă de comuniști ”dușman al poporului”, Gregorian Bivolaru a avut parte de prima descindere a Securității la locuința sa, în 1972, înainte să împlinească 20 de ani, în urma căreia i s-a confiscat corespondența cu Mircea Eliade și i s-a cerut să nu-i mai trimită scrisori.

În 1982 a avut loc marele scandal legat de Mișcarea Transcendentală din România, când regimul Ceaușescu a arestat și a închis sute de practicanți ai acestei mișcări sub acuzația de ”misticism suspect care poate duce la destabilizarea statului” și ulterior toate practicile spirituale orientale, inclusiv yoga și artele marțiale, au fost interzise.

A fost condamnat, în 1977, la un an de închisoare pentru multiplicare și răspândire de materiale pornografice, de ocultism și magie neagră. A scăpat de pușcărie deoarece sentința în dosarul său a fost pronunțată în preajma zilei de naștere a lui Nicolae Ceaușescu, care, printr-un decret prezidențial, a dispus grațierea în masă a infractorilor „mărunți”.

A doua condamnare a venit în aprilie 1984, când viitorul lider Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), cea mai mare școală de yoga din Europa, a primit un an și jumătate, însă a evadat din sediul Securității de pe Calea Rahovei din București pe 13 iulie 1984, unde fusese închis pentru prestarea fără autorizație a activității de profesor de yoga.

A fost prins după trei zile în locuința unei practicante yoga, iar în septembrie 1984 a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evadare. Cinci ani mai târziu, în 1989, acesta a fost arestat din nou, tot pentru răspândire de materiale cu conținut obscen. După Revoluție, Bivolaru a înființat MISA, care a ajuns să adune peste 40.000 de simpatizanți din țară și străinătate.

Gregorian Bivolaru a fost dat în urmărire generală pe 1 iunie 2004 după ce autorităţile au lansat o amplă operaţiune împotriva membrilor Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut, MISA. Bivolaru era considerat liderul spiritual al acestei mişcări care a atras şi sute de tineri. Părinţii lor au făcut zeci de plângeri după ce au descoperit că în cadrul întâlnirilor MISA ar fi avut loc perversiuni sexuale.

În 2016 a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris și a fost adus în România. În 13 septembrie 2017 a fost eliberat condiționat, dar numai o zi mai târziu a plecat din țară. Autoritățile finlandeze au emis un mandat european de arestare pentru trafic de persoane și abuz sexual pe numele acestuia.

Fraudă bancară în India

Patru români, Victor Cristian Constantin, Bogdan Florian Floreci, Mircea Onea Popescu şi Florin Ioan sunt pe ”lista roșie” a Interpolului, fiind căutați de autoritățile din India pentru că au montat aparatură pentru copierea datelor cardurilor de credit pe bancomate din Thiruvananthapuram.

Anchetatorii au stabilit că membrii grupului infracţional au intrat în India în baza unor vize de turist. Odată ajunşi aici au început să monteze aparatură pentru copierea datelor cardurilor de credit pe bancomate. În doar 10 zile au reuşit să obţină datele cardurilor bancare a aproximativ 300 de cetăţeni indieni.

Femeia implicată în trafic de cocaină pentru mafia nigeriană

Alina Sandu este dată în urmărire prin Interpol, de către autoritățile din România, fiind implicată într-o rețea de trafic de cocaină pentru mafia nigeriană.

Aceasta era iubita unuia dintre nigerienii implicați și era cunoscută drept ”Nașa”, fiind cea care racola cărăuși, potrivit Adevărul.

Tot ea se ocupa de cazarea acestora, organizarea activităţii, rezervarea şi plata biletelor de transport, menţinerea legăturii cu sursele de cocaină şi destinatarii drogurilor, dar şi plata cărăuşilor. În esenţă, principala rută de transport a cocainei era din Brazilia în Olanda. Pentru a nu atrage atenţia, traseul era deviat printr-o ţară africană. Din Amsterdam, drogurile erau direcţionate către alte ţări europene.

În 2016, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe toţi cărăuşii. Ei au fost acuzaţi că au transportat în stomac cel puţin 14 kilograme de cocaină, valoarea de piaţă a drogurilor fiind de 1.486.300 de euro.

Alina Sandu a fost condamnată definitiv, în lipsă, la 14 ani şi 4 luni de închisoare.

Vasile Rodideal, unul dintre cei mai căutați interlopi din Iași

Vasile Rodideal este dat în urmărire internațională de autoritățile române, fiind acuzat de încălcarea regimului armelor și munițiilor, instigare la omucidere calificată, instigare la deținerea de bani falși în vederea circulării acestora, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis și asociere criminală.

Anchetatorii au afirmat că, în cursul anului 2005, Rodideal ar fi pus la cale, împreună cu un „locotenent”, planul de asasinare a afaceristului Francisc Tiberiu Cristodorescu. Cei doi ar fi decis că cel mai bun mod de a-l „aranja” pe Cristodorescu ar fi aruncarea în aer a autoturismului ieșeanului.

„Cei doi le-au cerut unor parteneri din Republica Moldova să le facă rost de un dispozitiv exploziv comandat de la distanță prin telecomandă. Partenerii lui Rodideal au venit în Iași, au supravegheat autoturismul lui Cristodorescu și au făcut planuri pentru a-l ucide cu ajutorul substanțelor explozibile. Aceștia au renunțat la planul de aruncare în aer a mașinii prin explozibil deoarece în zonă au observat mai multe patrule de Poliție și nu se puteau expune”, au afirmat procurorii.

Potrivit acestora, renunțând la ideea cu explozibilul, Rodideal le-ar fi cerut partenerilor basarabeni să-i facă rost de câteva cartușe și o armă pentru a-l ucide pe Cristodorescu. „Locotenentul” său, Dumitru Chetreanu, ar fi făcut rost de 48 de cartușe, pe care le-ar fi îngropat în spatele locuinței sale din municipiul Iași.

Procurorii au organizat un flagrant de prindere a celor doi. Potrivit anchetatorilor, motivul acestei răzbunări era o afacere eșuată dintre Cristodorescu și Rodideal. După desfășurarea procesului, atât Rodideal, cât și „locotenentul” său au dispărut. Acesta din urmă a fost descoperit în Franța și adus în România.

Nu mai puțin de 38 de români sunt în momentul actual dați în urmărire prin Interpol, fie de autoritățile din România, fie de cele din alte țări. Aceștia sunt căutați pentru fapte atroce: omoruri, violuri, trafic de persoane sau de droguri, evaziune fiscală, furt, sau delicte cibernetice. Lista completă a românilor de pe ”lista roșie” poate fi consultată integral aici.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Aproape 2 milioane de români îşi aniversează onomastica de Florii. Ce nume se sărbătoresc
Aproape 2 milioane de români îşi aniversează onomastica de Florii. Ce nume se sărbătoresc
Duminică, 28 aprilie, românii sărbătoresc Floriile. Și, tot atunci, aproape 1,8 milioane dintre ei îşi serbează onomastica. Potrivit Direcţiei pentru evidenţa persoanelor şi...
#Interpol, #romani, #bivolaru, #omor, #droguri , #justitie