Avertisment de la MAE: Spania, paralizata joi de o greva generala

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 20:00
1145 citiri
Avertisment de la MAE: Spania, paralizata joi de o greva generala
Foto: theolivepress.es

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Spania ca in ziua de 29 martie 2012 este programata o greva generala care va afecta toate domeniile de activitate din Regatul Spaniei.

Companiile aeriene Iberia, Air Nostrum, Air Europa, compania feroviara RENFE, metroul din Madrid si Barcelona, companiile de transport maritim si auto au anuntat ca vor asigura maxim 30% din traficul normal, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Vor fi afectate si zborurile altor companii aeriene si de transport care tranziteaza sau folosesc servicii locale din Spania. Cel putin 60% din zborurile prevazute de companiile aeriene Iberia si filiala sa Air Nostrum vor fi anulate in cursul grevei generale.

Un acord incheiat privind serviciul minim in transportul aerian intre principalele doua sindicate, UGT si CCOO, si Ministerul Dezvoltarii prevede ca vor fi asigurate 10% din zborurile din peninsula si 50% din cele cu destinatie sau cu plecare din insulele Canare si Baleare. Acordul prevede, de asemenea, asigurarea a 20-40% din cursele pe rutele internationale.

Compania feroviara RENFE a anuntat ca vor fi asigurate 20% din cursele trenurilor de mare viteza, AVE, si 30-35% din cursele trenurilor urbane, Cercanias.

Miscarea de protest va afecta circulatia mijloacelor de transport in comun, transporturile aeriene, maritime si feroviare.

Pentru a evita situatiile neplacute, cetatenii romani sunt sfatuiti sa contacteze, in prealabil, compania de calatorie pentru reconfirmarea orarului, se mai arata in comunicat.

Totodata, cetatenii romani care locuiesc in Spania sunt sfatuiti sa consulte site-urile companiilor de transport din orasul de resedinta, avand in vedere ca fiecare comunitate va fi afectata in mod diferit de greva generala.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe ii sfatuieste pe cetatenii romani sa consulte periodic pagina web a institutiei, www.mae.ro, respectiv rubrica Sfaturi de calatorie - Alerte de calatorie, unde se regasesc informatii actualizate cu privire la astfel de situatii.

F.N.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#MAE avertizare calatorie Spania, #greva generala Spania, #avertizare MAE romani Spania , #MAE