Ziare.com

Scandalul Valea Uzului: in 2009, romanii si ungurii au fost condamnati la razboi hibrid prin noul Cod Penal

de Petrisor Peiu, analist
Duminica, 09 Iunie 2019, ora 11:20

   

Scandalul Valea Uzului: in 2009, romanii si ungurii au fost condamnati la razboi hibrid prin noul Cod Penal
Petrisor Peiu
Dupa ce Romania este obosita de cativa ani de zeci si sute de mese rotunde, conferinte si dezbateri, publice sau mai putin publice, despre inepuizabila tema a "razboiului hibrid", la 6 iunie 2019 se descopera victima perfecta a unui astfel de razboi.

Citeste toate textele scrise de Petrisor Peiu pentru Ziare.com

Adica de ani de zile, generali cu umerii grei de epoleti, analisti umflati cu pompa, directori si palmasi ai diferitelor cluburi, centre si asociatii, toti gafaind de povara grea a apararii tarisoarei care le apasa umerii firavi, toti ne dau lectii de "rezilienta" si dintr-o data viata isi bate joc de ei, expunandu-ne in toata splendoarea sa o natiune vulnerabila, fara legi bune si fara institutii care sa aplice legea.

Hai, mai, oameni buni sa fim seriosi: nimeni n-a observat ca de 10 ani s-a modificat Codul penal pentru a permite jocul cu autonomia, nimeni n-a observat ca se construiesc cimitire fara autorizatii si avize, nimeni n-a observat sabotarea Romaniei de catre guvernul Viktor Orban si acum, ce sa vezi? Dupa un razboi hibrid ca la carte, Bucurestiul il trimite la locul faptei chiar pe autorul golaniei din 10 august 2018?

Acum exact 10 ani, in iunie 2009, Catalonia a fost adusa in Romania, cu ocazia modificarii Codului Penal. Noul Cod Penal, adoptat atunci, prin asumarea raspunderii penale, a intrat in vigoare abia in 2014. Ei bine, incepand cu 2014, orice a devenit posibil in judetele Harghita si Covasna, iar scandalul cimitirului de la Valea Uzului a devenit inevitabil, el nefiind decat o piesa in tabloul general al provocarilor autonomiste impotriva Romaniei.

De ce se intampla toate acestea? Simplu: pentru ca nu mai este o infractiune sa ataci ordinea constitutionala din Romania. Sintagma "ordinea constitutionala" include caracterul "national, suveran, independent, unitar si indivizibil al statului roman".

Cum s-a ajuns aici? La fel de simplu, modificand Codul Penal si dezincriminand infractiunile de schimbare a ordinii constitusionale, adica deschizand o poarta cat China de mare pentru toate actiunile nelegale patronate de catre multi politicieni maghiari.

Iata mai jos, cum s-a schilodit, incepand cu 2006, prevederea penala privind infractiunea impotriva caracterului unitar si indivizibil al statului roman:

Pana in anul 2006, ART. 166^1 din Codul Penal definea astfel infractiunea impotriva ordinii constitutionale:

"Initierea, organizarea, savarsirea sau sprijinirea de actiuni care pot pune in pericol sub orice forma ordinea constitutionala, caracterul national, suveran, independent, unitar si indivizibil al statului roman se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Fapta de a indemna publicul la savarsirea faptelor prevazute in alin. 1 se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Daca fapta prevazuta in alin. 2 a avut ca urmare savarsirea infractiunii la care s-a indemnat, pedeapsa este cea prevazuta de lege pentru acea infractiune.
"

In anul 2006, cu UDMR la guvernare, infractiunea respectiva se modifica astfel (prin Lege nr. 278/2006):

ART. 166^1

" Actiuni impotriva ordinii constitutionale

Intreprinderea oricarei actiuni pentru schimbarea prin actiuni ilegale si prin violenta a ordinii constitutionale sau a caracterului national, suveran, independent, unitar si indivizibil al statului roman se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Intreprinderea oricarei actiuni pentru schimbarea prin violenta a ordinii constitutionale se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
"

Iar in 2009, cu ocazia modificarilor majore ale Codului Penal, apare, in LEGE Nr. 286/2009 din 17 iulie 2009 privind Codul Penal, prevederea in vigoare acum:

"ART. 397

Actiuni impotriva ordinii constitutionale

(1) Actiunea armata intreprinsa in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat se pedepseste cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

(2) Intreprinderea de actiuni violente impotriva persoanelor sau bunurilor savarsite de mai multe persoane impreuna, in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, daca se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
"

Sa ne dam un pas in spate si sa admiram opera clasei noastre politice: daca pana in 2006 era o infractiune sa initiezi sau sa organizezi actiuni care sa puna in pericol caracterul unitar si indivizibil al statului roman, in 2006 a devenit infractiune doar actul de schimbare prin actiuni ilegale si prin violenta a respectivului caracter.

Atentie la conjunctia "si"!!! Adica, daca actiunile de schimbare a ordinii constitutionale nu sunt violente, ele nu mai sunt infractiuni.

Si uite-asa au aparut, exact dupa 2006, manifestarile privind autonomia Tinutului Secuiesc:

- in vara lui 2007, Consiliul Judetean Covasna a amplasat un panou de 18 metri patrati care marcheaza intrarea in Tinutul Secuiesc;

- in februarie 2008, Consiliul National Secuiesc anunta rezultatele unui sondaj, denumit neoficial referendum privind autonomia asa-numitului "Tinut Secuiesc". Astfel, 99,3% dintre cei intervievati s-au declarat in favoarea autonomiei. Referendumul intern, neoficial, cu urne mobile, s-a organizat in decurs de un an in judetele Covasna, Harghita si Mures. La acest au raspuns circa 200.000 de etnici maghiari din Covasna, Harghita si Mures;

- in mai 2009, Presedintele Consiliului National Secuiesc, Izsak Balazs, anunta ca Tinutul Secuiesc a obtinut codul ".sic" pentru un domeniu de Internet;

- in noiembrie 2009, Consilierii judeteni harghiteni au aprobat un proiect de hotarare prin care steagul Consiliului National Secuiesc devine si steagul judetului Harghita si poate fi folosit la manifestari festive;

- In mai 2011, la Bruxelles s-a deschis o Reprezentanta a Tinutului Secuiesc. Pe 31 mai, la Buxelles a avut loc receptia organizata de europarlamentarii UDMR Laszlo Tokes, Iuliu Winkler si Sogor Csaba, cu ocazia deschidererii reprezentantei.

Si pentru ca nimic sa nu mai poata opri toate aceste provocari, lucrurile s-au clarificat definitiv prin Codul penal adoptat in 2009: acum nu mai este infractiune decat actiunea armata pentru schimbarea ordinii constitutionale! Adica orice este posibil, cu singura conditie sa nu fie o actiune armata, iar singura cale sa gasim astfel de infractori aste sa prindem o armata care ataca Romania si sa o aducem in fata instantei. Ridicolul unei astfel de formulari nici nu mai merita comentat.

Probabil ca va aduceti aminte de propunerea facuta acum o saptamana ca Peter Eckstein-Kovacs sa fie numit Avocat al Poporului. Ei bine, dragii mosului, poate ati uitat unde era Peter Eckstein-Kovacs in perioada modificarii Codului Penal din anul 2009: era ditamai consilier prezidential pe tema minoritatilor nationale, sub bagheta stapanului absolut al Romaniei de atunci, marele patriot Traian Basescu-Petrov.

Cat priveste succesiunea de evenimente care a condus la batalia romano-maghiara pe cimitirul de la Valea Uzului, ea este o evolutie liniara, previzibila si neglijata total de "statul de drept", adica a acumulat in timp toate ingredientele pentru a detona pe 6 iunie 2019 si a motiva o noua acuzatie a duetului UDMR-Viktor Orban impotriva Romaniei:

- In 1917 aici au fost inhumati 350 de soldati ai armatei austro-maghiare;

- In 1926-27, cimitirul devine loc de veci pentru inca 900 de soldati (romani, rusi, italieni, germani etc);

- Dupa 1990, primarul maghiar al localitatii Sanmartin din Harghita incepe si amenajeaza mormintele maghiare de acolo, fara a avea doua avize obligatorii: pe cel al ONCE (Oficiul National pentru Cultul Eroilor) si pe cel al Ministerului Culturii, totul finantat de catre Ministerul Apararii de la Budapesta, care incalca astfel grosolan tratatele bilaterale si conventia de la Geneva din 1949, cu protocoalele aditionale din 1977;

- Ulterior, primarul roman al localitatii bacauane Darmanesti face axact acelasi tip de lucrari, fara exact aceleasi doua avize cruciale; mai mult, Ministerul Culturii chiar finanteaza lucrarile executate de catre primaria Darmanesti, desi nu isi daduse avizul pentru ele;

- Crucile romanesti sunt acoperite cu saci de gunoi de catre extremistii maghiari;

- Intre timp, in anii 2002-2004, Guvernul emite doua hotarari care seamana confuzie totala: printr-una include cimitirul in domeniul public al comunei bacauane Darmanesti, iar prin cealalta include bunurile din cimitir in patrimoniul public al comunei Sanmartin;

- Saptamana trecuta, consilierii maghiari de la Sanmartin voteaza o hotarare prin care inchid cimitirul pentru public toata saptamana, cu exceptia zilei de duminica;

- Surpriza (sau nu?) maghiarii descuie totusi lacatul cimitirului intr-o miercuri, pe 5 iunie, pentru vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, dar il incuie repede la loc tocmai pentru ziua de 6 iunie, intamplator Ziua Eroilor;

- Pe 6 iunie, cateva sute de unguri blocheaza poarta cimitirului pentru a "se ruga". Singurul lucru pe care nu l-au facut a fost exact sa se roage...

- Cateva sute de romani forteaza portile cimitirului si patrund inauntru pentru un serviciu religios de comemorare, depasind un baraj prost amplasat al jandarmilor, coordonati (culmea!) chiar de catre odiosul Gheorghe-Sebastian Cucos, nimeni altul decat penibilul care a produs oroarea de la 10 august 2018.

Cu sentimentul datoriei implinite, Kelemen Hunor declara: "Romania si-a aratat fata adevarata, prin incidentele din Valea Uzului" (sursa: RFI Romania).

Intrebarea nerostita, care sta pe buzele a milioane de cetateni ai Romaniei este urmatoarea: "Si daca la noi s-ar petrece ceva similar cu Catalonia-2017, ce s-ar intampla?" Raspunsul este Nimic! Nimic, pentru ca noi avem (din 2009, din regimul Petrov) un Cod Penal care nu mai incrimineaza actiunile vizand autonomia unei parti de tara.

Poate ar fi util de inteles de ce puciul catalan nu a avut succes in Spania: pentru ca acolo este o lege normala (Codigo penal), in baza careia pucistii au fost adusi in fata justitiei pentru incalcarea legii. Redam, mai jos, pentru evitarea oricaror neclaritati, articolele din Codul penal spaniol care stau la baza judecarii pucistilor lui Puigdemont (sursa: Codigo Penal):

"Articulo 472. Son reos del delito de rebelion los que se alzaren violenta y publicamente para cualquiera de los fines siguientes:
1. grade Derogar, suspender o modificar total o parcialmente la Constitucion.
2. grade Destituir o despojar en todo o en parte de sus prerrogativas y facultades al Rey o a la Reina, al Regente o miembros de la Regencia, u obligarles a ejecutar un acto contrario a su voluntad.
3. grade Impedir la libre celebracion de elecciones para cargos publicos.
4. grade Disolver las Cortes Generales, el Congreso de los Diputados, el Senado o cualquier Asamblea Legislativa de una Comunidad Autonoma, impedir que se reunan, deliberen o resuelvan, arrancarles alguna resolucion o sustraerles alguna de sus atribuciones o competencias.
5. grade Declarar la independencia de una parte del territorio nacional.
6. grade Sustituir por otro el Gobierno de la Nacion o el Consejo de Gobierno de una Comunidad Autonoma, o usar o ejercer por si o despojar al Gobierno o Consejo de Gobierno de una Comunidad Autonoma, o a cualquiera de sus miembros de sus facultades, o impedirles o coartarles su libre ejercicio, u obligar a cualquiera de ellos a ejecutar actos contrarios a su voluntad.
7. grade Sustraer cualquier clase de fuerza armada a la obediencia del Gobierno.
Articulo 544. Son reos de sedicion los que, sin estar comprendidos en el delito de rebelion, se alcen publica y tumultuariamente para impedir, por la fuerza o fuera de las vias legales, la aplicacion de las Leyes o a cualquier autoridad, corporacion oficial o funcionario publico, el legitimo ejercicio de sus funciones o el cumplimiento de sus acuerdos, o de las resoluciones administrativas o judiciales"
.

E atat de simplu si de clar ca nici nu mai trebuie tradus ...

Sa fie totusi limpede, macar pentru istorie: cineva, cu nume si prenume a modificat Codul penal in 2006, altcineva, tot cu nume si prenume, a modificat Codul penal din nou in 2009, cineva l-a numit pe Peter Eckstein-Kovacs consilier prezidential taman in anul 2009, cineva, cu nume si prenume, nu a aplicat legea care cere demolarea constructiilor neautorizate, cineva, cu nume si prenume, l-a trimis pe odiosul Cucos sa contribuie la compromiterea armei jandarmilor la Valea Uzului. Si nu trebuie sa fii neaparat printre generalii de simpozion ca sa afli cine sunt acele nume si prenume.

Si pentru ca finit coronat opus, cum credeti ca a participat Guvernul la razboiul hibrid pierdut de Romania? Prin vocea socrului lui Imre Peter, ministrul (nostru?) de externe: "a vorbit la telefon cu omologul din Ungaria, Peter Szijjarto, si i-a cerut, in contextul incidentelor de la cimitirul militar international de la Valea Uzului, sa transmita "un mesaj foarte clar comunitatii maghiare de a evita confruntarile si escaladarea tensiunilor" (sursa: Digi24).

Serios? Guvernul nostru cere unui stat strain sa controleze comportamentul unor cetateni romani?

Petrisor Gabriel Peiu este doctor al Universitatii Politehnica din Bucuresti (1996), a fost consilier al premierului Radu Vasile (1998-1999) si al premierului Adrian Nastase (2001-2002), subsecretar de stat pentru politici economice (2002-2003) si vicepresedinte al Agentiei pentru Investitii Straine (2003-2004). Este coordonator al Departamentului de Analize Economice al Fundatiei Universitare a Marii Negre (FUMN).

Despre ce vrei sa scriem?
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 20148 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Te fac frumoasă și prosperă, te apăr și te cant Patria mea!

Așa este și poate fi cand cu toții ne luăm țara in bună grijă!
Mai mult! Cu toții am fost plăcut impresionați, și ne-am simțit foarte bine de atmosfera plină de pace și mulțumire din sufletele și gandurile noastre, pe care le trăiam din plin și fiecare gustam din acestea cu măsură și intru implinire, ce s-a deschis din nou, odată cu sosirea și primirea cuvenită unui așa om, precum este Papa Francisc. Vedeți cat de frumoasă poate fi viața pe meleagurile noastre, cu oameni așa de primitori și buni, divini, atunci cand un creștin ca Papa Francisc, și suita s-a vine in Patria Noastră cu iubire, gand bun și faptă bună, iar media din Romania, ca multe altele nu mai fac ce fac de atata amar devreme, și care imediat ce a plecat Papa, ca niște buruienii ce sunt, cresc mai departe, sugandune seva li inăbușindune viața...Acum, cand incă odată se dovedește că poporul roman este un popor minunat și care trăiește aici, intr-o țară atăt de frumoasă, și am gustat din nou din cupa fericirii și păcii sufletești, găsesc de bună cuviință ca viața noastră se ne-o ducem dumnezeiște, dar și să plivim toate buruienile ce au avut și vor avea grijă, căci astea sunt buruienile, să inăbușe și să mocirlească viața frumoasă din Grădina Maicii Domnului. Datorăm toate acestea, Bunului Dumnezeu, creeator a tot ce există pe pămant, iar pe noi, romanii de azi, avand ca strămoși pe dacii de odinioară, nea creeat ca neam al Său, și ne-a dat nouă acest pămant, Dacia Mare, de la Nistru pană la Tisa ca dar pentru a putea trăi și făuri ca un neam mare, și mai mult de atit, să fie cunoscut de toți pămăntenii, ca drept voința Domnului - GRĂDINA MAICII DOMNULUI! A făcut asta, deoarece neamul dac, neamul romanesc de azi, este croit după chipul și asemănarea Lui, iar el nu s-a depărtat de Creatorul său, niciodată, așa după cum n-o va face niciodată, ba din contră, iși intărește credința in Creatorul său și tot ce este Dumnezeiesc și urmează Calea Domnului, CALEA DREAPTĂ. Ce facem noi, pentru noi, pentru neamul romanesc, pentru ca Grădina Maicii Domnului să fie ți să arate ca o adevărată Grădină, pentru Domnul, și in numele Domnului este DARUL poporului roman, al nostru, al fiecăruia dintre noi, către Creatorul Nostru, Bunul Dumnezeu, drept recunoștință, credință și supușenie!
Uniți și impreună să facem Romania Bună, și să arate ceea ce este-Grădina Maicii Domnului!
Acesta să ne fie blazonul și adevăratul Proiect de Țară, și pe cel mai inalt varf de munte să scrim marem pentru că avem ce scrie - GRĂDINA MAICII DOMNULUI, așa după cum trebuie să scrim, pentru ca să știe, chiar și cei care nu vor să știe, la fiecare poartă de intrare in ȚARA ROMÂNILOR, ca locul de pe pămant ce pentru fiecare european este MATCA ȘI LEAGĂNUL STRĂMOȘILOR LOR!

 

@2009: Este evidenta mana rusilor.

Nu e nevoie sa fii sef SRI sau sa ai informatii de la SRI, e suficienta putina logica. Dar, daca esti in SRI sau obtii informatii si taci, vina este deja uriasa.
Rusii sunt ahtiati sa conduca lumea si nu pot deloc sa digere faptul ca Romania le-a scapat, ca a intrat in sfera de influenta apuseana.
Maghiarii au o lacomie si un orgoliu bolnavicios, ii obsedeaza Ardealul si pentru asta, nu numai ca au incitat populatia de etnie maghiara, dar tradand alegerea lor spre occident, au facut intelegeri cu rusii tocmai fiindca au un scop comun, slabirea pana la distrugere a Romaniei.
N-ar fi atat de grav daca nu s-ar fi folosit de tactica KGGB-ista si nu ar fi manipulat statul roman prin intermediul unor unelte, a unor incapabili cocotati in posturi-cheie, a unor tradatori care le-au facut jocurile.
Daca as avea o putere, as strange liota de tradatori si de impostori, i-as baga intr-un container din plasa, pe care l-as arunca in mojlocul oceanului.

 

Toata tarasenia asta duhneste a cizme kaghebiste.

.

 

Samanta de scandal intr-o nemernicie pe care Cilitirul Verdun,

... pe care Franco-Germanii au construit-o printr-un im memoriam celebrat impreuna cei odinioara vrajmasi.
La noi, iaca vrajmasie despre morrtii cei morti, intru vesnicia voroavei "Din tarana ai fost plamadit, in tarana te vei intoarce.
Nu putea decat KGB-ul inventa asa un" Ce-ai cu mine, vantule, Pe o palma de tzarana.
Hai, puneti si de-un razboi civil, cat sa faceti din balalaika lui kazaciok, ditai orga doldora de "Missa in Si Minor" de Bach.
Sau, mai acatarii, din Emir Kusruritza, pe Gange, lumanari, ca drum dintre evocare si cale spre delavare.
Spre nicaieriul avalului.
Le Temps de Gitans.

Multumesc valll ! Deci este clar cine provoaca

zanzanie intre noi, deoarece Ziua Innaltarii Domnului era

la acea data NUMAI pentru romani.Ce cautau ungurii acolo?

de ce au pus lacat pe porti ? In afara porti rupte ce

alte acte de vandalism au avut loc ?

P.s. Unde este postarea mea anterioara ?

Oare presedintele Romaniei are vreo parere cu ceea

Ce s-a intimplat in Valea Uzului!!!
Poate parerea presedintelui Romaniei o sa o aflam in urmatoarea lui carte!!!!

Propun repararea imediata a Codului Penal ca sa pedepseasca

din nou orice actiune, violenta sau pasnica, impotriva ordinii constitutionale. Propun alegeri anticipate fara intirziere. Am amutit vazind mizeriile de articole publicate in engleza de jurnalisti maghiari. Spre examplu:
https://www.euronews.com/2019/06/07/romanian-crowd-break-into-austro-hungarian-world-war-i-graveyard
Romanii de pretutindeni au raspuns in forta cu >500 de postari in engleza la acest gunoi de articol. Inepta de Dancila nu poate sa conduca aceasta tara, asha ca venit vremea ca oameni capabili, cinstiti si iubitori de patrie sa preia puterea. La gunoi cu PSD+ALDE+UDMR.

@ ORCA: Foarte corect si foarte urgent!

Codul Penal trebuie modificat de urgenta, dar si intreaga legislatie! Institutiile trebuie reconstruite si toti impostorii, incapabilii, tradatorii care le conduc si le populeaza sa zboare din ele!
Am stat prea multi ani ca blegii asistand la acest razboi hibrid care a avut drept principala tactica instalarea in punctele cheie a unor insi manipulabili si sufocarea institutiilor cu mediocri sau cu hoti.
Suntem oare capabili sa ne scuturam de aceasta crusta de namol care ne sufoca? Avem energie, minte, avem oameni?
Suntem in pre-campanie pentru prezidentiale. Il voi vota pe cel care jura ca va revolutiona Romania si care spune cum o va face.

Un sfat

Ai gija ce-ti doresti deoarece imediat Ciordache, Niciolae si Nipulicea se apuca si-ti fac pe plac, asa cum inteleg ei modificarile codului penal !

Si cum ramane cu "constitutia" Uniunii Europene?

Mai are rost sa ne mintim cu aspiratiile de Uniune sau renuntam?
Eu spun ca nu este bine, dar se pare ca popoarele europene ar prefera renuntarea la idealurile unioniste si revenirea la statele uni-nationale. S-ar putea sa ajungem la cel de al treilea razboi modial care, in mod sigur, va fi ultimul.

asa este

cizma kaghebista merge mana in mana cu cizma hortista miklosista.
Vezi Republica Sovietica Ungara a lui Bela

E foarte simplu

Dar mafia PSD care miroase de la o posta a cizma kagkebista ?

@info: zaresti o urma de "constitutie europeana"

in sirul intamplarilor de la Valea Uzului?
Exista norme europene care dau unora dreptul sa puna lacat la poarta cimititului de Ziua Eroilor?
Conform acelor norme, unele oseminte de soldati morti pe front sunt mai egale decat altele?
Lucrurile sunt extrem de clare, autoritatile romane au toate argumentele posibile. Daca nu le-au aflat, sa citeasca, ei si consilierii lor, acest articol al d-lui Peiu si sa se exprime urgent!
Sau au transformat si ei normele europene in niste superstitii de care te temi fiindca nu le intelegi?

Intrebare

"Clujeni pentru solidaritatea interetnica!
Nu vom fi manipulati!
Nu ne vom scuipa in fata prietenii si vecinii pentru ca asa vor niste politruci in cautare de scandal si voturi.
Nu ne vom sacrifica linistea din cauza isteriilor etnico-nationaliste.
Nu vom accepta violenta si provocarile.
Romani, unguri, nemti, romi, ce-om mai fi, suntem cetateni demni si lucizi.
Iesim din nou in strada pentru o Romanie europeana, incluziva, fara sovinism, rasism si cult al urii", au transmis organizatorii pe Facebook.
Acelasi mesaj este scris si in limba maghiara."
Citat preluat de pe ziare.com.
Sa incepem sa studiem dreptul?
Un articol explicativ "de ce s-a intamplat", imi pare usor tardiv prin pozitionarea sa fata de un articol informativ "propunerea de modificare suna asa..." Articolele dumneavoasta sunt de toata increderea, dar poate acest articol merita scris, recris, actualizat si publicat...trimestrial (macar). A plecat PAPA. Propozitia nu se vrea nici superficiala, nici habotnica. Se pare ca Clujul a gasit niscaiva sfaturi utile si de bani si de omenie.

 

Apa de ploaie

Nu stiu ce face si cum activeaza aceasta asociatie de solidaritate interetica, dar din ce expui aici si ce-am mai citit ici-colo, emite niste lozinci, generalitati acceptate teoretic de toata lumea.
Dar practica ne omoara - spune o vorba veche. Atat timp cand nu au curajul sa abordeze si sa lamureasca intamplarile recente, concrete nu au facut decat sa se afle in treaba.

Trebuie sa ne hotaram: uni-nationalism sau multi-nationalism

trebuie sa ne hotaram daca face, in continuare, confuzia intre nationalitate si statul ca o organizare teritoriala (fiscala) definita prin niste granite recunoscute international (foarte important) si in care pot exista mai multe natiuni, toate "stapane" in teritoriul respectiv, in functie de proprietatile pe care le detin. Aceasta este definitia statului modern si pe aceasta dfinitie se bazeaza Uniunea Europeana.
Problema nu este simpla de loc si poate avea consecinte dezastruoase pentru intreaga Europa. Modificarile respective au facut parte din negocierile noastre pentru a intra in Uniunea Europeana. Renuntam la proiectul unionist european si revenim la caracterul strict nationalist al statului? Procedam astfel ca sa crestem tensiunile intre natiuni, sau cautam solutii multi-nationale care se impun intr-o Europa unita?
Este evident ca intr-o strategie nationalista (in care fiecare crede ca i se cuvine totul, numai ei sunt stapani acolo), nimeni, dar absolut nimeni, niciodata, nu va renunta la nimic, la niciun metru patrat de teritoriu pe care se afla cu proprietatile lui, cu familia lui, cu activitatile si afacerile lui si cu mormintele stramosilor.
De noi toti depinde, de intraga familie crestina europeana, sa invatam sa gandim altfel. Multi-national si nu uni-national. Multi-nationalismul nu inseamna desfiintarea limbii, culturii si a natiunii ca o componenta sociala in cadrul unui stat. Uni-nationalismul este cel care distruge ceea ce considera ca nu i-ar apartine. Cine isi poate asuma o asemenea raspundere intr-o Europa care pare din ce in ce mai dezbinata si care, in secolul trecut, a provocat declansarea a doua razboaie mondiale?
A venit timpul sa ne intelegem intre noi si structurile nu pot fi decat unionist-multi-nationale, in care oamenii sunt stapani in masura in care detin proprietati in spatiul respectiv. Altfel, ne vom macina si ne vom distruge intre noi. Exact invers fata de invatatura crestina a lui Iisus Hristos de care, din pacate, suntem prea putin patrunsi. Spre satisfactia altora, de pe alte continente, care abia asteapta sa profite de indecizia noastra.

 

Tocmai ai intrat cu capul in zidul "pe aici nu se trece!"

Pentru informarea ta, citește numai VISUL EUROPEAN și UNIUNEA EUROPEANĂ O MARE DEZAMĂGIRE! Dacă după aceasta vei reuși să ințelegi bine ce s-a visat a fi și ce se face acum, de conducătorii de azi ai UE, și cozile lor de topor, putem să discutăm mai departe. Pană atunci, Romania ca TARĂ A ROMÂNILOR, aderand și parcurcand la procesul UE, trebuie să fie atentă la cum s-a pus in practică acest proces, și cum se face că fondatorii s-au mărit ca națiuni și dezvoltat și mai mult, iar celelalte țări, printre care și noi Romania, am sărăcit și ne-am depopulat, de cu a devenit imposibil să putem visa la un proiect pe persoană fizică, local sau național, din cauză că pană și forța de muncă ne-o ia, după ce o pregătim pe banii noștri. De altele nu mai vorbesc.
Așa cum merg lucrurile azi, cu astfel de oameni la conducerea UE, nu ne putem aștepta ca VISUL să devină o realitate dorită, acceptată și agreeată, și nu din cauza noastră ca popor și oameni, ci din cauza lor care vor o Europă fără de națiuni și fără de credință, dar numai pentru țările mici. Pentru ei, orice, ca orișicine in istorie care s-au trezit peste noapte, sau incalcand tratate și bunul simț, s-au declarat STĂPÂNII LUMII, ca impărați, sultani, sau alții asemenea, și care și ale căror planuri au luat sfarșit după cum se știe. Și asta pentru că AU INCĂLCAT ORDINEA DIVINĂ.
Găsesc de importanță, că cu așa conducători la carma UE, nu este departe cand acest proces va deraia și va produce multe pagube, mai ales țărilor ca Romania. Fapt pentru care, găsesc de cuviință să atragem atenția acestui lucru, să ne integrăm și mai mult, dar să ne pregătim ca SĂ RĂMÂNEM TEFERI, DACĂ PROCESUL SE VA INTRERUPE, cooperarea europeană căpătand alte forme, vrand-nevrand!

Domnul Peiu are in principiu dreptate, dar limbajul inflamatoriu nu

ajuta la rezolvarea problemei. Si ungurii din lantul uman la Valea Uzului sint cetateni romani. Iar etnicii maghiari ar trebui sa se intrebe cit de pasnic este sa blochezi accesul altora la un loc public, un cimitir. Pe scurt, sa le fie rusine la toti, romani sau unguri, pentru usurinta cu care se lasa manipulati.

 

Adnotare referitoare la soarta crucilor nemaghiare si a obeliscului

Va rog sa-mi permiteti o mica dar edificatoare adnotare la acest articol. In cursul "activitatiilor de reamenajare" din anul 1994 intreprinse de primarul comunei Sanmartin au fost indepartate toate crucile nemaghiare din cimitir (romani, rusi, germani, sarbi, italieni, austrieci). Unele cruci (de lemn) au fost date putregaiului intr-o stivă ingrămădită la rădăcina unui brad, altele au fost aruncate gramada si au fost arse. De asemenea a fost doborat la pămant si distrus obeliscul Glorie eroilor romani, ridicat de Ministerul Apărării Nationale, in anul 1985. In locul acestuia a fost ridicat un altul cu inscriptia "Inchinat eroilor maghiari care au murit pentru patria lor milenară". De asemenea tot atunci a primit cimitirul o poarta noua secuiasca. Toate acestea fara autorizatie.

 

dati bani si pentru mormintele antantei, nu numai pentru sovietici

La Poiana Uzului, da, acolo sunt soldatii romani inhumati, in cimitirul lasat de izbeliste de Asociatia Cultul Eroilor, iar la Valea uzului, la fel, statul nu a atribuit niciun ban, de aceea localnicii isi cinstesc eroii cum pot. asa minte profesorul acesta doctor universitar, de rasuna muntii.Statul roman are grija numai de mormintele eroilor sovietici, acest aspect este clar.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor