Kelemen Hunor, despre tentativa de asasinare a premierului slovac Robert Fico: „Violenţa verbală se transformă în violenţă fizică”
Kelemen Hunor / stiri Kelemen Hunor
Kelemen Hunor, președintele UDMR condamnă cu fermitate tentativa de asasinare a prim-ministrului slovac Robert Fico, care a fost ţinta unei tentative de asasinat „motivată politic”, miercuri, 15 mai, în oraşul Handlova. Liderul UDMR e de părere că este un semn de avertizare pentru toată lumea cum violenţa verbală se ...
Cum vede Kelemen Hunor candidatura lui Iohannis la șefia NATO: „De la ambiția personală la a obține funcția e cale lungă”
Miercuri, 08 Mai 2024, ora 17:00 - Cum vede Kelemen Hunor candidatura lui Iohannis la șefia NATO: „De la ambiția personală la a obține funcția e cale lungă”
Kelemen Hunor / stiri Kelemen Hunor
Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat miercuri, 8 mai, referindu-se la candidatura lui Klaus Iohannis la şefia NATO, că de la ambiţia personală şi până la a obţine această funcţie...
Kelemen Hunor după ce un puști de 15 ani a fost agresat în cantonament: ”Iată unde duce discursul de ură al AUR împotriva maghiarilor”
Vineri, 05 Aprilie 2024, ora 18:46 - Kelemen Hunor după ce un puști de 15 ani a fost agresat în cantonament: ”Iată unde duce discursul de ură al AUR împotriva maghiarilor”
Kelemen Hunor / UDMR
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a reacţionat, după ce un băiat maghiar în vârstă 15 ani a fost agresat de doi colegi de lot, într-un cantonament de la Reşita, în timpul unei petreceri cu...
Kelemen Hunor, despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: „A făcut calcule extrem de raţional şi la rece. Urmează negocieri” VIDEO
Miercuri, 13 Martie 2024, ora 09:32 - Kelemen Hunor, despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: „A făcut calcule extrem de raţional şi la rece. Urmează negocieri” VIDEO
Kelemen Hunor / stiri Kelemen Hunor
Kelemen Hunor, preşedintele UDMR consideră că anunţul lui Klaus Iohannis privind candidatura la funcţia de secretar general al NATO nu a fost o surpriză pentru nimeni, precizând că vor urma...
Kelemen Hunor, ironizează listele comune ale coaliției: ”Norocul sau nenorocul PNL-ului este că s-au trezit în polul de stânga”
Marti, 27 Februarie 2024, ora 23:31 - Kelemen Hunor, ironizează listele comune ale coaliției: ”Norocul sau nenorocul PNL-ului este că s-au trezit în polul de stânga”
Kelemen Hunor / stiri Kelemen Hunor
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit marţi, 27 februarie, despre decizia coaliţiei PSD-PNL de a merge pe listă comună la alegerile europarlamentare. Kelemen Hunor a declarat, la Prima...

Despre Kelemen Hunor

Kelemen Hunor este medic veterinar, profesor de filosofie si politician roman de etnie maghiara, ales presedinte al UDMR la congresul din 2011. A candidat la presedintia Romaniei din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania in 2009.

A mai incearcat o data in noiembrie 2014, cand a obtinut 3,47% din voturi.

A fost ministru al Culturii in perioada decembrie 2009 - aprilie 2012, in Guvernul Boc II si Mihai Razvan Ungureanu, pozitie pe care si-a reluat-o in martie 2014 in Cabinetul Ponta III, functie pe care a pastrat-o pana in octombrie 2014.

Nascut pe 18 octombrie 1967, in comuna Carta, judetul Harghita, Kelemen Hunor este casatorit din 2012 cu Czezar Eva, care este cu 17 ani mai tanara.

Din 2000 este deputat UDMR de Harghita si membru in Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa. Pe 26 februarie 2011, la congresul formatiunii, Kelemen Hunor a fost ales presedinte al UDMR, cu 371 de voturi. Contracandidatii sai, Peter Eckstein Kovacs si Olosz Gergely, au obtinut 118 si, respectiv, 47.

S-a remarcat pe scena politica prin initiativa de a scadea varsta minima de vot la 16 ani.

 

Link-uri utile: