Ziare.com

A murit unul dintre minerii opariti la Petrila

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 12:13

   

A murit unul dintre minerii opariti la Petrila
Unul dintre cei doi mineri opariti cu apa fierbinte in subteranul minei Petrila a murit, in noaptea de joi spre vineri, la Spitalul de Arsi din Bucuresti.

Minerul sef de brigada Danut Codreanu, in varsta de 43 de ani, prezenta arsuri de gradele 3 si 4 pe 60% din suprafata corpului si a fost internat la clinica din Capitala la cateva ore dupa producerea accidentului de munca, transmite Romania TV.

Potrivit unui comunicat al CNH Petrosani, victima avea o vechime in munca de aproape 24 de ani la mina Petrila, exploatare la care a lucrat de la angajare.

In spitalul din Bucuresti se mai afla inginerul Catalin Serban (41 ani), care a suferit arsuri de gradele 3 si 4, cu abur fierbinte, pe 40% din suprafata corpului.

Accident de munca la Mina Petrila - doi mineri, raniti grav

La inceputul acestei saptamani, doi mineri de la Exploatarea Miniera Petrila au fost opariti cu apa fierbinte in subteran. Se pare ca au fost surprinsi de o eruptie spontana de apa fierbinte care s-a revarsat din zona forajului in timp ce lucrau la introducerea cenusii de termocentrala pe un foraj.

Ulterior, echipa de salvatori minieri a intrat in subteran pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs accidentul precum si programul de lucru in perimetrul respectiv.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 943 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor