Un interlop celebru a rămas fără dreptul la vizită intimă în închisoare. Nu poate să participe nici la cursuri școlare

Autor: N.G.
Sambata, 04 Decembrie 2021, ora 04:10
8011 citiri
Un interlop celebru a rămas fără dreptul la vizită intimă în închisoare. Nu poate să participe nici la cursuri școlare

Un interlop celebru din Brașov, închis în regim de maximă siguranță la Penitenciarul Aiud, a dat în judecată instituția pentru că i-a fost interzis dreptul la vizită intimă.

În anumite condiții, deținuții închiși în sistemul penitenciar din România pot beneficia de dreptul la vizită intimă, respectiv întâlnire cu soția sau partenera de viață pe o perioadă . Interlopul Alen Moisin nu îndeplinește, însă, o condiție obligatorie, respectiv aceea de a nu fi sancționat în ultimele șase luni.

Din acest motiv, conducerea Penitenciarului Aiud i-a comunicat că nu poate să își primească iubita în spațiul special amenajat din închisoare. Bărbatul a contestat decizia conducerii La Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit motivării Curții de Apel Alba Iulia, cererea a fost respinsă deoarece nu a îndeplinit una dintre condițiile de bază: cea de a nu avea abateri disciplinare în ultimele 6 luni anterioare cererii la vizită intimă.

Cererea formulată de petentul reclamant, a fost înregistrată sub nr. E1/1836/27.10.2020, a cărei competență de soluționare aparține administrației locului de deținere, a fost soluționată la data de 09.11.2020 prin rezoluția de neaprobare a solicitării deținutului, motivat de neîndeplinirea cumulativă a condiționalităților impuse de dispozițiile articolului menționat anterior, cu referire expresă neîndeplinirea condiției prevăzute la litera e, art. 69: să nu fi fost sancționat disciplinar pe o perioadă de 6 luni, anterioară solicitării vizitei intime, sau sancțiunea să nu fie ridicată”, se arată în motivarea instanței.

Curtea de Apel a constatat, în același timp, că nu este competentă să judece cauza și a declinat-o la Tribunalul Alba.

În octombrie 2021, Judecătoria Aiud i-a respins o altă cerere prin care acesta a solicitat schimbarea regimului de executare a pedepsei din regimul de maximă siguranță în regimul închis, pentru a putea participa la cursuri școlare. Motivul respingerii a fost faptul că deținutul trebuia să se adreseze mai întâi comisiei pentru stabilirea, individualizarea și schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate. O eventuală respingere a cererii de către comisie i-ar fi oferit cadrul legal de a contesta în instanța de judecată.

Interlopul care controla Brașovul

Alen Moisin este unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din Brașov. În anul 1999 era liderul grupării din cartierul Noua, grupare care se afla în conflict cu valutiștii din Brașov, scandal care s-a întins pe mai multe luni cu lupte de stradă între cele două găști.

În cursul carierei infracționale acesta a fost acuzat de tulburarea liniştii publice, proxenetism, furt calificat, infracţiuni informatice, infracţiuni contra persoanelor, şantaj, furt, cămătărie, trafic de droguri. De asemenea, la o percheziție în luna ianuarie 2017, anchetatorii au găsit în locuința acestuia 46 de tablouri în valoare de 50.000 euro, 4 bucăţi de fildeş de elefant având greutatea totală de 53 kg şi o valoare estimată la 53.000 euro și aproape un kilogram și jumătate de canabis.

Moisin execută o pedeapsă 8 ani, 8 luni și 15 zile de închisoare. Executarea a început la data de 18 februarie 2017 și urmează să expire la data de 17 septembrie 2023. ”Din totalul de 3.179 zile închisoare condamnatul a executat 1.222 zile și a beneficiat de 908 zile, din care 692 arest preventiv, iar ca urmare a cazării în spații necorespunzătoare a beneficiat de 216 zile, având în total câștigate și executate 2.130 zile, astfel că este îndeplinită cerința referitoare la durata executată din pedeapsa închisorii”, se precizează într-o altă hotărâre judecătorească, pronunțată de Tribunalul Alba pe data de 15 noiembrie 2021, prin care i s-a respins o contestație la executarea pedepsei.

Citeste si:
Afaceristul Ioan Niculae, eliberat după 15 luni de detenție. Executa o condamnare de 5 ani de închisoare
Afaceristul Ioan Niculae, eliberat după 15 luni de detenție. Executa o condamnare de 5 ani de închisoare
Fostul patron al Astrei, controversatul afacerist Ioan Niculae, ajuns la vârsta de 67 de ani a fost eliberat din închisoare. Niculae a părăsit penitenciarul duminică, 22 mai 2022. Anunțul...
Joe Biden, mesaj scurt pentru Kim Jong Un. Ce a spus președintele SUA la sfârșitul vizitei sale la Seul
Joe Biden, mesaj scurt pentru Kim Jong Un. Ce a spus președintele SUA la sfârșitul vizitei sale la Seul
Preşedintele american Joe Biden s-a declarat, duminică, la Seul, „pregătit” pentru un eventual test nuclear al Coreei de Nord, dar şi-a reafirmat deschiderea pentru dialog cu un mesaj scurt...
Comentarii
attila
rank 5
Ce au ajuns și penitenciarele astea..
olimpiu
rank 3
Ar trebui marite pedepsele ca la americani