Cod galben de ploi torentiale, descarcari electrice si vijelii, pana duminica, in cea mai mare parte a tarii

Sambata, 20 Iunie 2020, ora 10:55
5102 citiri
Cod galben de ploi torentiale, descarcari electrice si vijelii, pana duminica, in cea mai mare parte a tarii
FOTO meteoromania.ro

Meteorologii au emis, sambata, Cod galben de ploi torentiale, descarcari electrice, grindina si vijelii, valabil in cea mai mare parte a tarii, pana duminica. Incepand de sambata la pranz, in Moldova, Maramures, Transilvania, Dobrogea, local in Muntenia si in nordul Crisanei si in zonele montane va fi Cod portocaliu de ploi torentiale, fiind asteptate cantitati de apa insemnate.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben, valabila de sambata de la ora 10.00, pana duminica la aceeasi ora.

"In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp", arata ANM.

Totodata, de sambata de la ora 12.00 si pana duminica la ora 6.00, va fi in vigoare un Cod portocaliu privind instabilitate atmosferica accentuata si cantitati de apa insemnate.

"In dupa-amiaza zilei de sambata (20 iunie) si in cursul noptii de sambata spre duminica (20/21 iunie), in Moldova, Maramures, Transilvania, Dobrogea, local in Muntenia si in nordul Crisanei, precum si in zonele montane, vor fi intervale de timp cu averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 40 l/mp si pe arii restranse 50...80 l/mp. Vor fi si vijelii, descarcari electrice si grindina", transmite ANM.

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#cod portocaliu, #ploi, #meteo, #vremea , #ploi
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5