Averile șefilor Poliției Române. Ce declară chestorii cu salarii secrete

Luni, 23 August 2021, ora 03:30
7598 citiri
Averile șefilor Poliției Române. Ce declară chestorii cu salarii secrete
Conducerea Poliției Române nu își specifică veniturile anuale în declarațiile de avere FOTO Facebook/ Poliția Română

Poliția Română este condusă de chestorul Benone-Marian Matei din 13 mai, numit la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Din echipa managerială mai fac parte trei chestori și un comisar-șef. Deși nu par să aibă averi impresionante, salariile pe care le primesc din bugetul de stat sunt cenzurate în declarațiile de avere.

Benone-Marian Matei – inspectorul general al Poliției Române

Potrivit declarației de avere pe care a completat-o noul inspector general al Poliției Române în 2021, la numirea în funcție, acesta deține, împreună cu soția sa, două apartamente în Bacău, cumpărate în 2012, respectiv 2016, cu suprafețe de circa 86, respectiv 80 de metri pătrați.

Mai declară o mașină Hyundai-Kona, fabricată în 2019.

Are patru conturi în bancă în care are, în total, aproximativ 407.553 de lei. Veniturile sale anuale de la Ministerul Afacerilor Interne sunt cenzurate în declarația de avere.

Eduard Mirițescu – împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliției Române

Potrivit declarației de avere pe care a completat-o în 2021, pentru anul fiscal 2020, Eduard Mirițescu deține o treime dintr-un teren intravilan din județul Prahova, suprafața fiind de 441 de metri pătrați. În plus, conduce o Mazda fabricată în 2008.

Are șase conturi în bancă, în care deține, în total, circa 340.605 de lei.

Veniturile sale anuale de la I.G.P.R. și M.A.I. sunt cenzurate în declarația de avere.

Florentin Ion Brăcea – împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliției Române

Potrivit declarației de avere pe care a completat-o în 2020, Florentin Brăcea deține trei terenuri intravilane. Primul este în Voluntari, dobândit în 2011 și 2019, cu o suprafață de 74 de metri pătrați. Celelalte două sunt dobândite în 2011, 2019 și 2020, fiecare având o suprafață de 11,50 de metri pătrați.

Declară un apartament tot în Voluntari, de circa 129 de metri pătrați. Are un cont în bancă în care deține 30.000 de euro. Veniturile sale anuale sunt, de asemenea, cenzurate.

Carmen Camelia Țuicu – adjunct al inspectorului general al Poliției Române

Potrivit declarației de avere pe care a completat-o în 2021, chestorul Carmen Țuicu deține un teren extravilan, dobândit prin moștenire în 2005, cu o suprafață de 12.000 de metri pătrați.

Mai declară o casă dobândită tot prin moștenire, în 2005. Are și două apartamente în București, de circa 64, respectiv 33 de metri pătrați.

Susține că nu are bani în bancă. Veniturile sale anuale sunt, de asemenea, cenzurate.

Ștefan-Andrei Lință – împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliției Române

Potrivit declarației de avere pe care a completat-o în 2021, comisarul-șef deține un apartament în București, cumpărat în 2020, de 59 de metri pătrați.

Conduce o mașină Hyundai Tucson fabricată în 2005. Veniturile sale anuale sunt, de asemenea, cenzurate.

Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Manifestaţiile studenţeşti propalestiniene care au avut loc la New York, în noaptea de luni spre marţi, 23 aprilie, în faţa sediilor prestigioasei universităţi NYU, s-au încheiat cu peste...
#Politia Romana, #declaratii de avere, #avere, #politie, #chestor , #politie