Bomba descoperita la Drobeta ar fi putut pune la pamant un bloc intreg

Vineri, 23 Mai 2014, ora 14:08
3732 citiri
Bomba descoperita la Drobeta ar fi putut pune la pamant un bloc intreg
Foto: Informatia de Severin

Bomba artizanala descoperita, joi, in subsolul unui bloc din Drobeta Turnu Severin era suficient de puternica pentru a distruge un intreg bloc de locuinte.

Potrivit Digi 24, dispozitivul artizal continea 3 kilograme de explozibil, ceea ce inseamna ca era suficient de puternica pentru a pune la pamant cladirea la subsolul careia a fost descoperita.

Conform Informatia de Severin, initial reprezentantii IPJ Mehedinti au spus ca bomba artizanala continea substante pentru fabricarea artificiilor.

Ulterior, reprezentanti ai conducerii Serviciului Antitero, care s-au ocupat si de cazul interlopilor nemteni Mararu, vizati de un atentat cu o bomba montata sub masina, s-au deplasat la Drobeta Turnu Severin si au cerut demararea unei anchete pentru depistarea persoanei care a pus dispozitivul in subsolul blocului.

Bomba la Drobeta Turnu Severin: Dispozitiv explozibil gasit in subsolul unui bloc (Video)

Un colet ce continea o bomba artizanala a fost descoperit, joi, in subsolul unui bloc din cartierul Crihala-nord din Drobeta Turnu Severin, de catre un muncitor care efectua lucrari la reteaua de canalizare a imobilului.

Acesta a sunat la 112, iar perimetrul a fost curand izolat de autoritati. La actiune au participat ofiteri ai jandarmeriei, politiei, SRI, DIICOT, o echipa de genisti de la Craiova, dar si mai multe ambulante.

Atacul din Vitan: Fratii Mararu, retinuti

In 2012, ofiterii SRI si DIICOT au reusit sa impiedice un atentat similar, inlaturand o bomba amplasata sub masina lui Bogdan Mararu, un interlop din Neamt. Ulterior, interlopul Mararu si fratii sai au vrut sa se razbune pe Dumitru (Puiu) Mironescu, cel care comandase atentatul, asa ca l-au angajat pe Vitalie Proca, un mercenar moldovean, sa le ucida rivalul.

Desi fratii Mararu i-au oferit lui Proca indiciile necesare pentru a-l identifica pe Mironescu, basarabeanul a gresit tinta si a impuscat in cap cu un automat Kalasnikov si un pistol Makarov, in noiembrie 2012, un alt barbat. Incurcatura a fost provocata de faptul ca victima locuia in acelasi cartier cu Puiu Mironescu, semana cu acesta si avea aceeasi marca de masina.

In februarie 2014, Proca a fost prins la Moscova si a fost ulterior extradat autoritatilor romane.

I.S.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#bomba descoperita bloc Drobeta, #bomba subsol Drobeta Turnu Severin, #explozibil arizanal bloc Drobeta , #politie
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Sabotaj si diversiune.