Dan Fatuloiu sustine ca actiunile de la vami se datoreaza unui plan intocmit de el

Marti, 08 Februarie 2011, ora 19:15
1630 citiri
Dan Fatuloiu sustine ca actiunile de la vami se datoreaza unui plan intocmit de el

Fostul secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor Dan Valentin Fatuloiu a fost audiat, marti, in calitate de martor, la Tribunalul Bucuresti, in dosarul omului de afaceri Catalin Chelu, sustinand ca arestarile de la vami se datoreaza unui plan de combatere a criminalitatii si evaziunii fiscale instituit de el, pe cand lucra in MAI.

Dan Fatuloiu a declarat ca, in septembrie 2009, a revenit in Romania, dupa ce doi ani a fost consilier la Ambasada Romaniei din Washington, fiind numit secretar de stat in MAI, respectiv sef al Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, avand in subordine Jandarmeria, Politia Romana, Politia de Frontiera.

In contextul luptei anticoruptie, Fatuloiu a spus ca a dat dispozitie sa fie intocmite harti de relationare si o analiza amanuntita, pentru a fi identificate grupurile de criminalitate organizata, dupa ce primise informatii ca dosare in care erau implicate grupari ce se ocupau cu evaziunea fiscala si contrabanda erau trimise la parchetele din teritoriu si la structurile judetene de politie, unde anchetele stagnau sau au fost date solutii de neincepere a urmaririi penale.

Dan Fatuloiu le-a spus judecatorilor ca rezultatele acelei analize se vad in aceste zile cand au loc arestari in vamile din estul si vestul Romaniei.

El a precizat ca, printr-o hotarare de guvern, a fost stabilit un program national de masuri impotriva evaziunii fiscale, la care luau parte ANAF si Politia Romana, iar printr-o hotarare a CSAT, din iunie 2010, s-a format un grup de lucru Parchetul General - DIICOT - SRI, al carui scop era sa analizeze toate informatiile si sa se identifice gruparile criminale.

In acest context, Fatuloiu a spus ca a dat dispozitie ca dosarele in care era cercetat Catalin Chelu sa fie conexate, iar acesta a incercat sa il mituiasca, oferindu-i un milion de euro.

Potrivit DNA, in perioada august - 12 noiembrie, Chelu a promis chestorului-sef de plitie Dan Valentin Fatuloiu (denuntator in cauza) suma de un milion de euro pentru ca acesta, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale, avand ca obiect infractiuni comise de catre omul de afaceri si persoanele apropiate acestuia.

Citeste si:
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
12 membri din structurile de conducere ale USR, în frunte cu Dacian Cioloș și Dan Barna, au mers la Mogoșoaia în după-amiaza zilei de vineri, 28 ianuarie. Dacian Cioloș, împreună cu...
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a criticat vineri, 28 ianuarie, decizia PNL de a-l suspenda din partid pe liderul din Ilfov, Hubert Thuma, care a agresat-o pe colega sa din USR...