Fiul fostului senator PSD, Viorel Matei, retinut de DNA in lotul traficantilor din vami

Joi, 10 Februarie 2011, ora 14:36
2813 citiri
Fiul fostului senator PSD, Viorel Matei, retinut de DNA in lotul traficantilor din vami
Foto: www.debanat.ro

Numarul politistilor de frontiera si al vamesilor retinuti de procurorii DNA a crescut joi cu inca 22, printre persoanele in cauza aflandu-se si fiul fostului senator PSD, Viorel Matei.

Tot in acest lot mai sunt si ofiteri, agenti de politie de frontiera si lucratori vamali la Punctele de trecere a frontierei (P.T.F.) Moravita si P.T.F. Foeni din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (I.J.P.F.) Timis, dar si persoane suspectate de trafic de tigari.

Procurorii DNA anunta ca in urma audierilor, joi, au fost retinuti si doi ofiteri de politie de frontiera, Matei Viorel Lilian din cadrul la P.T.F. Moravita, baiatul fostului senator PSD, Viorel Matei, si Panescu Florin Dan din cadrul S.P.F. Deta, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de aderare la un grup infractional organizat si luare de mita, in forma continuata, se arata in comunicatul DNA remis Ziare.com.

Procurorii DNA au dispus miercuri retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore, iar joi cei 22 de inculpati sunt prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Viorel Matei isi apara fiul

Fostul senator PSD, Viorel Matei, al carui fiu este anchetat in scandalul vamesilor de la Stamora-Moravita, sustine ca "regele" din vestul tarii este primarul Aradului, pedelistul Gheorghe Falca, in timp ce presedintele CJ Caras Severin, democrat-liberalul Sorin Frunzaverde, este "prea istet sa se bage in rahaturi".

"Chiar crede cineva ca suntem un popor de nebuni? Nu se stie cine e regele pe trei judete!? E Falca. Cum va explicati ca de un an de zile toate vamile cu sarbii sunt coordonate de la Arad? Toate au venit cu coordonare, majoritatea sefilor sunt veniti de pe Arad, trimisi atat pe Caras cat si pe Timis. Este corect sa vii din Arad si sa mergi la marginea judetului Timis cand ai proprii tai politisti de frontiera!? Ce, in Timis nu sunt politisti de frontiera? Seful Inspectoratului nu avea nicio putere pentru ca detasarile se fac la nivel inalt", a declarat Viorel Matei pentru Adevarul.

Spaga la vama: 86 de persoane arestate preventiv

Zeci de mandate de arestare pentru 29 de zile si alte zeci de mandate de retinere au fost emise pe numele vamesilor si politistilor care au facut coada la Directia Nationala Anticoruptie inca de marti noaptea.

In plus, au inceput sa cada si primele capete in cadrul acestul dosar: Radu Traian Marginean a fost destituit de catre Emil Boc din functia de sef al Autoritatii Nationale a Vamilor.

Cercetarile si audierile politistilor de frontiera si vamesilor care au fost retinuti in cursul zilei de marti continua la Directia Nationala Anticoruptie si la Curtea de Apel Bucuresti. Acestia sunt acuzati de luare de mita si contrabanda.

Procurorii DNA lucreaza intens si continua sa ii audieze pe acei politisti de frontiera si vamesi care au fost retinuti marti dimineata in urma raidului din mai multe vami din vestul tarii.

Cei 150 de vamesi si politisti de frontiera ridicati marti au fost adusi la Bucuresti cu autobuze si elicoptere MAI. In cursul noptii de marti spre miercuri aproape 100 dintre acestia au fost retinuti pentru 24 de ore. Doar 15 vamesii si politistii de frontiera din Timis si Caras-Severin au fost lasati sa plece de la DNA dupa ce au fost audiati, dar au primit interdictia de a parasi localitatea de domiciliu sau tara.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#politisti vamesi retinuti DNA, #Lilian Matei retinut DNA , #politie