Arestari dupa violentele de la protestul de miercuri

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 07:27
8589 citiri
Arestari dupa violentele de la protestul de miercuri
Foto: Ziare.com/Alex Nistor

Patru persoane din cele sapte retinute in urma violentelor de la protestul de miercuri din Piata Victoriei au fost arestate prin decizia Judecatoriei Sectorului 1.

Cei patru sunt acuzati de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.

Decizia instantei este executorie, cei patru ramanand in arest, insa poate fi atacata la Tribunalul Bucuresti, care va decide definitiv in acest caz.

Un numar de opt persoane au fost inculpate in urma violentelor de la manifestatia de miercuri din Piata Victorieii, sapte dintre ele fiind retinute initial. Patru dintre acestea au fost arestate preventiv, iar alte patru au fost puse sub control judiciar.

Politia Capitalei preciza, joi dimineata, ca peste 60 de persoane au fost conduse la audieri, in urma violentelor care au avut loc miercuri seara.

Incidentele de la manifestatia de miercuri din Piata Victoriei au inceput in jurul orei 21:00, fiind provocate de un grup de 40-50 de persoane, dar si de un altul, aflat in capatul bulevardului Iancu de Hunedoara, existand informatii ca ar fi vorba de membrii galeriilor unor echipe de fotbal.

Oameni din aceste grupuri izolate au aruncat cu sticle, torte si petarde, fortele de ordine ripostand cu gaze lacrimogene. Un panou publicitar a fost incendiat, fiind nevoie de interventia pompierilor pentru a fi stins.

Sapte persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma incidentelor din Piata Victoriei din Capitala, dintre care patru jandarmi si trei civili.

Citeste mai multe despre violentele de miercuri de la cel mai mare protest din Romania de dupa Revolutie:

Huliganii au distrus protestul pasnic din Bucuresti. S-au batut cu jandarmii, au dat foc unui chiosc si au gonit manifestantii

Jandarmeria explica de ce nu a intervenit mai repede impotriva huliganilor din Piata Victoriei

Iohannis acuza MAI ca a lasat huliganii sa deturneze protestele

Explicatiile ministrului de Interne dupa proteste: Ce spune de huligani, SRI si instigatorii de pe Facebook

Romania bunului simt: Protestatarii s-au intors in Piata Victoriei pentru a face curatenie dupa huligani

Imagini simbol ale protestelor pasnice: Un tanar opreste de unul singur huliganii care incercau sa incendieze pubele (Video)

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#proteste arestari huligani violente Bucuresti , #proteste