Dupa 10 zile in care sute de mii de oameni au iesit sa apere Justitia, Academia Romana cere lupta pentru integritatea teritoriala

Joi, 09 Februarie 2017, ora 16:22
9130 citiri
Dupa 10 zile in care sute de mii de oameni au iesit sa apere Justitia, Academia Romana cere lupta pentru integritatea teritoriala
Foto: Arhiva site/Academia Romana

Sute de mii de oameni au iesit in strada in Bucuresti si numeroase orase din tara si din strainatate in ultima saptamana pentru a arata Guvernului Grindeanu ca nu-i vor permite sa opreasca lupta impotriva coruptiei si sa legalizeze hotia.

In tot acest timp, numeroase mesaje de sustinere au venit de la intelectuali, actori, artisti, profesori, universitati iar presa straina a fost impresionata de miscarea puternica si pasnica din Romania pentru apararea democratiei.

Miercuri, 84 de academicieni au transmis o pozitie in legatura cu evenimentele din ultima saptamana din Romania. Intr-un comunicat cu titlul "Identitate, suveranitate si unitate nationala. Apelul unor academicieni romani catre poporul roman, catre institutiile Statului Roman", cei 84 indeamna la lupta pentru integritate teritoriala.

Semnatarii acestui apel s-au declarat "ingrijorati de evolutiile interne si internationale din ultimele decenii, caracterizate printr-o continua si alarmanta incercare de erodare a identitatii, suveranitatii si unitatii nationale a Romaniei, cu multe actiuni plasate sub semnul globalismului nivelator sau al unei exagerate 'corectitudini politice', dar si cu multe actiuni indreptate direct impotriva statului si poporului roman preocupati in mod deosebit de incercarile recurente de 'regionalizare' a Romaniei sau de crearea de enclave autonome pe baze etnice, contrare Constitutiei Romaniei si tendintelor de integrare europeana, total neproductive din punct de vedere economic, social, al calitatii vietii in aceste zone".

Mai mult, ei se pronunta cu "tarie in favoarea identitatii, suveranitatii si unitatii nationale" si solicita "institutiilor abilitate ale statului roman, de la toate nivelurile, sa vegheze si sa actioneze pentru a preveni, pentru a contracara si, atunci cand se incalca legea, pentru a pedepsi toate diversiunile si agresiunile la adresa identitatii, suveranitatii si unitatii nationale a Romaniei si a stabilitatii statului de drept".

Cei 84 cheama alaturi de ei "intregul popor roman, pe toti locuitorii acestui

pamant, ne adresam in particular intelectualilor, invitandu-i sa fie exemplu de intelepciune si de patriotism, ne adresam oamenilor politici, invitandu-i sa conlucreze cu responsabilitate si patriotism pentru binele Romaniei, cu atat mai mult cu cat ne aflam in preajma sarbatoririi Centenarului Marii Uniri, a centenarului aducerii impreuna a tuturor provinciilor romanesti, eveniment pe care poporul roman l-a asteptat, pentru care a suferit, a lucrat si a luptat atatea veacuri si pe care l-a realizat cu atatea jertfe.

Sa ne cinstim eroii, sa fim la inaltimea lor, lasand generatiilor urmatoare, tuturor

locuitorilor Romaniei, o tara unita, suverana, cu dragoste pentru trecut si pentru cultura sa, cu respect de sine, stapana pe pamantul sau, educata si prospera, o tara a Europei Unite, dar cu identitate proprie, romaneasca.

Asa sa ne judece viitorul!".

Comunicatul e pe siteul Academiei Romane, cu sigla si antetul institutiei, insa din formulare se sugereaza ca nu este trimis in numele Academiei Romane, ci doar de catre cei 84.

In plus, au aparut zvonuri in presa ca documentul ar fi fost semnat in alb, multi dintre cei care apar pe lista crezand ca altul va fi mesajul apelului al carui initiatori sunt Victor Voicu, Ioan-Aurel Pop si Gheorghe Paun. Ziare.com a cerut un punct de vedere de la Academia Romana, insa pana la ora publicarii acestui articol nu am primit niciun raspuns.

Vezi aici comunicatul si lista semnatarilor

Eveniment Quarterly Report

Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
În ciuda promisiunilor coaliției de guvernare de a reduce cheltuielile bugetare, numeroase categorii de angajați la stat își păstrează sporurile nesimțite, în timp ce alții au excepție...
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Preşedintele AUR George Simion a comentat duminică, 1 octombrie, acuzaţiile de viol de la Şcoala de Vară AUR şi a precizat că dacă au greşit cei doi bărbaţi suspectaţi să fie...
#Academia Romana reactie proteste guvern, #Academia Romana integritate teritoriala patriotism , #proteste