Jandarmerita ranita in timpul protestului din 10 august vorbeste despre ce i s-a intamplat: Eram in stare de soc

Vineri, 28 Septembrie 2018, ora 22:34
11040 citiri
Jandarmerita ranita in timpul protestului din 10 august vorbeste despre ce i s-a intamplat: Eram in stare de soc
Foto: Arhiva Ziare.com

La aproape doua luni de la reprimarea violenta a protestului diasporei, jandarmerita ranita si spitalizata, in jurul careia Jandarmeria a creat o intreaga poveste dramatica, relateaza ce i s-a intamplat si care au fost imprejurarile in care i-a fost sustrasa arma.

Stefania Nistor, femeia jandarm care a fost ranita in timpul protestului din 10 august din Piata Victoriei, spune ca, alaturi de colegul sau, a fost lovita cu salbaticie, cu pumnii si cu picioarele.

Ea povesteste ca, atunci cand a ajuns la ambulanta, nu isi simtea picioarele si era "amortita in zona cervicala". De asemenea, ea a criticat "unele televiziuni", despre care a spus ca ar considera "normal" comportamentul protestatarilor violenti.

"La un moment dat, nu stiu din ce motiv, am cazut. Ori m-am impiedicat, ori cineva a intrat in mine, stiu doar ca am cazut, colegul meu a cazut langa mine si din acel moment am inceput sa fim loviti cu pumnii si picioarele. (...) Eram loviti cu sete, cu salbaticie si, in ciuda faptului ca imploram sa nu ne mai loveasca, acestia nu s-au oprit. M-am temut pentru viata mea", a afirmat Stefania Nistor vineri seara, la Antena 3.

Femeia a povestit ca era "in stare de soc" atunci cand a fost scoasa din mijlocul oamenilor violenti.

In ceea ce priveste pistolul care i-a fost furat in timpul busculadei, ea a spus ca nu a simtit momentul in care acesta i-a fost sustras, insa a simit ca cei care o loveau o "cautau de pistol" atunci cand era cazuta.

"Am simtit niste maini care ma pipaiau in zona abdomenului, dar datorita faptului ca eram lovita mi-a fost imposibil sa imi duc mainile sau sa ajung in acea zona, pentru ca din instinct am incercat sa-mi protejez capul deoarece nici macar casca nu o mai aveam atunci", a afirmat tanara.

Ea a spus ca pistolul care i-a fost furat "a pus in pericol grav toate persoanele participante, fie oameni in uniform sau civili".

Tanara a mai spus ca atunci cand a ajuns la ambulanta nu isi simtea picioarele. "In momentul in care am ajuns la ambulanta nu-mi simteam picioarele si simteam o durere imensa in zona cervicala. Datorita acestui lucru, medicii de pe ambulanta mi-au pus un guler cervical si apoi am fost transportata la spital', a afirmat tanara, precizand ca a avut foarte multe vanatai, hematoame pe cap, pe gat si in zona cervicala.

Intrebata ce i-au spus medicii atunci cand a ajuns la spital, ea a spus: "Era mai bine sa am coloana rupta?"

Stefania Moraru a mai relatat ca a vorbit cu mama sa cu doar cateva minute inainte de a fi agresata si ca parintii ei au vazut incidentul la televizor.

De asemenea, intrebata despre replica pe care le-a dat-o colegilor ei dupa ce a fost scoasa din busculada, tanara a afirmat ca sa si-a intrebat colegi "unde v-ati dus?" in conditiile in care se afla intr-o "stare de puternica tulburare datorata evenimentelor" prin care tocmai trecuse.

Povestea unei jandarmerite "grav ranite"

La mitingul din 19 august din Piata Victoriei, in cadrul caruia Jandarmeria a intervenit cu gaze lacrimogene si tunuri de apa pentru a dispersa protestatarii aflati in fata sediului Executivului, doi jandarmi au fost loviti de mai multi agitatori infiltrati in multime.

Unul dintre cei doi jandarmi este tanara in varsta de 23 de ani, iar imaginile cu momentul in care fata este batuta au facut inconjurul Internetului.

A doua zi dupa protest, reprezentantii Jandarmeriei au anuntat ca tanara "are o suspiciune serioasa de ruptura de coloana cervicala" si risca sa ramana paralizata.

La externare, ea a fost surpinsa alergand, iar medicii au spus ca, desi a avut rani, niciuna dintre acestea nu i-a pus in pericol viata.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#proteste Jandarmerie reprimare , #proteste
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Huliganii sunt anchetati, fiti fara grija! La cate camere filmau in