PSD face miting si la Pitesti pentru sustinerea Guvernului, in alte zone se strang semnaturi

Luni, 06 Februarie 2017, ora 16:36
3231 citiri
PSD face miting si la Pitesti pentru sustinerea Guvernului, in alte zone se strang semnaturi
Foto: Digi 24 TV

Liderii si simpatizantii PSD au anuntat actiuni de sustinere pentru coalitia de guvernare, dupa ce 600.000 de oameni au iesit in strada sa protesteze, duminica seara, in cea mai mare manifestatie de dupa Revolutie. Astfel, urmeaza sa aiba loc manifestatii in Pitesti si Vaslui, in timp ce in judetul Timis se strang semnaturi pentru sustinerea Guvernului Grindeanu.

Sustinatori ai coalitiei de guvernare se mobilizeaza pe Facebook pentru a iesi in strada luni seara, de la ora 17:00, in Piata Vasile Milea din Pitesti, unde in ultimele seri aproximativ 1.500 de demonstranti au protestat fata de Guvernul Grindeanu.

Jandarmeria Arges arata, intr-un comunicat de presa, ca fortele de ordine cer oamenilor "sa coopereze si sa ramana in dialog permanent cu fortele de ordine, asa cum au facut-o si pana acum" si amintesc ca legea sanctioneaza "organizarea sau participarea la contramanifestatii desfasurate in acelasi timp si in acelasi loc cu adunarile publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare".

De asemenea, PSD Timis a inceput sa adune semnaturi pentru sustinerea Guvernului condus de Sorin Grindeanu, liderii judeteni ai partidului spunand ca nu si-au propus o "norma", dar ca vor sa adune "cat mai multe".

"Am demarat actiunea de strangere de semnaturi pentru sustinerea Guvernului, nu avem insa o norma. Vrem sa adunam cat mai multe. Sunt multi care au cerut liste cu care sa mearga in comunitatile lor pentru ca oamenii doresc sa semneze", a declarat secretarul general al PSD Timis, Adrian Negoita.

Potrivit acestuia, actiunea de adunare a semnaturilor se va incheia dupa data de 15 februarie.

Si PSD Arad a anuntat ca nu va organiza "deocamdata" mitinguri ca raspuns la cele ale contestatarilor OUG 13 si ai Guvernului, insa va incepe o actiune de strangere de semnaturi pentru a arata sustinerea fata de cabinetul condus de Sorin Grindeanu.

Presedintele PSD Arad, deputatul Dorel Caprar, a declarat, luni, ca nu prin mitinguri se doreste demonstrarea sustinerii Executivului.

"Noi deocamdata nu iesim in strada, dar am decis sa incepem o campanie de strangere de semnaturi de la aradenii din tot judetul care sustin actualul guvern", a spus Caprar.

Deputatul nu a precizat cate semnaturi doreste sa fie stranse de la populatie, spunand doar ca toate filialele din judet se vor implica in organizarea campaniei, care va dura cateva zile.

Nu in ultimul rand, presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a anuntat un miting in orasele si comunele din judet, pentru sustinerea Guvernului Grindeanu.

"Vasluienii au votat masiv pentru un anumit program, iar noi dorim ca acesta sa fie pus in aplicare. Nu dorim sa ne confruntam cu nimeni, ci doar sa fie respectat votul alegatorilor de la scrutinul din 11 decembrie. Fara sa selectam pe cei care au votat PSD sau ALDE, dorim sa stim daca oamenii isi mentin aprobarea pentru programul PSD si al aliatilor care au constituit majoritatea parlamentara.

As vrea ca vasluienii sa-si exprime suportul pentru programul politic al guvernului sau pentru manifestarile care depasesc acest cadru legal. Nu suntem dispusi sa acceptam manipularea. Vom raspunde cu 'dinte pentru dinte'", a declarat, duminica, presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Liderul social-democratilor vasluieni nu a putut face o estimare a numarului de participanti la manifestatia de miercuri.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, joi, ca partidul va initia o campanie de strangere de semnaturi "pentru ceea ce ar fi vrut sa spuna daca ieseau in strada". Apoi, luni, liderul social-democrat a facut un apel la calm, catre simpatizantii partidului: "Aseara, un grup de oameni nemultumiti s-a strans la Palatul Cotroceni, iar teama mea este ca va fi un bulgare de zapada. Vreau sa fac tot ce este posibil sa nu escaladeze acest conflict".

Si duminica, in timp ce la Palatul Cotroceni s-au strans circa 2.000 de oameni pentru a protesta fata de presedintele Klaus Iohannis, Dragnea a exclus organizarea vreunui miting. Intre timp, luni dupa-amiaza, zeci de sustinatori PSD s-au strans din nou la Cotroceni pentru a protesta.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#PSD protest Pitesti, #PSD miting Pitesti, #miting sustinere PSD, #PSD miting sustinere Grindeanu , #proteste