Criza la RATB: Sindicalistii spun ca va creste la peste 20 de minute timpul de asteptare in statie

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 16:38
2285 citiri
Criza la RATB: Sindicalistii spun ca va creste la peste 20 de minute timpul de asteptare in statie
Foto: Arhiva Ziare.com

Sindicatul Transportatorilor APT din cadrul Regiei Autonome de Transport Bucuresti avertizeaza ca, daca CGMB va aproba, vineri, proiectul prin care aproximativ un sfert din bugetul regiei va fi folosit pentru plata unor datorii la ANAF, 4.300 de salariati ar putea ramane fara locuri de munca.

Sindicalistii sustin ca in cadrul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) au inceput sa circule diverse informatii potrivit carora 4.300 de angajati vor pleca acasa, precizand ca aceste informatii au fost alimentate si de directorul interimar al RATB, Radu Paul Orzata, care a declarat ca este exclus ca regia sa functioneze cu 380 de milioane de lei si ca "inchidem pravalia".

"Fata de aceasta situatie, am solicitat intalniri de urgenta atat cu directorul interimar al RATB, dar si cu primarul general, Razvan Sava", arata Sindicatul Transportatorilor APT intr-un comunicat transmis News.ro.

Sindicalistii spun ca iau in calcul doua forme de protest, la Primaria Capitalei, vineri de la ora 14:00, cand incepe si sedinta CGMB, daca situatia actuala a aparut din vina municipalitatii, sau la sediul RATB, in 1 aprilie, daca vina apartine managementului "neperformant si ilegal al RATB".

Protest RATB, marti, la Parlament: Sute de vehicule sunt un pericol pentru calatori

"Afirmam aceasta deoarece Consiliul de Administratie al RATB nu s-a numit cu respectarea legii, din cauza ca nu au fost respectate prevederile art.5 din OUG 109/2011, referitoare la modalitatea selectiei (evaluarii) persoanelor propuse a face parte din Consiliile de Adminstratie. Potrivit Ordonantei de Urgenta nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, selectia membrilor Consiliilor de Administratie se face pe baza unui concurs", arata Sindicatul Transportatorilor APT.

Sindicalistii spun ca scopul adunarii publice il constituie "abuzurile, coruptia si mafia care sufoca RATB-ul", precum si "bataia de joc afisata si intretinuta prin declaratiile iresponsabile ale directorului general interimar al RATB", pe care il acuza ca intentioneaza sa micsoreze parcul auto circulant de la 1 aprilie 2016 cu pana la 34%, ceea ce va duce la cresterea timpului de asteptare a mijloacelor de transport in statie la peste 20 de minute pentru calatori.

Protest RATB fata de mafia din Regie. Angajatii ameninta cu manifestatii si la Bruxelles

"Mentionam ca acestea sunt doar o mica parte din problemele din cadrul Regiei Autonome de Transport Bucuresti, institutie publica aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Aducem la cunostinta si faptul ca declaratiile iresponsabile au creat o stare de neliniste si agitatie in randul salariatilor care poate escalada in orice moment", se mai arata in comunicatul sindicalistilor.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti ar putea pierde un sfert din bugetul de 515 milioane de lei alocat pentru 2016, pentru a plati ANAF o datorie de 126.194.334 lei din TVA aferenta pentru gratuitati la transportul in comun, conform unei sentinte civile a Curtii de Apel Bucuresti.

Proiectul de hotarare privind plata acestei datorii, pentru a evita astfel executarea silita, dar si pentru a beneficia de o serie de facilitati fiscale va fi votat vineri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#disponibilizari RATB, #protest RATB , #ratb