Furt la RATB: 20 de persoane retinute, motorina si telefoane confiscate. Ce spune Regia

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 17:51
5727 citiri
Furt la RATB: 20 de persoane retinute, motorina si telefoane confiscate. Ce spune Regia

Politia Capitalei a anuntat, miercuri, ca 20 de persoane au fost retinute in dosarul furtului de combustibil de la RATB.

Politistii Capitalei, impreuna cu procurori din cadrul Parchetului de langa Tribunalul Bucuresti, au facut miercuri 25 de perchezitii la mai multe imobile RATB si la locuintele unor persoane suspectate ca au furat combustibil din patrimoniul Regiei, in Bucuresti, Ilfov si Giurgiu.

In urma perchezitiilor, au fost aduse la audieri 20 de persoane, toate fiind ulterior retinute, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Suspectii ar fi sustras carburant din autobuzele parcate, ulterior combustibilul fiind vandut cu ajutorul unor intermediari.

Tot in urma perchezitiilor, au fost ridicate inscrisuri, telefoane mobile si alte mijloace de proba, precum si cantitatea de 450 litri motorina, potrivit Politiei Capitalei.

Cercetarile sunt continuate in acest caz de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Investigatii Criminale din Politia Capitalei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat si tainuire, mentioneaza RATB.

RATB face ancheta

RATB a anuntat ca a inceput o ancheta interna la nivelul tuturor autobazelor, pentru a vedea in ce masura angajatii regiei sunt implicati in furtul de combustibil din patrimoniul institutiei.

"Regia Autonoma de Transport Bucuresti a luat la cunostinta de perchezitiile desfasurate de Politia Capitalei sub coordonarea Parchetului Bucuresti, la mai multe unitati ale Regiei si la locuintele unor persoane suspectate ca au sustras motorina din patrimoniul RATB.

Politia face perchezitii la RATB: Ancheta pentru furt de combustibil

Conducerea Regiei colaboreaza cu organele de urmarire penala punand la dispozitia institutiilor abilitate toate informatiile si datele solicitate", se arata intr-un comunicat al RATB, remis Ziare.com.

Totodata, mentioneaza sursa citata, va fi demarata o ancheta interna la nivelul tuturor autobazelor, "in vederea clarificarii faptelor ce constituie infractiuni si aflarii adevarului, in interesul publicului calator, al intregii opinii publice si al Regiei".

D.R.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#RATB furt combustibil, #ancheta RATB furt combustibil , #ratb