Alerta in Sibiu. Un angajat al aeroportului a murit, alti doi au fost internati de urgenta (Video)

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 09:35
3329 citiri
Alerta in Sibiu. Un angajat al aeroportului a murit, alti doi au fost internati de urgenta (Video)
Foto: Adevarul

Un angajat al Aeroportului International din Sibiu a murit dupa ce a prezentat simptome asemanatoare gripei. Medicii se tem insa sa nu fie vorba despre un alt virus puternic, precum, spre exemplu, cel al gripei aviare.

Alti doi colegi, de 22 si 26 de ani, au fost internati de urgenta dupa ce au inceput sa prezinte simptome asemanatoare. "Baiatul meu a fost racit luna trecuta si a ramas cu o tuse, tuseste, mai ales dimineata, l-a vazut un medic specialist din TBC si acum i-a chemat. Seful de tura i-a sunat. Baiatul meu si colegul lui sunt in concediu medical, i-a chemat in urgenta. Si colegul lui este racit. Au sunat sefii de tura sa vina in Urgenta", a povestit Monica Prodea, mama unuia dintre tinerii internati, potrivit Adevarul.

Secretarul de Stat in Ministrul Sanatatii Raed Arafat a anuntat ca, la Institutul Cantacuzino, se fac analize amanuntite pentru a descoperi cu exactitate sursa simptomelor celor doi angajati de la aeroport. Potrivit oficialilor, rezultatele ar trebui sa soseasca in cursul zilei de miercuri.

Alerta in Canada: Un virus gripal a ucis 5 oameni si aproape 1.000 sunt infectati

"S-a luat decizia ca totusi sa se recolteze probe si sa fie trimise la Cantacuzino pentru a fi facute analize in ceea ce priveste mai multi patogeni. Astazi dupa-amiaza (miercuri - n.red.), cel mai probabil, vom avea rezultatele. Este foarte normal sa se faca astfel de anchete. Populatia nu trebuie sa intre in panica. Este important totusi de cunoscut ca pentru gripa porcina, vaccinul antigripal, pus la dispozitia populatiei, contine si aceasta tulpina.

Avand in vedere decesul unei persoane tinere, este normal sa investigam si sa facem analize. Persoana a murit chiar repede, in urma unui diagnostic de infectie respiratorie. Aici trebuie sa ne asiguram ce s-a intamplat. La momentul actual vorbim despre un caz intr-adevar foarte grav care a decedat, iar celelalte doua cazuri sunt forme usoare. Trebuie sa ne asiguram ca nu este un anumit tip de gripa", a declarat, la Realitatea TV, Raed Arafat.

Autoritatile din aeroport au confirmat decesul unui angajat.

"A avut loc decesul unuia dintre colegi din cauza unei complicatii de natura virala. Omul a fost internat in spital, a decedat ieri, dar inca nu avem rezultatul autopsiei. In ceea ce priveste internarea celorlalti doi colegi, nu putem sa avem o pozitie oficiala vizavi de acest aspect pentru ca nu stim pentru ce au fost internati", a spus Nicolaeta Boborodea, purtator de cuvant al Aeroportului International Sibiu.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#virus alerta aeroport, #mort virus simptome gripa, #carantina aeroport Sibiu angajati spital urgente , #spitale