"Violenta sexuala impotriva fetelor si femeilor e acceptata si tolerata in Romania" - Cu ce consecinte Interviu

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 19:52

   

"Violenta sexuala impotriva fetelor si femeilor e acceptata si tolerata in Romania" - Cu ce consecinte Interviu
In UE, 80% dintre victimele inregistrate ale traficului de persoane sunt femei (67%) si fete (13%).

85% din totalul victimelor sunt exploatate sexual.

36% dintre victime au intre 18 si 24 de ani, 17% intre 12 si 17 ani si 2% intre 0 si 11 ani.

Majoritatea victimelor inregistrate in UE provin din Romania si Bulgaria.

Asa arata o statistica seaca din Raportul privind traficul de fiinte umane 2015 al Eurostat.Iar informatiile care ar trebui sa ne doara arata ca, in ultima perioada, s-a inregistrat o crestere a numarului de victime sub 18 ani.

In acest context, Centrul Parteneriat pentru Egalitate si ADPARE - Asociatia pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare si Educatie au derulat, recent, o campanie de prevenire a traficului pentru exploatarea sexuala a adolescentelor - GIRL.

Ziare.com a stat de vorba cu Livia Aninosanu, directoare de programe in cadrul Centrului Parteneriat pentru Egalitate, pentru a afla cine sunt aceste victime, din ce familii provin, ce educatie au si daca pot trece vreodata peste aceasta trauma, pentru a avea o viata normala.

Cum ajunge cineva in aceasta situatie? Ne puteti povesti cateva cazuri concrete?

In situatia de trafic se ajunge, de regula, din cauza unor vulnerabilitati care pot exista la nivel social, socio-economic, familial, personal. Aceste cazuri sunt de fapt oameni, iar aceste povesti reprezinta viata lor. Evitam sa ii expunem catre public, mai ales fara acordul lor; indiferent de cat de mult am incerca sa redam experientele lor de viata intr-un mod cat mai apropiat de realitatile traite, ceea ce oferim ramane, oricum, partial.

Intr-o cercetare anterioara, am intrebat mai multe femei care fusesera traficate in scopul exploatarii sexuale ce le-ar fi ajutat sa nu ajunga acolo, ce le-a lipsit. Multe dintre ele ne-au spus ca le-a lipsit sa isi simta aproape mama, tatal, ca le-au lipsit prietenii, sentimentul ca sunt importante pentru ceilalti si ca sunt iubite.

Cateva dintre ele au trecut prin situatii de abuz fizic, au fost martore ale violentelor intre membri ai familiei, au trait experiente dificile si/sau foarte stresante, cum ar fi moartea timpurie a unui parinte sau imbolnavirea grava a acestuia, provin dintr-un mediu foarte sarac, din familii cu resurse foarte limitate sau au fost nevoite, copii fiind, sa faca munci grele pentru a contribui la sustinerea materiala a familiei.

Studii ale Unicef, de exemplu din 2013, aratau ca 8% dintre copiii din Romania traiesc in situatii de saracie severa, copiii, apoi tinerii, reprezentand categoriile de populatie cele mai sarace din Romania.

Saracia si excluziunea, in cazul acestora, nu se refera doar la aspectele financiare, ci si la lipsa accesului la serviciile de baza. Statisticile oficiale mentionau, in ultimii ani, si ca adolescentele reprezinta grupa de varsta cu riscul cel mai crescut de saracie persistenta.

Insa nu putem generaliza; fetele si femeile exploatate nu provin numai din familii dezorganizate, violente sau neglijente. In ultimii ani, traficantii au construit noi si noi metode de recrutare. Pot profita de orice vulnerabilitate si de orice moment in care relatia cu familia trece printr-un moment mai greu, fie ca vorbim de dificultati de comunicare sau de absenta pe termen scurt sau mai lung a parintilor; aceasta situatie este frecvent intalnita in cazul copiilor din Romania.

De exemplu, statistici guvernamentale pentru anul 2014 aratau ca aproximativ 83.000 de copii aveau cel putin un parinte plecat la lucru in strainatate.

Apoi, exista si multe aspecte care tin de o alta categorie de vulnerabilitati, respectiv de cele de gen. Socializarea timpurie de gen, relatiile de gen, perceptiile asupra feminitatii si masculinitatii, rolurile asociate fetelor si baietilor, respectiv femeilor si barbatilor in familie, asteptarile de la acestia, modul in care sunt impartite puterea, influenta, luarea deciziilor, raspunsurile sociale si comunitare la violenta impotriva fetelor si femeilor, la violenta sexuala impotriva acestora, sexualizarea timpurie a fetelor, toate acestea creeaza un context dificil pentru fete si femei.

Adesea violenta si violenta sexuala impotriva fetelor si a femeilor sunt acceptate si tolerate la nivel social, cu consecinte profund negative pentru situatia acestora; in plus, lipsa serviciilor existente pentru victimele acestor tipuri de violente accentueaza suplimentar dificultatile de a iesi din contextele respective sau de a raporta autoritatilor atunci cand sunt victimele unor astfel de infractiuni.

Conform unui studiu al Comisiei Europene din 2015 (Studiul privind grupurile cu risc inalt la trafic de fiinte umane), vulnerabilitatea la trafic a copiilor este rareori determinata de un factor unic, fiind cel mai des rezultatul unei combinatii de circumstante.

Studiul mentioneaza patru categorii de factori: individuali, familiali, socio-economici si structurali.

La nivelul celor individuali, doi dintre ei par a avea o importanta cruciala, respectiv o istorie de abuz si o stare emotionala de vulnerabilitate, care adesea pot fi rezultatul unei situatii familiale disfunctionale, dublata de deprivare materiala.

In ceea ce priveste situatiile problematice din familie, studiul le mentioneaza si pe cele de destramare a familiilor, care au drept consecinte neglijarea, abuzul sau abandonul copiilor.

De asemenea, studiul vorbeste si despre contextele de excluziune sociala si de marginalizare, asociate cu saracia si cu lipsa oportunitatilor, care influenteaza atat starea emotionala a copiilor, cat si nivelul de implicare in comportamente de risc, vazute drept posibilitati de a iesi din situatiile respective de dificultate.

La nivelul factorilor stucturali, studiul mentioneaza o cultura si o tendinta sociala de discriminare a femeilor si a copiilor, precum si una de a tolera violenta si exploatarea acestora.

Mai multe categorii de copii care pot face parte din grupurile cu risc crescut au fost mentionate in studiu: copiii victime ale violentei in familie, ale abuzului si neglijarii, copiii lasati singuri, copiii victime ale razboiului, situatiilor de criza sau dezastrelor naturale, copiii implicati in comportamente de risc, copiii cu dizabilitati fizice, intelectuale sau de dezvoltare, copiii din comunitatile marginalizate.

De ce majoritatea victimelor inregistrate in UE provin din Romania si Bulgaria, cum se explica aceasta realitate?

Romania si Bulgaria, din nefericire, sunt in primele locuri in UE la un numar mult mai mare de dificultati financiare si sociale, precum cele mentionate anterior. Aceasta realitate, bineinteles, se transpune si in numarul mai mare al victimelor traficului de persoane.

Totodata, o problema care nu primeste suficienta atentie este aceea a cererii existente in tarile de destinatie - fara aceasta cerere, traficul de persoane nu ar putea exista.

Cat la suta dintre victime provin din familii in care parintii sunt plecati la munca in strainatate?

Nu detinem astfel de date. In plus, indiferent care ar fi acest procent, trebuie tinut cont si de faptul ca exista foarte multe familii in cazul carora parintii sunt plecati in strainatate, insa copiii din aceste familii nu devin victime ale traficului.

Cum mentiona si studiul anterior, traficul de copii apare la intersectia unui complex de vulnerabilitati; a corela direct plecarea parintilor in strainatate, in cautarea unei vieti mai bune pentru ei si pentru copiii lor, cu riscul crescut de trafic la nivelul copiilor minori ramasi in tara nu este nici corect, nici nu reflecta realitatile existente.

Ceea ce este important, insa, in cazul parintilor care pleaca sa lucreze in strainatate si care lasa in Romania copii minori este ca acestia sa isi indeplineasca cu multa grija obligatiile legale. Astfel, acestia trebuie sa notifice intentia lor de a pleca la lucru in strainatate serviciilor publice de asistenta sociala de care apartin cu minimum 40 de zile inainte de plecare.

In notificare trebuie sa desemneze persoana care se va ocupa de intretinerea copilului pe perioada absentei lor. Aceasta persoana trebuie sa faca parte din familia extinsa, sa aiba minimum 18 ani si sa indeplineasca conditiile materiale si garantiile morale necesare cresterii si ingrijirii unui copil.

De asemenea, trebuie sa fie de acord sa preia autoritatea parinteasca.

De fapt, aceasta reprezinta inclusiv o modalitate de a se asigura ca mentin copiii ramasi in tara intr-un cadru de siguranta cat mai crescut. Pe intreg parcursul perioadei in care sunt plecati, este foarte important ca parintii sa mentina comunicarea cu copiii minori si, implicit, sprijinul emotional oferit acestora, astfel incat acestia sa nu se simta abandonati, pedepsiti prin plecarea parintilor, neimportanti pentru acestia, dispensabili.

Afla mai multe despre cum sa-ti feresti copilul de sentimentul de abandon.

Plecarea parintilor de acasa are, desigur, impact asupra copilului, urmand o perioada importanta de adaptare din partea ambilor.

Mentinerea increderii copilului ca afectiunea pe care parintele i-o poarta ramane aceeasi e foarte importanta, increderea ca relatia, chiar daca acum traita la o distanta fizica, nu este traita si la distanta emotionala.

Dificultatile legate de aspectele care tin de atasament apar in cazul victimelor traficului de persoane, de aceea, continuitatea comunicarii si ajustarea ei la noile realitati intr-un mod benefic si pozitiv pentru copii sunt foarte importante.

Se intampla ca victimele sa faca parte din familii bune, cu stare materiala peste medie, studii?

Chiar si in cazul familiilor care detin mai multe resurse, o stare materiala buna, fara a fi marcate de saracie, pot exista vulnerabilitati. Starea materiala buna nu reprezinta garantia ca o persoana nu este in risc de trafic, desi este adevarat ca, desigur, cu cat exista mai putine vulnerabilitati, cu atat riscul este mai mic.

Din nou, atasamentul, relatiile din familie, modul in care familia se adapteaza si raspunde la provocarile adolescentei, de exemplu, poarta un rol foarte important si in acest caz.

Din perspectiva nivelului de educatie al victimelor, analiza statistica oferita de Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane pentru anul 2015 arata, dupa cum urmeaza: nivelul de educatie in randul victimelor e acelasi cu cel inregistrat in anii anteriori.

Cele mai multe victime au finalizate studiile gimnaziale la momentul intrarii in trafic. In anul 2015, 129 de victime aveau 1-4 clase, 393 de victime aveau 5-8 clase, 186 de victime aveau 9-12 clase, 36 de victime scoala profesionala, 9 victime studii superioare si 68 de victime nu aveau studii.

O femeie care se afla in aceasta situatie (de a fi victima a traficului sexual), concret, ce are de facut, care sunt pasii?

Sa ceara ajutor. In Romania, de exemplu, exista linia verde a Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane, la care orice persoana se poate adresa pentru a obtine informatii si sfaturi in vederea evitarii unei situatii de trafic.

Numerele de telefon sunt 0800 800 678 (apel national gratuit) sau 021 313 3100 (apelabil si din strainatate).

Cum e viata acestor femei, odata ce au fost eliberate? Dispar aceste traume vreodata?

Vietile lor sunt diferite si inainte, si dupa situatia de trafic. Aceste traume nu dispar propriu-zis, insa ele pot fi ameliorate considerabil prin psihoterapie, victima invatand sa traiasca cu ele.

De aceea, e foarte important ca, dupa iesirea din situatia de trafic, sa beneficieze de programe de asistenta specializata, care pot implica servicii de natura legala, medicala, dar si asistenta psihologica, consiliere sau psihoterapie.

Victimele ajung sa aiba o viata normala, familie?

Nu putem generaliza, pentru ca situatiile si dorintele personale pentru viitor pot sa fie foarte diferite de la o persoana la alta. Ele pot ajunge sa traiasca viata pe care si-o doresc pentru ele.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12006 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
dragos_66
rank 5
Cine-i de vina ?
Legile din Romania incurajeaza violenta. Este aberant ca un agresor sa fie condamnat in functie de numarul de zile de spitalizare ale victimei sau sa poata fi exonerat daca victima isi retrage plangerea. Fapta trebuie pedepsita neconditionat ,restul trecand in latura ,,civila" a procesului pentru despagubiri materiale.
Politia si justitia tolereaza amenintari iminente, agresiuni repetate, care deseori au dus la decesul victimelor.
adevar
rank 1
din nefericire ,80% din aceste acte sunt
acceptate si de partea...vatamata!
Ghilotina
rank 5
Multe legi sunt aberante !
Fireste , majoritatea legilor corespund tipologiei votantilor : asa le-au cerut ei "alesilor" .
Nu mi-e rusine cu Dl Predoiu , cu Boc , cu Basescu ; acestia din urma nu si-au aruncat privirea spre noile coduri .
Nu mi-e rusine cu barbarii de romani , cred ca am ajuns ultima tara in Europa in privinta barbariei .
Cred ca ii intrecem si pe tigani .

Din partea mea - ce semeni aia culegi .
Utilizator sters
ghilotinatule...
...nu compara ciorile cu romanii.
Lexus
rank 1
excelent
foarte bine zis, in plus legat de articolul as adauga si faptul ca mentalitatea e talibana iar vina inca o poarta victima, asa cum a fost cazul fetei din vaslui (parca) unde o fata a fost violata de vreo 5 golani
adevar
rank 1
alo regia! imi lipseste o postare decenta si
realista!
va rog...!
in ce democratie traim,cand la alte ziare se injura si tovarasii posteaza in continuare?
cipriotu
rank 5
Corect, corect si cat se poate de corect, dragos!
In mare parte, legile romanesti par a fi date mai degraba in favoarea infractorilor decat in cea a partilor vatamate. Nu demult, prin martie, m-am izbit -ca sa zic asa- de un caz care m-a afectat intr-un mod ceva mai direct decat altele doar auzite, intamplate unor necunoscuti. E vorba de un caz intamplat celor mai buni prieteni de familie -sot si sotie. Fratele ei a fost batut mar de cinci ***, cu niste scanduri, pe cand statea pe banca in fata portii sale, intr-un sat din apropiere. I-au crapat capul si i-au fisurat coastele, lasandu-l in coma. Tatal lui, om la 72 de ani, a fost de asemenea ciomagit crunt cand a vrut sa intervina sa-si scape feciorul si sa-l traga in ograda. Si -atentie- omul de-abia isi scosese ghipsul dupa ce suferise accidental o fisura de coloana. Daca vreuna din loviturile incasate (a avut capul crapat in trei locuri) il nimerea taman in lona lezata a spinarii, ramanea paralizat pana la sfarsitul zilelor. Am fost atunci la spital cu prietenii mei de familie si am vazut in ce hal aratau cei doi. Urmarea? Agresorii s-au ales doar cu amenzi, fiindca zilele de spitalizare ale vatamatilor n-au fost suficiente, conform legislatiei, pentru a fi arestati si trimisi la puscarie. Si zburda si azi in libertate, si se imbata prin carciumi, si continua sa ciomageasca in stanga si-n dreapta.

Carevasazica, daca nu esti batut ca sa zaci vreun an sau chiar doi prin spitale, ori ca sa ramai invalid, ori ca sa pleci pe lumea ailalta, agresorul tau nu poate fi trimis dupa gratii. Scapa doar cu o amenda si e lasat sa-si faca in continuare de cap. Asa zice legea noastra romaneasca.

Lege stupida, gandita si aprobata de marii stupizi ai natiei!

Si iaca de aia, in virtutea stupidelor legi romanesti, Romania a ajuns o tara in ultimul hal de deplorabila in care se ciordeste masiv si fara jena, se corupe masiv si fara jena, se fraudeaza masiv si fara jena, se ciomageste masiv si fara jena, se violeaza masiv si fara jena. Se comit tot soiul de infractiuni pe banda rulanta si fara nicio frana, fiindca infractorii stiu ca legislatia romaneasca e de partea lor, ii favorizeaza, le apara "drepturile umane" de infractori nenorociti. Tara de r a h a t, cu legi de r a h a t, date de legiuitori de r a h a t!

Si gata, ma opresc cu comentariul, fiindca deja m-a apucat o greata teribila si, zau, imi vine sa vars...
Utilizator sters
SI atunci, DE CE m-ai atacat cu o inversunare ...
... DELOC meritata sau justificata cumva, cam in urma cu doi, trei ani ?

EU postez in Pricina Cea BUNA de 12 ani, cand Matalee NU te vedeai pe Forumuri ...

ASA ai primit Linia ?

CARE NU este Patriot "Legitimat", D'Al NOSTRU, ca Bradu' NU are voie sa fie Patriot Simplu si Liber ?

Uite, D'Aia NE "tutuiesc" Stranii Rai (Liftele adica !) de sute de ani, ca folosim Puterile Statului pentru razbunari sordide si cocalare ale Sefilor nostri,

nici macar ale noastre, adicatelea ale lu' Matalee pe mine, ca nu ne cunoastem in mod sigur, deci nu avem ce imparti ... :)

Unii spun ca am fi "latini" si din cauza asta suntem certareti.

Aiurea !
LATINII au plecat de AICI (Strabunii LOR Traci !) ca au auzit ca in (V)Italia erau vite multe si Etruscii se molesisera, dupa atata civilizatie, adicatelea voiua sa se bucure de Viarta lor si a alatora, sa nu se mai omoare ...

Atunci, a fost o greseala ...

Ceea ce unii numesc ACUM "Latino" ca sa scuze mahalagismul si cocalarismul care s-au latit peste Romania in 27 de ani, (Programat !)

este mai curand "Gitano" varianta cea mai rea, aia infectata cu Manelism, pentru ca NE FURA Identitatea noastra a Romanilor - in primul rand - prezentand ca Muzica "Populara" Romaneasca.

niste VOME Ritmate cu Linia Melodica furata de la noi, dar cu ritmuri viscerale, salbatice si imorale (Banii SI "Dujmanii" )...

Si Manelismul este o Ticalosie Programta de Afara, in Somnul de NAROZI cu carte aproximativa a cleor care ar trebui sa NE pazeasca Identtiatea Culturala, Etnica si Nationala si care populeaza mult prea multe posturi de decizie in Statul INCA Roman ...

Singura scuza obiectiva si naturala a inclinatiei Romanilor spre CEARTA, dar NU Mahalagism - ca SI Francezii, de pilda - este o particularitate de Mediu :

Solul din Romania, ca si cel din Franta este saraca in IOD, de unde propensiunea fata de Afectiuni ale Tiroidei.
Tiroida este Seful de echipaj al Sistemului NEURO-Endocrin, Capitanul BOIER ( ca STA ascuns, NU apsre ...:) ) fiind Hipofiza,

o Glanda cat un bob de mazare, la Baza Creierului si in mijlocul lui ...
PARTEA A DOUA
Cronos
rank 3
Nu obtii cu diploma ce obtii cu *** asa ca-i normal ca
sexul, cu dar mai ales fara acord, sa fie tolerat ! Decat sa-si infierbante mintea mai bine isi desfac picioarele! Activitatite sunt intersanjabil din punct de vedere al evalurii intelectuale in Ro!
cop4you
rank 5
Violenta sexuala impotriva femeilor este tolerata in Romania
Vorbim de anul 2016, dar se pare ca doamnelor forumiste si domnilor forumisti nu le pasa.
Nu-mi vine sa cred.
Utilizator sters
NU numai CI, este un SI un SISTEM SCARBOS ...
NU numai CI, este un SI un SISTEM SCARBOS ...

... de Logistica a "PROXENETZILOR" in toate tarile din Occident ...

Chiar denumirea eufemistica "proxenet", cand este vorba de

- rapire,sechestrare, lipsire de libertate
- viol in banda pentru distrugerea psihica
- sex cu minori
- torturi sistematice, batai, drogare cu forta
- exploatare
- mutilari

arata intentia de cocolosire ...

Proxenet este paznicul unei Prostitute LIBERE, de buna voie, de multe ori Sotul sau Amantele prestatoarei LIBERE ... :)

ASTA este altceva si seste LIBERA alegere a LOR !

Dar scopul sordid al celor care fac asemenea legi, beneficiarii din back Ground al Sistemului Diavolesc de a face bani murdari prin distrugerea a MII de femei care putera sa fie mame si sotii,

este sa faca expres o CONFUZIE Ticaloasa intre cele doua categorii de "proxent" si proxenet, pentru ca pedeApsa sa fie ACEEASI ...
Iar, MAI SUS sint Altii, care vor ca boboarele sa fie dgenerate SI reduse ca numar :
SE CER fete si femei reusite, deci prin distrugerea LOR se DISTRUGE si Poporul

Deci CRIME Sadice si in forma continuata ...

Iar Criminali cu Portofoliu de MII de Femei Diastruse, precum Clamparu NU sunt UCISI, sunt intretinuti pe Banii Boborului, ba si ai Parintilor Victimelor.

CE arta ASTA ?
Ca SE VREA sa se disrtuga OM-ul in general si Romanii in special ...

Si se gasesc Cazatuuir Umanoide din Eshapamentul Drecului,

din TOATE Structurile Statului,

cei care fac Bani GREI in aceast mod, si apoi apar EI sau Plodurile Lor cu Obiectele luate cu Banii MURDARI de Sange la TV la cluburi, la mare, la munte si se lauda cum au reusit ei in viata si ca saracia este o boala ...

SI in finalul articolului este o "stramba" data cotit ...
Vezi Doamne, "persoanele" "ALEG" ele viiotrul, dupa ce au fost "salvate" ...

Adica, ideea Naroada SI Ticloasa ca Femeile se "duc" in meseria asta de prea multi hormoni si caut acolo, "Placerea" ...

Simultan este si

- Prostie (Parere Naroada despre Sex si placereea sexuala, pe baza de FRICA Ne-Ispravitilor de FEMEI si lipsa de informare minimala)

- Rautate, perfidie, se induce ideea ca unele femei (niciodata a;e LOR !... :) au ASA, o Pohta Ce pohtesc a-normala si deci, isi merita soarta ...

Ca se "duc" singure, ARSE de pofta la "Masculii Feroci" care n'asa se duc la bordel ca au prea multa vlaga ...

Aiurea !

Majoritatea sunt niste PAWN-agii ... :)
timizi, strambi, deficienti, blocti in reflexe, care nu srtiu sa isi gaseasca Femeia Potrivita ...

Iar altii, normali la fizic si dotari, dar SADICI si ANIMALE in Psihic o fac pentru a-si bate joc de sarmanele alea ...

CUM sa te "intromisionezi" intr-o sarmana Muiere, framantata de toti ne-terminatii ?
Trebuie sa fii Diliu ...

Altii se duc "ACOLO" ca sa isi satisfaca Idei Pleznire ... :)
Sa fie ... batuti (Multi ... MILITARI !), umilitzi, murdariti de dejectii ... :)
Utilizator sters
PARTEA A DOUA
PS

Matalee cum stai cu Tiroida ?
De aia te-oi fi luat de mine, asa, Tam-Nisam ...:)

Eu am studiat chestiunea si nu iau suplimente

(Hotii, ca stii CE si CAT pun 'Otzii Aia in pastile) ci, alimente numai in stare naturala, adica in stare CRUDA si si pe rand, fara a le amesteca ...

Chiar si un SUC stors acum din orice fruct NU mai este natural ca nu mai are SI restul din fruct ...

In schimb, de TOATE.

Deci, NU am influente de la Tiroida ... :)

DE AIA POT - cand vreau - sa ii pun in Their KOORs pe toti cheeky postacks pe Forum fara sa ii injur ... :) cocalar, ca EI !

Ma rog, mai este SI Minte Antrenata prin multe, multe, multe, Lecturi libere si polivalente, de 53 de ani ... :) din 1963, de cand aveam 18 ani la BCS/BNaR ...

Dar, HRANA ma mentine la 71 de ani in Starea asta, evidenta, de polemist redutabil ... :)

SI Sportul GREU Zilnic

(De ZECE ori cate ZECE etaje, asta fiind inclazirea CARDIO, plus "Sala" de Forta at home.

Si SEX Zilnic indelung, in schimb de mai multe ori.

Dincolo de placerea mult mai mare decat Calea Clasica, Sexul cu Muierea in Stil TAO creeaza Hormoni NATURALI si abundent

(Direct proportional la cantitati cu TIMPUL Dez-Baterii) ,in corpurile “Luptatorilor" din Dormitor …

Si te mentine in stare de combatant … :)

De ce “ful-tutuiesti", de aia MAI “fultuiesti" …

Daca faceai Armata prin ’84, inseamna ca ai cam 20 de ani mai putin ca mine …

Deci, respectul se potriveste fara efort … :)

Si eu am lucrat in “POLIGON" la lupta RADIO cu NATO in 1963 -1965 la Buzau,

(am terminat Armata in 1965, la 20 de ani si am intrat imediat la Politehnica din Bucuresti)

langa Unitatea de Parasutisti, care m-a “infectat" cu dorinta de a sari cu parasuta, la Clinceni, ca Sportiv in Lotul National in 1969 si cu 250 de lansari.

ATUNCI era un record, pentru PATRU ani de activitate, 1968 -1972.
sorincardy
rank 5
CONTESTATARUL Rank user: x5 11.09.2016, 11:16
SPUNE - adresandu-se lui cipriotu:

"SI atunci, DE CE m-ai atacat cu o inversunare..."

RASPUNS:

Te-a atacat din aceleasi mmotive pentru care a inceput sa se adreseze lui Vintage așa:

--"Normal, amice Vintagescule"- adică după modelul lui Erdoğan, cand se gudură pe langă Putin numind-ul "Prieten drag"!

Adică, Taica Ciprian Predescu,
A luat-o-n jos pe tobogan.
Putin e "Prieten drag" lui Erdoğan
Vintage... "amice Vintagescu" !

http://www.ziare.com/international/terorism/al-qaida-ameninta-sua-vom-repeta-11-septembrie-de-mii-si-mii-de-ori-1435733#adaugare-comentariu

--La fel ca atunci cand bate campii vorbind despre atentatul din 11 septembrie 2001 așa:
"imensa crima comisa de mai-marii americani impotriva propriului popor american."

http://www.ziare.com/international/11-septembrie-2001/11-septembrie-2001-femeia-care-era-gata-sa-doboare-zborul-93-cu-propriul-f-16-1435829
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor