Ninsori si zapada ca de Craciun - se circula in conditii de iarna

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 12:06
3076 citiri
Ninsori si zapada ca de Craciun - se circula in conditii de iarna

Desi suntem in Saptamana Mare, exista zone din Romania in care ninge ca de Craciun.

Pe mai multe drumuri din Harghita se circula in conditii de iarna din cauza ninsorilor care au inceput sa cada de miercuri dimineata, transmite Romania TV.

Astfel, pe DN 12C, in zona Lacul Rosu, pe DN 12A, in zona localitatii Lunca de Sus si pe DB 13B, pe varful Bucin, a fost nevoie de interventia drumarilor, care au actionat cu 3 utilaje de deszapezire si 12 tone de material antiderapant.

Seful de cabinet al prefectului judetului Harghita, Adrian Panescu, recomanda soferilor sa circule cu precautie din cauza zapezii framantate cu material antiderapant.

Cod galben de ploi abundente in Oltenia si ninsori la munte

De asemenea, circulatia pe drumul care duce catre statiunea Baile Harghita este ingreunata de stratul de zapada care continua sa se depuna, in conditiile in care in localitate ninge viscolit.

Si in Pasul Tihuta, pe DN 17, drumul care face legatura dintre Ardeal si Moldova, actionaza 3 utilaje de deszapezire, care au imprastiat deja pe carosabil 15 tone de sare. In prezent, acolo se circula in conditii de carosabil umed.

Aici, ultima oara a nins saptamana trecuta, cand s-a depus un strat de 10 centimetri de nea, dar care s-a topit dupa o zi.

Sporturi de iarna inainte de Paste

Si in judetul Arges, tot din cauza ninsorilor, circulatia a fost restrictionata pe DN73, pentru autovehiculele de mare tonaj, se arata intr-o informare a centrului Infotrafic al Politiei Romane.

Pe Valea Prahovei ninsorile au depus un strat consistent de zapada, spre bucuria amatorilor sporturilor de iarna, iar la Balea Lac si in Muntii Fagaras stradul de zapada depaseste 153 de centimetri.

Astfel, in statiunea Poiana Brasov, in Masivul Postavarul sau pe partia Clabucet se poate schia, stratul de zapada depasind jumatate de metru, potrivit Agerpres.

Vreme anormal de calda in continuare - cand vine adevarata iarna, cu ninsori si frig

Si in zona montana a judetului Valcea a nins, insa autoritatile nu vor imprastia material antiderapant decat daca vor cadea cantitati mai mari de omat, potrivit Gazeta de Sud.

Oamenii legii le recomanda soferilor sa circula cu viteza redusa, sa mareasca distanta, in mers, dintre vehicule, sa aiba anvelope de iarna si sa mareasca distanta in mers dintre autovehicule.

Totodata, autoritatile avetizeaza ca exista riscul producerii de avalanse in Muntii Bucegi si in Muntii Fagaras.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#ninsori Paste 2014, #zapada Romania Paste, #vreme iarna Paste 2014 , #zapada