Elon Musk se gândește să cotizeze pentru campania la prezidențiale a lui Donald Trump

Miercuri, 06 Martie 2024, ora 23:48
2610 citiri
Elon Musk se gândește să cotizeze pentru campania la prezidențiale a lui Donald Trump
Miliardarul Elon Musk și fostul președinte american Donald Trump/ FOTO: CNBC

Miliardarul Elon Musk s-a întâlnit cu fostul președinte și se gândește dacă să-și pună la bătaie banii pentru a-l elimina pe Biden de la Casa Albă. Musk a donat anterior atât republicanilor cât și democraților.

Donald Trump s-a întâlnit duminică cu Elon Musk la Palm Beach, în Florida, în contextul în care fostul președinte american caută donatori pentru campania sa electorală, a informat publicația The New York Times, care a citat trei surse anonime.

Mai mulți donatori bogați au fost prezenți la discuții deoarece echipa de campanie lui Trump caută în mod activ donatori de calibru mare, a informat publicația. Alegerile generale din toamnă vor consta cu siguranță într-o confruntare între Trump și președintele Joe Biden.

Trump caută să își sensibilizeze donatorii în timp ce președintele Joe Biden continuă să atragă fonduri înainte ca marile cheltuielile de campanie să înceapă cu adevărat. Campania lui Biden a început luna trecută cu 56 de milioane de dolari în vistierie, comparativ cu campania lui Trump, care a dispus de puțin peste 30 de milioane de dolari. Trump și aliații săi au cheltuit, de asemenea, sume foarte mari de bani pentru plata taxelor legale. O grupare pro-Trump a cheltuit peste 52 de milioane de dolari pe taxe legale doar anul trecut.

O persoană care a vorbit cu Trump despre Musk a declarat pentru NYT păstrând anonimatul că este un fan al excentricului miliardar.

Mogulul din domeniul tehnologiei a achitat peste 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter, dar a cheltuit relativ puțin pentru cauze politice. El a cheltuit 725.750 de dolari pe campanii politice pentru candidații ambelor partide din 2004 până în 2020, conform OpenSecrets. Comparativ cu acesta, miliardarul din domeniul maritim Richard „Dick” Uihlein și soția sa, Elizabeth „Liz” Uihlein, au cheltuit 50 de milioane de dolari într-o singură cursă electorală în anul 2022, când au încercat să-l înlăture pe guvernatorul din Illinois, J. B. Pritzker.

Spre deosebire de Biden, Trump și-ar putea folosi averea pentru a finanța o parte semnificativă a campaniei sale. Dar fostul președinte nu și-a folosit proprii bani în timpul carierei sale politice.

Musk a arătat o deschidere tot mai mare față de susținerea candidaților republicani. Înainte de alegerile de la jumătatea mandatului din 2022, Musk și-a îndemnat simpatizanții să voteze pentru republicani. La începutul alegerilor primare din 2024, CEO-ul Tesla l-a favorizat pe guvernatorul Florida Ron DeSantis, care și-a lansat campania prezidențială pe Twitter. Rezultate au fost dezastruoase, iar DeSantis a renunțat la candidatură și l-a susținut pe Trump pentru a deveni candidatul republican la alegerile prezidențiale.

Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Germania duce o ofensivă de farmec în interiorul Partidului Republican. Japonia își aliniază propriul „îmblânzitor“ pentru Trump. Oficiali guvernamentali mexicani discută cu tabăra...
Biden îl așteaptă pe Trump la o confruntare publică înaintea alegerilor din noiembrie: ”Mă bucur s-o fac”
Biden îl așteaptă pe Trump la o confruntare publică înaintea alegerilor din noiembrie: ”Mă bucur s-o fac”
Înainte de înfruntarea de la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, fostul și actualul președinte al Statelor Unite s-ar mai putea confrunta o dată. Joe Biden a anunțat vineri, 26...
#sua alegeri, #prezidentiale, #Donald Trump, #Joe Biden, #Elon Musk , #alegeri SUA