Candidatul republican la președinția SUA care vrea să-i dea Rusiei Ucraina și Chinei Taiwanul. „Scopul nostru n-ar trebui să fie ca Putin să piardă” VIDEO

Duminica, 20 August 2023, ora 15:44
8071 citiri
Candidatul republican la președinția SUA care vrea să-i dea Rusiei Ucraina și Chinei Taiwanul. „Scopul nostru n-ar trebui să fie ca Putin să piardă” VIDEO
Vivek Ramaswamy vrea să ajungă președintele SUA/ FOTO: politico.com

Unul dintre candidații republicani pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale din 2024, omul de afaceri Vivek Ramaswamy, a declarat vineri, 18 august, că politica externă a SUA ar trebui să-și concentreze eforturile mai mult pe ruperea oricăror alianțe militare dintre Rusia și China și pentru a învinge Putin și Rusia în Ucraina.

Când a fost întrebat la CNN despre comentariile sale anterioare privind posibilitatea de a permite Rusiei să păstreze părți din Ucraina „ca parte a unei modalități de rezolvare a conflictului”, Ramaswamy a spus că declarațiile sale au fost scoase din context.

„Omiteți părți din această înțelegere”, a spus el. „Cred că administrația Biden este atât de încăpățânată de ideea de a-l determina pe Xi Jinping să-l renunțe pe Vladimir Putin, ceea ce cred că trebuie să facem este să-l facem pe Vladimir Putin să-l renunțe la Xi Jinping”, a spus el. În calitate de președinte „voi vizita Moscova și voi scoate Rusia din alianța sa militară cu China. Alianța militară Rusia-China este cea mai mare amenințare militară cu care ne confruntăm astăzi,” a spus Ramaswamy

Candidatul republican la președinția SUA Vivek Ramaswamy are un plan nebunesc pentru a obține dominația globală a SUA: cedarea teritoritoriilor altor țări.

Vivek Ramaswamy este deja atacat pentru declarațiile sale că ar lăsa China să invadeze Taiwan după 2028 dacă ar fi ales. Acum, candidatul prezidențial crede că Rusiei ar trebui să i se permită să păstreze părțile pe care le ocupă în prezent în Ucraina.

„Scopul nostru nu ar trebui să fie ca Putin să piardă. Scopul nostru ar trebui să fie ca America să câștige”, a declarat Ramaswamy pentru CNN joi seară, 17 august.

Ramaswamy a spus că implicarea SUA în Ucraina întărește alianța militară Rusia – China – și singura modalitate de a rupe acea alianță și de a aduce Rusia de partea americană este să-i oferi lui Vladimir Putin ceea ce își dorește.

„Aș îngheța liniile actuale de control și asta ar lăsa părți din regiunea Donbas Rusiei”, a explicat Ramaswamy. „De asemenea, mi-aș lua un angajament că NATO nu va admite Ucraina în Alianță. Dar sunt și mai multe victorii pe care le voi obține pentru Statele Unite.”

Ramaswamy pare să fie sub multiple impresii false cu acest plan diplomatic, primul fiind că Statele Unite au autoritatea de a ceda pur și simplu părți ale unei alte națiuni suverane. El pare să creadă, de asemenea, că, dacă vizitează Moscova, poate să se întâlnească cu Putin și asta ar fi suficient pentru a-l convinge pe liderul rus să renunțe la o alianță militară extrem de avantajoasă.

Și așa cum a subliniat pe bună dreptate prezentatorul Jim Acosta, este puțin probabil ca Putin să se oprească la Ucraina. Nu a fost mulțumit de anexarea Crimeei în 2014 și acum vrea toată Ucraina. Dacă i se permite să păstreze părți ale Ucrainei, este posibil să încerce să invadeze în altă parte, cum ar fi Polonia, stat membru NATO, ceea ce ar necesita intervenția militară din partea restului membrilor alianței.

Acest plan este la fel de rău ca strategia lui Ramaswamy pentru Taiwan. La începutul acestei săptămâni, Ramaswamy a propus să permită Chinei să preia Taiwanul după 2028, ceea ce crede că este momentul în care SUA își vor construi propria aprovizionare de semiconductori. Taiwan produce aproximativ 60% din oferta globală de semiconductori,esențiali pentru fabricarea tuturor dispozitivelor electronice.

Ramaswamy a spus că intenționează să crească dramatic puterea de foc în jurul Taiwanului în timpul primului său mandat, pentru a avertiza Beijingul că „nu ar trebui să se încurce” cu insula până când SUA va obține independența față de importurile de cipuri. După aceea, China poate face ce vrea.

„Suntem dependenți de o mică insulă națională de pe coasta de sud-est a Chinei, pentru întregul nostru mod de viață modern”, a spus el. „Nu voi trimite fiii și fiicele noștri să moară din cauza disputei naționaliste a altcuiva, ci voi folosi loviturile de la distanţă“.

Vivek Ramaswamy, investitorul farmaceutivc dat în judecată de foști angajați

Investitorul farmaceutic Vivek Ramaswamy s-a înscris în cursa pentru nominalizare la președinția SUA, iar creșterea sa bruscă în sondaje îi face pe oameni să-și pună întrebări.

Vivek Ramaswamy este fondatorul și CEO-ul Roivant Sciences, o companie biofarmaceutică care și-a propus să accelereze dezvoltarea medicamentelor inovatoare. Are sediul în paradisul fiscal Bermude și a fost finanțat cu 100 de milioane de dolari capital de pornire de la investitori. Folosindu-și banii de la această companie, și-a înființat compania de administrare a activelor Strive în 2022. Ramaswamy se confruntă cu două procese ale foștilor lucrători ai companiei sale de administrare a activelor Strive.

În februarie 2023, a anunțat că candidează pentru nominalizarea republicană Casa Albă. La 38 de ani, este cel mai tânăr candidat și unul dintre cei mai puțin experimentați în politică.

O atracție pentru alegătorii republicani ar fi „poziția” lui împotriva a ceea ce el percepe ca „trezit”. În 2021, Ramaswamy a scris o carte intitulată „Woke, Inc.: Inside Corporate America's Social Justice Scam”, în care a criticat ceea ce el a perceput ca fiind influența crescândă a ideologiilor progresiste în America corporativă.

El este un susținător al lui Donald Trump și a promis că îl va grația dacă va fi ales președinte anul viitor.

Ramaswamy a spus că va desființa Departamentul Educației, precum și Poliția Federală (FBI) și Agenția de Administrare Fiscală a Statelor Unite (IRS), în timp ce va încerca să normalizeze relațiile cu Rusia, în ciuda războiului din Ucraina.

Ramaswamy este un candidat care se autofinanțează și despre care analiștii politici spun că tinde să se obosească în cele din urmă din cauza milioanelor de dolari necesare pentru a candida la președinție. Este de așteptat ca el să ia parte la dezbaterile primare în care va concura împotriva unora dintre membrii tradiționali ai partidului republican. Are sprijinul unor nume mari. Recent, antreprenorul miliardar și proprietarul Twitter devenit X, Elon Musk, l-a numit pe Ramaswamy „un candidat foarte promițător”, în timp i-a distribuit interviul dat CNN pe Twitter.

Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Germania duce o ofensivă de farmec în interiorul Partidului Republican. Japonia își aliniază propriul „îmblânzitor“ pentru Trump. Oficiali guvernamentali mexicani discută cu tabăra...
Beijingul sfidează SUA. O navă care transferă arme către Rusia, găzduită de China. ”Nu vom sta cu mâinile în sân”
Beijingul sfidează SUA. O navă care transferă arme către Rusia, găzduită de China. ”Nu vom sta cu mâinile în sân”
China asigură acostarea unui cargo rusesc sancţionat de SUA, implicat în transferuri de arme nord-coreene către Rusia, potrivit unor imagini din satelit. Dovezile sunt de natură să susţină...
#SUA, #alegeri prezidentiale, #ominalizari, #republicani, #Vivek Ramaswamy, #Rusia, #Vladimir Putin, #China , #SUA