Care sunt cele mai ieftine orașe din Statele Unite în care poți trăi super bine

Duminica, 04 Septembrie 2022, ora 23:31
9279 citiri
Care sunt cele mai ieftine orașe din Statele Unite în care poți trăi super bine
Orașul Kalamazoo, din Michigan. FOTO: linkedin.com

O companie renumită pentru previziunile sale financiare a depistat cele mai ieftine 10 orașe din SUA în care să te muți în aceste vremuri în care inflația a atins cote uriașe. Majoritatea sunt în sudul țării.

Din cauza inflației, devine din ce în ce mai greu să trăiești în Statele Unite, scrie Business Insider. „Americanii au cheltuit cu 500 de dolari mai mult în iunie anul acesta decât au cheltuit în 2018 sau 2019”. Puterea de cumpărare a consumatorilor este diminuată, explică George Rațiu, de la Realtor.com.

„Din cauza inflației în creștere și a faptului că salariile și veniturile săptămânale ale oamenilor nu cresc în același ritm, avem mai puține fonduri discreționare de cheltuit în fiecare lună.”

În aceste condiții, Kiplinger, o companie specializată în finanțe personale, s-a pus pe treabă pentru a găsi cele mai economice orașe din SUA. Kiplinger a folosit date de la Consiliul pentru Cercetare Comunitară și Economică pentru a calcula cheltuielile curente pentru 267 de zone urbane cu cel puțin 50.000 de locuitori.

După ce a studiat prețurile pentru locuințe, alimente, transport, îngrijire medicală și bunuri și servicii, Kiplinger, al cărui buletin informativ, notează Yahoo News, este „una dintre cele mai citite publicații americane privind previziunile financiare și economice de mai bine de un secol”, a identificat cele mai economice 10 orașe din țară.

Kalamazoo pe primul loc

Kalamazoo, din Michigan, cu o populație de 264.000 de locuitori, ocupă primul loc. Potrivit raportului lui Kiplinger, costul vieții acolo este cu 24,3% mai mic decât media națională, rata șomajului acolo este de 4,6%, iar orașul „se clasează printre cele mai bune locuri pentru pensionari”.

Pe locul doi Harlingen, Texas. Prețul mediu al unei case este cu 171.000 de dolari mai ieftin decât media națională, iar chiria medie lunară pentru un apartament este în jur de 173 de dolari, sau cu 41% mai puțin decât media națională. Dar atenție, spune cercetarea: la fel ca Kalamazoo, un sfert dintre locuitorii din Harlingen trăiesc sub pragul sărăciei. Este și cazul unui alt oraș din Texas, McAllen, clasat pe locul al treilea în această listă.

Pe locul al patrulea se află Jackson, capitala Mississippi, care atrage pasionații de blues și chiar pasionații de balet . Pensionarii beneficiază de abundența personalului medical și a unităților de geriatrie.

„Oamenii părăsesc orașele mari”

Amarillo (Texas) s-a clasat pe locul cinci, cu prețurile caselor cu 40% sub media națională și o rată a șomajului de 3,1%, dar taxele pe vânzări și pe proprietate sunt mari acolo. Anniston (Alabama), Knoxville (Tennessee), Joplin (Missouri), zona metropolitană Augusta-Aiken (Georgia și Carolina de Sud) și Kokomo (Indiana) închid topul primelor 10 cele mai accesibile orașe de locuit din SUA.

Răspunzând studiului, primarul din Anniston, Jack Draper, a declarat cotidianului Anniston Star că orașul său are opțiuni de locuințe foarte accesibile și este plin de cartiere unde se poate ajunge pe jos.

„Tendințele recente arată că oamenii se mută din orașele mari, fie din cauza costului vieții, fie din cauza dorinței de a trăi în comunități mai mici, mai accesibile deplasării pe jos, în aer liber.”

Prețurile amețitoare cerute pentru manoperă la construcția unei case fără etaj. "Te cocoșează la finisaje!"
Prețurile amețitoare cerute pentru manoperă la construcția unei case fără etaj. "Te cocoșează la finisaje!"
Mulți români au amânat planurile de a cumpăra o locuință sau de a construi o casă din cauza prețurilor mari. Aceștia mai testează din când în când piața, în așteptarea unui...
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
Generalul american Wesley Clark, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa, a publicat o „notă pentru președintele SUA”, în care subliniază cele mai presante probleme mondiale,...
#SUA, #top, #orase ueftine, #locuinte, #inflatie, #preturi , #SUA