Carrefour îi face de râs pe producătorii care vor să-și păcălească clienții. Ce etichete le pune pe produse

Joi, 14 Septembrie 2023, ora 12:07
9052 citiri
Carrefour îi face de râs pe producătorii care vor să-și păcălească clienții. Ce etichete le pune pe produse
Imagine dintr-un supermarket FOTO Unsplash

Avertismente de preț pe produse,au fost aplicate în supermarketuri pentru a face presiuni asupra principalilor furnizori de bunuri de consum să reducă inflația înainte de negocierile contractuale.

Carrefour lipește etichete pe produsele care au dimensiuni mai mici, însă costă mai mult chiar, deși prețurile materiilor prime au scăzut, pentru a atrage sprijinul consumatorilor.

Retailerii se pregătesc să se confrunte cu cele mai mari branduri din lume în negocierile care vor începe în curând și se vor încheia până pe 15 octombrie, scrie Reuters, citată de economedia.ro.

„În mod evident, scopul stigmatizării acestor produse este de a putea spune producătorilor să își regândească politica de prețuri”, a declarat într-un interviu Stefen Bompais, director de comunicare cu clienții la Carrefour.

Companiile care nu respectă linia de conduită privind prețurile

Ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, a convocat în iunie 75 de mari retaileri și grupuri de consumatori, îndemnându-i să reducă prețurile. După o nouă rundă de întâlniri luna trecută, Le Maire a declarat că Unilever, Nestle și PepsiCo se numără printre companiile care nu respectă linia de conduită privind prețurile.

Carrefour a marcat începând de luni, 26 de produse în magazinele sale din Franța cu etichete pe care scrie: „Acest produs a înregistrat o scădere a volumului sau a greutății sale și o creștere a prețului efectiv de către furnizor”.

De exemplu, o sticlă de Lipton Ice Tea fără zahăr cu aromă de piersici, produsă de PepsiCo, a scăzut de la 1,5 litri la 1,25 litri, ceea ce a dus la o creștere efectivă de 40% a prețului pe litru.

Formula pentru sugari Guigoz, produsă de Nestle, a trecut de la 900 de grame la 830 de grame, iar o prăjitură cu înghețată Viennetta, produsă de Unilever, s-a micșorat la 320 de grame, de la 350 de grame.

Lindt și PepsiCo nu au răspuns la o solicitare de comentarii, iar Nestle și Unilever au refuzat să comenteze.

Micșorarea produselor este o practică larg răspândită, de care se fac vinovate și supermarketuri precum Carrefour în cazul produselor lor sub marcă proprie, potrivit grupurilor de consumatori.

Mișcarea Carrefour de a face de rușine furnizorii marchează o escaladare a războiului dintre retaileri și marile multinaționale.

Avertismentele de scădere a prețurilor sunt prezente în toate magazinele Carrefour din Franța și vor dura până când furnizorii vizați vor accepta reduceri de prețuri, a declarat Stefan Bompais, director de comunicare cu clienții la Carrefour. Retailerul ar putea extinde avertismentele la alte bunuri, însă nu intenționează să extindă inițiativa în alte țări.

Românii care își fac vacanțele în zone exotice anul acesta. "Astea sunt destinații mișto, ieftine, unde poți să vezi cu adevărat chestii faine"
Românii care își fac vacanțele în zone exotice anul acesta. "Astea sunt destinații mișto, ieftine, unde poți să vezi cu adevărat chestii faine"
Românii așteaptă cu nerăbdare vacanțele din sezonul estival. Unii știu deja unde vor merge, alții planifică să vadă locuri noi. O discuție despre planurile de vacanță pentru anul...
Comercianţii de carburanţi din Ungaria au primit termen două săptămâni pentru a reduce preţurile. „Sunt prețuri de război”
Comercianţii de carburanţi din Ungaria au primit termen două săptămâni pentru a reduce preţurile. „Sunt prețuri de război”
Guvernul din Ungaria a acordat comercianţilor de carburanţi două săptămâni pentru a reduce din proprie iniţiativă preţurile la combustibili la nivelul mediei regionale. Ministrul a...
#supermarketuri, #preturi, #carrefour, #produse, #dimensiuni, #scumpiri , #stiri sociale