Târgul de Crăciun din Piața Constituției va fi spectaculos! Când vor fi aprinse luminițele de sărbători în București

Miercuri, 29 Noiembrie 2023, ora 10:29
1719 citiri
Târgul de Crăciun din Piața Constituției va fi spectaculos! Când vor fi aprinse luminițele de sărbători în București
Cum arată luminițele care vor fi aprinse la Târgul de Crăciun din Piața Constituției FOTO Facebook/Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că au fost finalizate probele de lumini în Piața Constituției, unde se va deschide oficial târgul de Crăciun, pe 1 decembrie, de la ora 16:00. Luminile festive vor fi aprinse în oraș de la ora 18:00.

Momentul va fi marcat de un concert susținut de Delia.

Au fost făcute probe cu luminițele care decorează cele 130 de căsuțe montate în piață, bradul înalt de 30 de metri și roata panoramică.

„Am făcut aseară probe de lumini în Piața Constituției și totul arată spectaculos. Târgul de Crăciun se deschide oficial mâine la ora 16:00, iar la ora 18:00 aprindem luminile în Piață simultan cu iluminatul festiv din oraș. Bradul de 30 de metri e împodobit, iar Căsuța lui Moș Crăciun e gata să-i primească pe copii”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.

Ce poți face în weekend la Târgul de Crăciun din Piața Constituției

În weekend, la Târgul de Crăciun din Piața Constituției vor avea loc activităţi pentru întreaga familie, în intervalul orar 10:00 - 22:00. Peste 130 de căsuţe ale meşteşugarilor, creatorilor urbani şi producătorilor locali îşi aşteaptă publicul cu o largă varietate de produse de sezon, dar şi cu cele mai gustoase preparate culinare, pregătite în locaţie. Distracţia va fi asigurată de roata panoramică, carusel şi de trenuleţ, dar şi de mascote şi artişti animatori pe picioroange.

Ziua Naţională a României, 1 decembrie, va fi sărbătorită şi în cadrul Târgului de Crăciun, atât prin muzică de fanfară, cât şi printr-un spectacol folcloric autentic, reprezentând tradiţia şi identitatea. Programul artistic va fi pus în scenă de zece solişti vocali, printre care Alexandru Pugna, Gheorghiţa Nicolae, Nicuşor Iordan, dar şi de grupul vocal „Burnasul” din Teleorman, acompaniaţi de orchestra ansamblului folcloric profesionist „Cununa Carpaţilor”, dirijor Dan Ionescu. De asemenea, vor fi prezentate momentele de dans ale Ansamblului „Iholu” din Constanţa - comunitatea aromână, precum şi ale Ansamblului „Asteria” din Bucureşti - minoritatea greacă.

Sâmbătă şi duminică, în zona tradiţională a evenimentului, pe scena amplasată lângă brad, vor urca Elena Gheorghe şi Emilian & Band, fiind precedaţi de coruri de copii, solişti vocali şi artişti instrumentişti.

Zona urbană va fi activată zilnic, atât de DJ Sets pe ritmurile remixate ale celor mai îndrăgite melodii internaţionale de iarnă, precum şi de muzică ambientală, asigurată de Magic FM, cel mai ascultat post de radio al sezonului. De asemenea, tot aici, puteţi regăsi o selecţie de food truck-uri, care vor bucura toate gusturile.

Copiii se vor bucura de spectacolele de teatru, jucate pe scena evenimentului, care îi vor purta pe tărâmul magic al imaginaţiei. De asemenea, Casa lui Moş Crăciun îşi deschide porţile, încă din prima zi a târgului, loc în care, până la sosirea acestuia, spiriduşii îi aşteaptă pe cei mici, pentru a-şi realiza propriile scrisori cu dorinţele de Crăciun. Totodată, copiii pot participa la atelierele de creaţie, specifice atât sărbătorii naţionale, cât şi Crăciunului.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției va fi deschis până pe 26 decembrie, iar intrarea va fi liberă pe tot parcursul evenimentului.

Târg de Crăciun și în Parcul Drumul Taberei

Primul Târg de Crăciun care se va deschide în București va fi cel din Drumul Taberei și va avea inaugurarea miercuri, 29 noiembrie, la ora 19.00.

Timp de 28 de zile, până pe 27 decembrie, la West Side Christmas Market bucureștenii vor avea parte de un tărâm de poveste, cu luminițe și decoruri spectaculoase, roată panoramică, patinoar, carusel, căsuța lui Moș Crăciun, atelierul spiridușilor, concerte, bunătăți culinare tradiționale și multe, multe surprize, anunță într-un comunicat de presă Primăria Sector 6.

Principalele atracții de la WSCM:

- Un patinoar generos, mai mare decât cel de anul trecut, pentru iubitorii de distracție pe gheață;

- Un carusel colorat și un trenuleț pentru copii;

- O roată panoramică, înaltă de 38 de metri, de unde vizitatorii se pot bucura de o priveliște asupra Bucureștiului;

- Peste 65 de căsuțe care ne vor încânta cu gustul autentic al mâncărurilor tradiționale de sărbători, cu vin fiert, ciocolată caldă, dar și cu decorațiuni și cadouri făcute cu dibăcie de artizani din toate colțurile țării;

- Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri între orele 16.00 și 21.00, iar în weekend de la 11.00 la 22.00. Pe 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00.

- La Atelierul Spiridușilor, amplasat la intrarea în Parcul Drumul Taberei, toți copiii pot participa la atelierele organizate de DGASPC Sector 6. Vorbim despre ateliere de scris felicitări pentru Moșul, de desen, de confecționat globuri, ghirlande, decorațiuni. Cei mici vor primi surprize dulci, iar părinții și bunicii pot alege podoabe realizate cu dibăcie de seniorii, copiii și persoanele cu dizabilități aflate în centrele DGASPC Sector 6. Programul atelierelor este zilnic, între 11.00 - 14.30 și 15.00 - 18.00. Miercuri, 29 noiembrie, va fi un atelier de scris felicitări pentru Moș Nicolae, între 19.00 și 20.00.

Târgul de Crăciun din Parcul IOR

Un al treilea târg de Crăciun în 2023 se va ține în Parcul IOR din Capitală și se va deschide pe data de 1 decembrie.

Târgul se numește „Orașul lui Moș Crăciun” și îi așteaptă pe bucureșteni cu un patinoar spectaculos, iar pentru cei mici, Moșul își va face apariția pentru a le asculta toate dorințele de Crăciun.

Decorul este, ca în fiecare an, de poveste, iar bucatele specifice sărbătorilor de iarnă nu vor lipsi de pe tarabe. Copiii vor avea parte de o mulțime de activități interesante, în timp ce adulții se pot delecta cu un pahar de vin fiert și pot admira luminițele.

Când se va putea circula pe patru benzi pe bulevardul Ghencea din București. Primăria a atribuit încă un contract pentru finalizarea lucrărilor
Când se va putea circula pe patru benzi pe bulevardul Ghencea din București. Primăria a atribuit încă un contract pentru finalizarea lucrărilor
Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul pentru finalizarea obiectivului de investiţii Penetraţie Prelungire Ghencea-Domneşti şi supralărgirea bulevardului Ghencea, a anunţat...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#targ de craciun, #NIcusor Dan, #luminite Craciun Bucuresti, #eveniment, #anunt, #targ de craciun bucuresti , #Targ de Craciun