Calin Popescu Tariceanu - De ce vrea sa fie presedinte

Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 16:32
4013 citiri
Calin Popescu Tariceanu - De ce vrea sa fie presedinte

Calin Popescu Tariceanu candideaza la presedintie pentru ca vrea ca Romania sa devina a saptea putere a Europei, iar romanii sa fie respectati.

"Proiectul meu se intituleaza 'Romania, a saptea putere a Europei'. Vreau, pentru tara mea, mai mult. Vreau, pentru cetatenii mei, sa traiasca mai bine, vreau sa fim respectati, sa fim o tara demna, o tara privita cu respect si de care oamenii sa fie mandri. Vreau o tara care sa fie caracterizata prin bunastare", a declarat el.

Programul integral poate fi citit pe site-ul tariceanu.ro.

Tariceanu mizeaza mult pe experienta sa consistenta in politica, explicand ca "nu avem timp de scoala la Cotroceni, ci avem nevoie de competenta".

Totul despre candidatul Calin Popescu Tariceanu

"Presedintele trebuie sa fie un om admirat si respectat deopotriva de romani, dar si de straini, nu un om cu care romanilor sa le fie rusine sa se prezinte in lume", a mai spus candidatul la presedintie.

In acelasi timp, Calin Popescu Tariceanu este un monarhist convins.

"Nu mi-am schimbat optiunea, daca vreti, de perspectiva. Sigur ca o sa spuneti poate este o contradictie intre faptul ca eu as sustine revenirea Romaniei la monarhie, la o monarhie constitutionala, subliniez, si faptul ca sunt candidat la Presedintia Romaniei. Nu este o contradictie. Sunt candidatul la Presedintia Romaniei pe baza actualei ordini constitutionale, pe baza actualului regim politic. Dar nimic nu ma impiedica sa ma gandesc la ce cred eu ca ar fi mai bine in Romania pentru viitor", a explicat el.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

In opinia sa, revizuirea Constitutiei ar trebui sa conduca la schimbarea modelului actual, Romania trebuind sa se indrepte fie catre o republica parlamentara, fie catre monarhie constitutionala.

In ambele cazuri, "seful statului are un rol care este mai degraba simbolic sau de reprezentare", a explicat Tariceanu.

#candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Calin Popescu Tariceanu prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014