Bărbat găsit cu un bebeluș în brațe pe un traseu periculos din Bucegi. Salvamontist: ”Nu înțelegea nimic din ce-i spuneam”

Marti, 25 Octombrie 2022, ora 11:12
7547 citiri
Bărbat găsit cu un bebeluș în brațe pe un traseu periculos din Bucegi. Salvamontist: ”Nu înțelegea nimic din ce-i spuneam”
Tata cu un bebeluș în brațe surprins de salvamontiști pe un traseu periculos din Bucegi FOTO Facebook/Savamont

O tânără în vârstă de 24 de ani, din județul Neamț, a murit, sâmbătă 22 octombrie 2022, în timpul unei drumeții în Bucegi.

Corpul fetei a fost găsit de salvatorii montani căzut într-o prăpastie din zona Brânei Caraiman.

Tânăra era însoțită de prietenul ei, iar cei doi au abordat un traseu pe Brâna Caraimanului care face legătura între Crucea Caraiman și cabana cu același nume. Cel mai probabil fata s-a împiedicat sau a alunecat într-o zonă de potecă îngustă, susțin salvamontiștii.

Cu siguranță, pantofii sport cu care era încălțată tânăra nu au ajutat-o deloc pe traseu. Avea în picioare adidași cu talpa subțire și netedă, iar în această perioadă a anului, iarba uscată și plină de brumă, este extrem de alunecoasă.

La finalul intervenției de recuperare a cadavrului tinerei, salvatorii montani au explicat pe pagina de Facebook a Salvamont Bușteni că traseul unde s-a întâmplat această tragedie este abordat în mod greșit de turiști, mulți dintre ei ignorând faptul că este unul dintre cele mai periculoase din Bucegi.

Salvatorii povestesc că exact în momentul în care ei se chinuiau să recupereze trupul fetei din prăpastia de sub Brâna Caraimanului, pe lângă ei a trecut un bărbat cu un bebeluș în brațe. Deși salvamontiștii l-au sfătuit să se întoarcă, individul nu a înțeles și și-a văzut de drum.

”Traseul turistic Brâna Caraimanului străbate versantul sud-estic al muntelui și este destinat doar turistilor experimentati, antrenați și bine echipați. Doar ieri acest traseu a fost accesat de sute de turiști, marea lor majoritate fiind nepregătiți și total neechipați.

Chiar în momentul când scoteam trupul tinerei din prăpastie, un părinte îsi transporta copilul de nici un an în brațe. Am încercat să-i explicăm inconștiența de care a dat dovadă și nu ințelegea nimic din ce-i spuneam. În opinia lui nu greșise cu nimic...

Reamintim că toate traseele care străbat abruptul ărahovean necesitî un echipament și un antrenament adecvat, mai ales în această perioadă când terenul devine din ce în ce mai înghețat și foarte alunecos”, au scris salvamontiștii.

Internauții au sugerat în comentariile la această postare ca Salvamont să meargă în școli și facultăți pentru a promova regulile esențiale în timpul unei drumeții pe munte și chiar să mediatizeze cazurile tragice care se tot petrec în ultima vreme pe traseele montante periculoase.

”Propun ca SALVAMONT să realizeze parteneriate educaționale în școli pentru a oferi copiilor, tinerilor informații despre ceea ce înseamnă comportamentul pe munte, reguli de aplicare pe munte în vederea diminuării riscului de pierdere a vieților omenești. De mici pot fi învățați despre toate acestea. Este trist ceea ce se-ntâmplă! Poate așa vom putea să-i sensibilizăm și să se gândească de multe ori înainte de a pleca pe trasee!

Respect și recunoștință pentru acești oameni minunați care lucrează pentru oameni și care își pun propria viață în pericol pentru a salva vieți!”, scrie Gabriela Andrei.

Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
O tânără de 24 de ani a fost reţinută, după ce a sustras bani din locuinţa părinţilor şi i-a înlocuit cu bancnote falsificate. Fapta a fost depistată când părinţii au încercat să...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Tata, #bebelus, #parinti, #drumetii montane, #Salvamont Busteni, #bucegi , #Salvamar