Baconschi: Ponta a picat testul, a dovedit ca nu are o echipa pregatita de guvernare

Luni, 19 Martie 2012, ora 22:20
2059 citiri
Baconschi: Ponta a picat testul, a dovedit ca nu are o echipa pregatita de guvernare
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi declara ca, refuzand oferta presedintelui Traian Basescu de a prelua functia de premier, Victor Ponta "a picat testul", demonstrand ca nu are o echipa gata pregatita sa vina la guvernare, desi cere alegeri anticipate.

Contactat de Ziare.com, Teodor Baconschi a explicat ca nu propunerea presedintelui a fost neserioasa, asa cum au sustinut liderii USL, ci reactia lor a dovedit neseriozitate.

"Am fost si eu la curent cu aceasta alternativa si, de vreme ce e consemnata in stenograma consultarilor de la Cotroceni, nu mai poate fi pusa in dubiu. Din pacate, reactia domnului Ponta a fost ea neserioasa pentru ca atunci cand te duci la consultari politice cu seful statului si ti se ofera, daca tot ceri anticipate, postura de prim-ministru, chiar daca nu dai un raspuns pe loc trebuie sa revii in aceeasi zi cu un raspuns institutional si politic responsabil.

Dupa cate am vazut, oferta a fost considerata neserioasa. In conditiile acestea ma intreb ce tip de propunere ar putea sa trezeasca cu adevarat atentia domnului Ponta", ne-a declarat prim-vicepresedintele PDL.

Teodor Baconschi apreciaza ca daca ar fi acceptat functia de premier, Victor Ponta "si-ar fi asumat povara guvernarii in plina criza economico-financiara, asa cum a facut-o PDL si partenerii sai de coalitie".

Prim-vicepresedintele PDL atrage atentia asupra faptului ca desi se vede prim-ministru peste cateva luni, Victor Ponta nu are inca o echipa pregatita pentru guvernare.

"Ceea ce am vazut noi din acest test politic picat de domnul Ponta este ca nu au o echipa gata pregatita si nu au nici conditiile parlamentare reunite pentru a trece un guvern. In schimb, pretind puterea", a conchis Teodor Baconschi.

Nu candidez la Primaria Capitalei

Pe de alta parte, rugat sa comenteze posibila candidatura a lui Silviu Prigoana la Primaria Capitalei din partea PDL, Teodor Baconschi a explicat ca reticenta pe care si-a exprimat-o recent, criticata de unii dintre colegii sai, s-a referit la profilul candidatului, nu neaparat la colegul sau de partid.

"Nu conduc organizatia PDL Bucuresti, mi-am spus opinia si mi-o mentin, insa, daca domnul Prigoana este intr-adevar cel mai bine plasat in toate sondajele, evident ca ii voi sprijini candidatura. Din punctul meu de vedere a fost o declaratie legata de tipul de candidat pe care as fi vrut sa il vad promovat in Bucuresti.

Exista destule personalitati in interiorul PDL sau in afara PDL la o adica, la care ne-am fi putut gandi. Dar inca o data, nefiind implicat in selectia candidatilor la Primaria Generala nu am facut decat sa imi exprim o opinie personala", a explicat Teodor Baconschi.

Bodu, atac la Baconschi: Analist-chibit cu declaratii deplasate

Intrebat daca intentioneaza sa candideze el insusi, prim-vicepresedintele PDL a raspuns: "Nu. Mi-as fi exprimat aceasta intentie pana acum. Eu cred ca ar fi fost fara indoiala mai bine sa profilam candidatul propriu, fie si pe Silviu Prigoana, cu 7-8 luni inainte".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Baconschi Ponta premier Basescu, #Baconschi Prigoana candidat PDL Capitala, #Baconschi alegeri Bucuresti , #PDL