Paleologu a intrat in competitie: Ma adresez celor fara functii si grade in partid

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 15:48
1316 citiri
Paleologu a intrat in competitie: Ma adresez celor fara functii si grade in partid

Deputatul Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, si-a depus, luni, candidatura la sefia PD-L, cu motiunea "Privind spre viitor".

Spre deosebire de ceilalti candidati, Emil Boc si Vasile Blaga, Theodor Paleologu a fost singur in fata presei la lansarea candidaturii sale.

El a precizat inca de la inceput ca isi propune sa candideze pentru a destinde atmosfera in partid, dar a subliniat ca "asta nu inseamna ca nu este un demers cat se poate de serios".

Paleologu a mai declarat ca motiunea sa este una minoritara si se adreseaza numai anumitor segmente din partid, avand si teme specifice.

Printre acestea se numara politicile urbane, dezvoltarea durabila, investirea in cercetare si inovare, invatamantul superior, cultura si patrimoniul national.

"Ma adresez cu precadere celor nou veniti in partid dinspre orizonturi si sensibilitati politice de dreapta, tineretului, intelectualilor, celor fara functii si grade in partid", a mai spus Theodor Paleologu, precizand ca si-a redactat singur motiunea, care, de altfel, este si foarte scurta.

Deputatul s-a aratat dornic de o deschidere a dialogului cu societatea civila si a precizat ca asteapta "cu multa bucurie" intalnirea cu militantii partidului, angrenandu-se in campania electorala chiar de marti, 12 aprilie.

"Titlul motiunii traduce o preocupare pentru alegerile de anul viitor, intai cele locale, apoi cele legislative. Partidul nostru are nevoie de o noua generatie, de o investitie in domenii purtatoare de viitor. Este cazul ca PD-L sa mizeze pe inteligenta si creativitate", a mai afirmat Theodor Paleologu.

Primul inscris oficial in competitie a fost actualul lider al PD-L, premierul Emil Boc, acesta fiind urmat de secretarul general Vasile Blaga.

Comisia de organizare a Conventiei Nationale a PD-L a analizat, luni dimineata, forma motiunilor si indeplinirea tuturor conditiilor formale prevazute in Statutul partidului, mai precis existenta unui lider al motiunii si numele a cel putin 35 de sustinatori din randul membrilor de partid.

Noua conducere a PD-L va fi aleasa la Conventia Nationala convocata in zilele de 14 si 15 mai. Alegerile vor fi uninominale, atat pentru functia de presedinte, cat si pentru cele patru functii de prim-vicepresedinte, pentru secretarul general si cei 15 vicepresedinti.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...