Rusia a trimis comandouri speciale pentru sabotaj la granița cu Ucraina

Sambata, 20 Mai 2023, ora 23:08
4612 citiri
Rusia a trimis comandouri speciale pentru sabotaj la granița cu Ucraina
Membri ai forțelor speciale ruse/ FOTO: pravda.com.ua

Directia Principală de Informații a armatei ruse (GRU) a trimis forțe speciale pentru sabotaj la granița cu Ucraina. Unități de elită subordonate GRU au ajuns în zona așezării Tiotkino, regiunea Kursk a Federației Ruse, informează Centrul de Rezistență Națională.

Acolo au ajuns grupuri ale Brigăzii a 3-a cu destinație specială (Togliatti, regiunea Samara) și ale brigăzii 22 Gardă cu destinație specială (Stepovi, regiunea Rostov).

Sarcinile principale sunt activitățile de contrasabotaj în fâșia de frontieră după operațiuni partizane de succes, precum și efectuarea de sabotaj și ridicarea moralului unităților demoralizate ale armatei ruse de-a lungul graniței.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), în acest fel, Rusia încearcă să consolideze o parte din trupele ucrainene din zonele de frontieră și să le disperseze în zonele critice ale liniei de contact.

ISW notează că, anterior, unități ale Brigăzii a 3-a cu destinație specială au fost staționate în apropierea orașului Kreminna din regiunea Luhansk, iar unități ale Brigăzii a 22-a cu destinație specială au fost mutate în apropierea orașului Orikhiv din vestul regiunii Zaporojie.

"Nu este clar de ce conducerea rusă ar fi putut lua decizia de a îndepărta astfel de elemente din sectoarele active ale liniei frontului către zonele din spatele Rusiei și este posibil ca aceste unități să fi suferit pierderi anterioare în operațiuni recente și să fi fost retrase și redistribuite pentru a se odihni și a se reface. Este puțin probabil ca desfășurarea acestor unități în zonele de frontieră să aibă efectele informaționale sau operaționale dorite", a declarat ISW.

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate de la Moscova, acuză Statele Unite că şi-au coordonat acţiunile cu Ucraina pentru atentate teroriste cu scopul de a destabiliza Rusia, transmite vineri agenţia oficială de presă TASS, preluată de Reuters.

În august anul trecut, a fost ucisă cu o bombă instalată într-un automobil Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, filosof naţionalist cunoscut şi influent în rândul ruşilor. În octombrie, a fost atacat şi avariat podul care leagă peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, de teritoriul rus. În aprilie anul acesta, şi-a pierdut viaţa în urma unui atentat cu exploziv bloggerul Maksim Fomin, care difuza sub pseudonimul Vladlen Tatarski propagandă pentru război. În mai, a fost rănit de un automobil capcană scriitorul naţionalist Zahar Prilepin.

Patruşev a susţinut că toate aceste atacuri au fost „planificate şi executate cu coordonarea serviciilor speciale ale SUA”. „Atacurile teroriste comise în Rusia sunt însoţite de o campanie de informaţii pregătită din timp la Washington şi Londra, cu scopul de a destabiliza situaţia socio-politică şi de a submina bazele constituţionale şi suveranitatea Rusiei”, a mai declarat el, potrivit Agerpres. Din februarie anul trecut, când forţele ruse au invadat Ucraina, Kremlinul a acuzat Occidentul că duce un război împotriva Rusiei, prin intermediari, reaminteşte Reuters.

Moscova a pus pe seama occidentalilor exploziile care au avariat în septembrie anul trecut gazoductele Nord Stream din Marea Baltică, şi i-a acuzat pe ucraineni de atacul asupra podului Crimeei. Statele Unite şi aliaţii lor consideră invazia o acţiune imperialistă şi refuză să accepte ocuparea teritoriilor ucrainene, sprijinind deschis Ucraina pentru înfrângerea Rusiei. În acelaşi timp, americanii au insistat că nu doresc un conflict militar direct cu ruşii. Washingtonul şi Londra au respins afirmaţiile Moscovei privind implicarea în sabotarea conductelor submarine Nord Stream, iar Kievul nu a revendicat avarierea podului care leagă Crimeea de Rusia. Moscova susţine însă că Rusia a fost deja atacată şi contează pe sprijinul diplomatic al Chinei.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #comandouri, #sabotaj, #granita , #Razboi Ucraina