Ofițerul rus capturat de Wagner susține că mercenarii lui Prigojin i-au „torturat și violat” soldații

Joi, 08 Iunie 2023, ora 21:56
4900 citiri
Ofițerul rus capturat de Wagner susține că mercenarii lui Prigojin i-au „torturat și violat” soldații
Locotenent colonelul Roman Venevitin, luat prizonier de mercenarii Wagner/ FOTO: Twitter Insider

Un locotenent colonel al armatei ruse, care a fost recent capturat și reținut pentru scurt timp de membri ai Grupului Wagner înainte de a fi eliberat de „polițiștii rusești”, a acuzat forțele lui Evgheni Prigojin de subminare a intereselor armatei ruse și de „înrobirea” colegilor săi.

Intervenția video urmează după un alt clip care îl prezintă pe locotenentul colonel Roman Venevitin, postat de canalele de socializare ale mercenarilor Wagner săptămâna aceasta, în care ofițerul părea să admită că „a minat” căile de evacuare ale Wagner și a ordonat să tragă spre pozițiile acestora „în timp ce se afla sub influența alcoolului”.

Acesta marchează un alt punct de escaladare în ceea ce este acum un conflict total între mercenarii Wagner și conducerea militară rusă, semnalând ambițiile politice „în creștere” ale lui Prigojin pe măsură ce războiul de peste 15 luni din Ucraina continuă.

"Wagneriții mi-au răpit soldații, personalul militar. I-au folosit ca sclavi. Unul dintre ei, după ce a fost bătut și violat, s-a sinucis", a spus comandantul militar rus într-un videoclip de pe canalul Telegram Venevitin_72, se pare după ce a fost eliberat.

Newsweek nu a putut verifica imediat dacă canalul a fost creat și gestionat de Venevitin, de cineva afiliat acestuia sau de o terță parte.

Ofițerul a continuat să facă o serie de alte afirmații și acuzații într-un videoclip de 11 minute, care a fost publicat și pe canale proeminente pro-Kremlin, inclusiv Baza.

„Evgheni Viktorovici [Prigojin], discreditezi în mod deschis forțele armate ruse”, a spus Venevitin în ceea ce părea a fi adresarea directă către fondatorul Wagner, făcând referire la legea „falsurilor de război” în temeiul căreia sute de ruși au fost închiși, unii primind pedepse cu închisoarea de un deceniu.

După eliberarea sa din captivitatea Wagner, Venevitin a detaliat că a fost torturat de răpitorii săi mercenari Wagner, spunând că „armata ucraineană nu a abuzat niciodată un prizonier la fel de rău ca Wagner” față de el și soldații săi.

De asemenea, el a acuzat Wagner de dezinformare, respingând afirmațiile potrivit cărora forțele sale au „minat” calea de retragere a mercenarilor în Bahmut.

„Nu am exploatat pozițiile din spate ale PMC – asta este o... minciună. Mercenarii nu au „poziții în spate”, au [acum fosta] brigadă. În timpul contraofensivei ucrainene, tu Prigojin nu doar ai atacat Statul Major [al armatei ruse], ai ajutat deschis inamicul. Discreditezi forțele armate ruse, Evgheni Viktorovich [Prigojin]".

El detaliază, de asemenea, presupusa sa experiență de a fi torturat de mercenarii lui Prigojin, inclusiv privarea de somn și bătăile, spunând că videoclipul cu aparenta lui „mărturisire” a fost filmat sub constrângere.

Săptămâna aceasta Prigojin, supranumit „ bucătarul lui Putin ” pentru munca sa anterioară în catering și cunoscut drept fondatorul fermei rusești de troli, a postat videoclipul „mărturisire”, acuzându-l pe Venevitin (și armata rusă) că a încercat să înăbușe activitățile Wagner în Ucraina.

El a negat că locotenent-colonelul a fost „ținut captiv” și a spus că a fost dat în custodia autorităților ruse.

Într-un alt videoclip, șeful Wagner a amenințat că își va trimit mercenarii la Moscova și se teme că guvernul rus ar putea efectua un atac nuclear în propriul teritoriu, în regiunea, Belgorod .

Eveniment Quarterly Report

Generalul Oleksandr Tarnavski: iarna nu va opri ofensiva decisă de Kiev. "Nu „linia Surovikin“ sperie armata ucraineană"
Generalul Oleksandr Tarnavski: iarna nu va opri ofensiva decisă de Kiev. "Nu „linia Surovikin“ sperie armata ucraineană"
Generalul de brigadă Oleksandr Tarnavski, care se ocupă de operațiunile de luptă pe frontul de sud, a spus că iarna nu va încetini acțiunile ofensive ale armatei ucrainene, iar cea mai mare...
Armele grele primite de ucraineni din Occident fac ravagii la Bahmut
Armele grele primite de ucraineni din Occident fac ravagii la Bahmut
Folosirea armelor grele furnizate de Occident în luptele crâncene din împrejurimile Bahmut, care a fost ocupat de forţele ruse în luna mai, produce un impact semnificativ asupra liniilor...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #locotenent colonel , #Razboi Ucraina