Soldatul rus care dezvăluie numărul uriaș de victime de la Avdiivka: „Toată lumea zace fără brațe sau picioare, unii fără alte părți“

Vineri, 24 Noiembrie 2023, ora 15:04
12499 citiri
Soldatul rus care dezvăluie numărul uriaș de victime de la Avdiivka: „Toată lumea zace fără brațe sau picioare, unii fără alte părți“
Forțele ruse atacă în valuri Avdiivka/ FOTO: X (fost Twiitter)

Un soldat rus este auzit spunând, în timpul unui apel telefonic interceptat de serviciile secrete ucrainene, că forțele Moscovei au pierderi uriașe în Avdiivka, iar spitalele sunt pline de răniții aduși cu camioanele.

„Sunt mulți oameni, iar răniții sunt aduși aici de camioane în fiecare zi”, spune soldatul în apelul făcut public de Direcția de Informații Militare din Ucraina (GUR).

„De asemenea, mulți morți. Sunt într-un spital civil pentru că spitalul militar este supraaglomerat – trei etaje pline”.

„Toată lumea zace fără brațe sau picioare, unii fără diferite părți ale corpului. În principal, cei de la Avdiivka sunt aduși”, spune soldatul.

„În spitalul de la Rostov, băieții stau întinși pe podea pe hol”.

„Atacul a eșuat, toți au fost uciși”, spune ostașul într-un apel interceptat, descriind spitalele ce nu mai fac față răniților „fără brațe sau picioare”.

Deși autenticitatea apelului nu a fost confirmată, atât surse ucrainene, ruse, cât și independente confirmă că Rusia suferă pierderi uriașe în acest moment, rata zilnică a soldaților uciși apropiindu-se de un maxim istoric.

Hoarde de infanteriști ruși s-au aruncat în focul ucrainean, pluton după pluton

Soldații ucraineni care apără orașul au declarat săptămâna aceasta pentru AFP că scenele de acolo sunt „ca dintr-un film cu zombi”.

„Câmpurile sunt doar pline de cadavre”, a spus Oleksandr, un comandant adjunct al unui batalion ucrainean din Brigada 47 Mecanizată.

„Încearcă să ne epuizeze liniile cu valuri constante de atacuri”, a spus el, fără a-și oferi numele complet.

Un operator de drone cu indicativul de apel, „Trauma”, a spus: „Unii mor, alții continuă să vină. Este ca un film cu zombi.”

Luna trecută, un soldat rus a fost auzit într-un apel telefonic adresat soției sale, descriind condițiile infernale cu care se confruntă el și unitatea sa în prima linie, descriind pierderi îngrozitoare în atacurile eșuate asupra pozițiilor ucrainene și o lipsă paralizantă de provizii de bază.

În lupta în jurul orașului Avdiivka armata rusă a suferit probabil cele mai mari pierderi de la jumătatea lunii februarie.

Miercuri, 22 noiembrie, soldații ucraineni aflați în apropiere de Avdiivka au postat pe rețelele de socializare că au senzația ciudată că sunt martorii unui moment de regrupare a forțelor Moscovei, un fel de calm relativ înainte de furtună.

Până joi dimineață, a sosit furtuna: un asalt masiv care a fost numit „al treilea val”, cu hoarde de infanteriști ruși care se aruncau în focul ucrainean, pluton după pluton.

Forțele de la Kiev au răspuns la atacuri cu artilerie, mortiere, grenade, drone și cu tiruri de pe tunurile vehiculelor de luptă Bradley.

Generalul de brigadă ucrainean Oleksandr Tarnavski a oferit o oarecare perspectivă în cifre, într-o postare pe Telegram de joi după-amiază.

„Pierderile inamicului în oameni și vehicule blindate sunt în creștere — 8 tancuri au fost distruse, iar pierderea totală în rândul soldaților este de peste 700 de oameni. În zona operațională a Forțelor de Apărare Aeriană Tavria, inamicul a efectuat 11 lovituri aeriene, a efectuat 56 de angajamente de luptă și a tras 973 de obuze de artilerie.

„Apărătorii noștri țin ferm apărarea în direcția Avdiivka ”, a spus el.

Forțele rusești au atacat Ucraina în noaptea de joi spre vineri folosind două rachete Kh-59 și trei drone kamikaze, a declarat vineri dimineață Statul Major General al armatei ucrainene, notează The Kyiv Independent.

Potrivit sursei citate, apărarea antiaeriană a doborât toate dronele.

Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #soldat rus, #inerceptare, #servicii secrete, #victime, #avdiivka , #Razboi Ucraina